Karşılaştırma | Makyaj Süngerlerim

Merhabalar,

Makyaj süngerleri çok pratik uygulama sağladığından benim için vazgeçilmez oldular. Zamanımın olup olmamasına bağlı olarak nemli veya kuru süngerle fondöten, kapatıcı, bb ve cc krem gibi ürünleri uygulamayı seviyorum. İlk sahip olduğum makyaj süngeri Beauty Blender'ın pembe süngeri idi. Beauty Blender'ı çok beğenip pratik bulduğumdan, zamanla haklarında güzel yorumlar duyduğum diğer süngerlerimi edindim.


Yukarıdaki fotoğrafta kuru halleriyle görülen şu anda bende mevcut makyaj süngerleri soldan sağa sırasıyla; 
  1. H&M kabuki fırçayla birlikte satılan süngeri, 
  2. Real Techniques makyaj süngeri,
  3. Beauty Blender makyaj süngeri,
  4. H&M'in meşhur yumuşak süngeri.
Bu süngerlerden en sevmediğim 1 numaralı H&M kabuki fırçayla satılan makyaj süngeri oldu. Yapı olarak çok sert, ıslak veya kuruyken boyutunda herhangi bir değişiklik olmuyor. Fazla ürün emmiyor ama sert yapısından dolayı uygulama yapmakta zorlanıyorum. Daha detaylı incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz. Fiyatı yanındaki kabuki fırçayla birlikte 17.

Real Techniques makyaj süngeri şekil olarak en farklı olanı. Düz kısmı, sivri ucu ve geniş yüzeyiyle yüzde her nokta için kolay uygulama sağlıyor. Süngerlerim arasında kuruyken en yumuşak olanı Real Techniques'inki. Yine hem ıslak hem de kuru kullanılıyor ve ıslatıldığında hacmi artıyor. İndirimde 22'ye almıştım.

Beauty Blender'ın süngeri en uzun süredir kullandığım sünger. Yumuşacık yapısı ile çok rahat ve homojen bir uygulama sağlıyor. Islatıldığında hacmi neredeyse iki katına çıkıyor. Daha detaylı inceleme yazısı için burayı tıklayabilirsiniz. İndirimle 28'ye almıştım.


H&M'in son zamanlarda çok popüler olan yumuşak süngerini ise diğer H&M süngere göre kesinlikle daha çok sevdim. Islatıldığında hacmi artıyor. Hem ıslak hem kuru iki şekilde kullanılsa da nemli uygulamalarda çok daha başarılı. Fiyatı ise sadece 7. Beauty Blender'a muadil gösterilse de onun kadar başarılı değil. Yine de fiyatına göre kesinlikle kaçırılmaması gereken bir ürün.


Yukarıdaki fotoğrafta süngerlerin ıslatılmış hallerini görebilirsiniz. 1 numaralı H&M süngeri hariç hepsinin hacmi artmış durumda. İlk fotoğrafa göre fark oldukça net gözüküyor. 

Sonuç olarak ilk H&M süngeri hiç tavsiye etmiyorum. Real Techniques süngeri şeklinden ve yumuşaklığından dolayı çok seviyorum ama temizlerken kolay deforme oluyor; dikkatli olmak gerek. Beauty Blender'ı da yumuşaklığından ve doğal uygulama yapmasından dolayı çok seviyorum. Sonuncu H&M süngeri ise fiyatından dolayı kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum. Uygun fiyatlı makyaj süngerleri arasında kesinlikle en başarılısı.

Umarım karşılaştırma yazısı fikir vermesi açısından yardımcı olmuştur. Vakit bulduğumda Real Techniques ve yumuşak H&M süngerinin ayrıca detaylı inceleme yazılarını da eklemeye çalışacağım. 

Mutlu haftasonları.
Sevgiler,
Seher

Seher

Renklidosyam

9 yorum:

  1. bende sevmemiştim H&M kabuki fırçayla satılan süngeri.çok sertti :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle fazla sert :/ Bir de yumuşak süngerlere alışınca kullanasım gelmedi :*

      Sil
  2. H&M süngeri bir bulabılsem keske sehrimde olsaydı:) RT favorım benım cok severek kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 2 ay aramadan sonra bulmuştum :) Gelir gelmez bitiyorlar. Zaten şu ana kadar bir kez gördüm ve hemen aldım, sonraki gidişimde bitmişti :*

      Sil
  3. h&m ikili satılans süngerlerden çok memnun kalmıştım, şimdi yine çıkartmışlar mutlaka göz at Sehercim, minnak olanı da çok kullanışlı :) Kabukiyle beraber satılanı da almıştım ama yedekte bekliyor. Dediğin gibi pek de güzel değilmiş diye duydum; belki aydınlatıcı tarzı ürünler için kullanırım. Ama beraberinde gelen kabuki kesinlikle çok tatlı ve işlevsel <3
    Beauty blender almayayım derken harcadığım para Beauty Blender'ın fiyatını fersah fersah aştı, belki Project Pan sonrası ödüllerimden biri olur ^_^
    Bu arada katılmak isteren sihirlimavi'nin başlattığı Project Pan'e katılmanı beklerim, çok eğlenceli olacak!
    Sevgiler,
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında onları da görmüştüm ama emin olmamıştım, teşekkür ederim tavsiye için Zeynepcim :* Kabuki fırçayı ben de sevdim, boyutundan dolayı taşımak da kolay :)
      Project Pan daveti için de ayrıca teşekkür ederim, bitirilmesi gereken çok ürün birikti, hele de kış yaklaşırken :) En kısa zamanda katılmaya çalışacağım.
      Çok öpüyorum :*

      Sil
  4. Uygun fiyatlılardan eklips sünger h&m süngerinden daha başarılı bana göre h&m in dokusu çok ilginç sanki sürerken yakıyo gibi zaten dikkatli bakınca içinde sim gibi pırıldayan şeyler var

    YanıtlaSil
  5. Uygun fiyatlılardan eklips sünger h&m süngerinden daha başarılı bana göre h&m in dokusu çok ilginç sanki sürerken yakıyo gibi zaten dikkatli bakınca içinde sim gibi pırıldayan şeyler var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklipsin süngerini hiç denememiştim ama fırçalarını çok beğeniyorum. Tavsiye için teşekkür ederim, elimdekiler biraz azalınca denemeyi çok isterim :)

      Sil