Mimlendim | Hayallerimiz ve Biz

Merhabalar,

Sevgili meriningünlüğü beni “Hayallerimiz ve Biz” konusunda mimlemiş. Merveciğim teşekkür ederim. Şirin ama bir o kadar da ciddi bir konu hayaller. Hayallerimiz… 

Zor iştir hayal kurmak aslında. Geleceğe dair umutlu beklentiler gerektirir. İçimizdeki çocuğu büyütmemeyi gerektirir. Kimilerine göre ayakları yere basan bir yetişkin, kimilerine göre bulutların üzerinde gezinen bir çocuktur hayaller. Bazen mutlu olma, bazen umutlu olma sebebidir hayaller.  Kişiden kişiye değişir; dil, zaman, mekan sınırını tanımaz hayaller...

Hakkında sayfalarca yazılır ama çok uzatmadan sorulara yanıt vermeye çalışayım.



Hayal kurmaktan hoşlandığınız yer ve zaman dilimi var mı?
Hayal kurmak bekleyiş ve huzur gerektirir bence. Ben genellikle yalnızken, güzel bir bahar sabahında müzik eşliğinde yürüyüş yaparken veya gece yatağıma uzandığımda uyumadan önce hayal kurmayı severim.

En çok neyin hayalini kurarsın?
Eskiden hemen hemen her konuda hayal kurardım. Son zamanlarda hayalini kurduğum şeylerden bir tanesi bilmediğim uzak ülkelerin sokaklarında kaybolarak özgürce dünyayı keşfetmek, diğeri ise kendi işimi kurmak.

Şimdiye kadar çok hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?
Ne kadar şanslıyım ki evet. Sevdiğim bir alanda ciddi bir eğitim almak istiyordum, Hacettepe Fizik Mühendisliği bölümünü bitirdim. Mezuniyetimden sonra eğitimime uygun bir alanda çalışmanın hayalini kurardım (ülkemizde bu ancak hayal olabilecek bir şey ne yazık ki). Bilkent Cyberpark’ta bir nanoteknoloji firmasında işe başladım ve yaklaşık 4 yıldır neredeyse her gün yepyeni şeyler öğrenerek çalışıyorum. Beni anlayan, saygı duyan ve değer veren biri hayatımda olsun isterdim ve o kişi 2005 yılından beri hayatımda.

Henüz gerçekleşmemiş ama ille de gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı?
Eğitim dolayısıyla geldiğim Ankara’da ailemden çok uzaktayım (Balıkesirliyim ve tüm ailem orda). Sevdiklerime yakın ve büyük bir geniş aile olarak yaşamanın hayalini kuruyorum. Bir de henüz yüksek lisansımı bitirmedim ama bana heyecan verecek bir alanda doktora yapma hayalleri kuruyorum. Ayrıca kaligrafi alanında kendimi çok geliştirdiğimi ve çok güzel işler çıkardığımı hayal ediyorum, neden olmasın :)

Resmen içimi döktüm :) Ben de aşağıya eklediğim kişileri ve bu yazıyı okuyan herkesi davet ediyorum. Yazmak her zaman iyi gelir.

Glamsight
Ebrulimakyajım
Turuncuorangee
Larencielblog
Bayan Kirpik
Serpilisleyen

Sevgiler,
Seher

Seher

Renklidosyam

8 yorum:

  1. Davetin için teşekkür ederim canım benim ama ben bu mimi yazmıştım seninkinide çok severek okudum😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şimdi okudum senin yazını Kübracığım 💕 Teşekkür ederim, hayallerimizin gerçekleşmesi dileğiyle 😊

      Sil
  2. Güzel mim di 😊❤️ sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Canım hayal ettiğin ne varsa gerçeğin olarak yaşaman dileğiyle.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sehercim okuması çok keyifli bir mim oldu, hayallerinden daha güzel bir hayat yaşarsın umarım, ben de en kısa sürede yapacağım bu mim'i.
    Sevgiler!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zeynepcim 😘 Yazini sabirsizlikla bekliyorum 😍

      Sil