Aliexpress Alışverişim

Merhabalar,

Instagramdaki kontur fırçası paylaşımım sonrası Aliexpress'ten nasıl alışveriş yaptığıma dair birçok soru aldım. Bu nedenle bu yazımda en son aldığım metalik fırça setine ait alışverişimin güvenlik açısından önemli bulduğum detaylarını yazmaya karar verdim. Fırçalarım aşağıdaki gibi oldukça güzel ve tüyleri yumuşacık. Kargo dahil 11.40 dolara aldım ve 24 günde sorunsuzca elime ulaştı. 


Öncelikle her sitede olduğu gibi www.aliexpress.com/ sitesine üye olmak gerekiyor. Daha sonra üye girişi yaparak listelenen kategorilerde almak istediğiniz ürünleri belirleyebilirsiniz.
  1. Bu esnada ilk dikkat edilmesi gereken ürünün miktarı. Piece veya lot olarak satışlar mevcut. Yani bir tane alabileceğiniz gibi ticaretle uğraşanlar için toptan alımlar da mümkün. Bu nedenle bir veya birkaç ürün için ürün satışının piece (parça) olarak yapıldığından emin olmanız gerekiyor.
  2. Daha sonra dikkat edilmesi gereken nokta ise satıcının puanı. Bu puan, ürünü satan satıcının ne kadar güvenilir olduğuna dair bilgi veriyor. Positive feedback (olumlu geri dönüş) yüzdesi ne kadar yüksekse o kadar iyi.
  3. Diğer bir önemli nokta ise o satıcıdan ürün alanların yorumları. Türkiye gümrükleri daha katı olduğu için özellikle ürünü Türkiye'den almış olan kişilerin yaptığı yorumlara ve verdiği puanlara dikkat etmelisiniz. 
  4. Son olarak teslim süresini de kontrol etmek gerekiyor. Bu süre belli bir günden sonra ürün hala elinize geçmemişse paranızı tamamen geri alabilmeniz için satıcı tarafından garanti edilen süre. 
  5. Bu aşamalardan sonra yukarıdaki adımları kontrol ederek seçtiğiniz ürünü sepete attınız ve sıra ödeme yapmaya geldi. Ödeme yaparken sanal kart kullanmanızı tavsiye ediyorum. Sanal kart tanımlama veya kullanımını bilmiyorsanız ilgili detaylar için bankanızın müşteri hizmetlerinden yardım alabilirsiniz.
Güvenli alışverişinizi yaptıktan sonra size sadece beklemek kalıyor. Ürünler yaklaşık bir ayda elinize ulaşıyor. Bu şekilde alışveriş yapmanıza rağmen ürünler aldığınızdan farklı veya kırık, bozuk vb. geldiyse satıcıya yazabilirsiniz. Yazarken ürünün yolda kırıldığını veya kalitesiz çıktığını yenisiyle değiştirmek istediğinizi, size yeni ve kaliteli bir ürün göndermesini söyleyebilirsiniz. Benim daha önce ipad kılıfı alışverişimde kılıfı aldıktan ve kullanmaya başladıktan bir hafta sonra kenarı kırılmıştı (sanıyorum sevkiyat esnasında ufak bir çatlak oluşmuş) ve bunu belirterek satıcıya mesaj yazdığımda bana aynısından tekrar ücretsiz göndermişlerdi. Mesajlarında aynısından tekrar göndereceklerini söyleyip ve benden olumsuz yorum yapmamamı rica etmişlerdi. Ürünler elinize sorunsuz bir şekilde ulaştığında; satıcıya onay vermeyi, yorum yapmayı ve puan vermeyi unutmayın. Daha sonra aynı ürünü alacaklar için bir referans oluşturur. 

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Sizin deneyimlerinizi de bekliyorum.

Sevgiler,
Seher






Seher

Renklidosyam

4 yorum:

  1. Selam :) Nars fırçayı senden görüp aynı satıcıdan sipariş ettim. Yola çıktı bakalım bekliyorum :) Bu fırçaları da güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Umarım sen de benim gibi severek kullanırsın :)

      Sil
    2. Çok güzel bir yazı olmuş.Ellerine sağlık.Yeni alışveriş yapacak olanlar için çok faydalı bilgiler olmuş.Ben henüz alışveriş yapmadım.Bu tavsiyeleri almak güzel oldu

      Sil
    3. Rica ederim, güzel yorumun için ben teşekkür ederim :)

      Sil