Güzellik Sohbetleri-1: Popüler Güzellik Terimleri (Aralık 2015)

Merhabalar,

Gün geçmiyor ki yeni bir güzellik terimi daha türemesin. Takip etmek zor olsa da 2015 yılında en çok konuşulan, internete ve sosyal medyaya damgasını vuran terimlerden kısaca bahsedelim mi? 

1. Strobing


Yüzümüzde güneşin doğal olarak düştüğü alanlara aydınlatıcı bir ürün uygulanarak elde edilen görünümdür. Örneğin: elmacık kemikleri, kaş kemiği üzeri, alnın ortası ve burnun alt kısmı gibi. Strobinge konturün yeni hali de diyebiliriz. Aşağıdaki fotoğrafta Gigi Hadid'e uygulanan teknik (Fotoğraf: Pinterest). Bu teknikte disko topuna dönmemek için ürünleri dikkatli seçmek gerek, bir de ışık altında nasıl göründüğüne bakmadan dışarıya çıkılmamalı.


2. Baking


Bir nevi pişirmek anlamına gelen bu yöntemde yüzümüzde pudrayı pişiriyoruz. Fazlaca sürülen pudra yüzde yaklaşık 10 dakika kadar bekletiliyor ve bu zaman sonunda fazlası fırçayla uzaklaştırılıyor. Baking işlemi sonrası cilt kusursuz oluyor ve makyajımız kırışıklıkları göstermiyor. Aşağıdaki fotoğrafta Heidi Hamoud'un YouTube'da yayınladığı videosundan bir kesit görebilirsiniz. Oldukça ağır olduğundan tahmin edebileceğimiz gibi günlük kullanıma uygun değil. 


3. Kabuki Fırça


Yoğun kılları olan, genellikle fondöten, allık, pudra ve bronzlaştırıcı gibi ürünleri uygulamakta kullanılan kısa saplı fırçalardır. Özellikle Sigma'nınki (Sigma F80) oldukça meşhurdur.

4. Lob


Ünlü bob saç şeklinin daha uzununa (Long bob:lob) denmektedir. Emma Stone'a oldukça yakışıyor (Fotoğraf: Getty images).


5.Multimasking


"Çoklu maske" diyebileceğimiz bu işlemde yüzün bir kısmına bir maske uygulanırken aynı anda diğer kısmına tamamen farklı bir maske uygulanır. Örneğin; T bölgesi için yağdan arındırıcı maske uygulayıp, yanaklara gözenek sıkılaştırıcı, kalan bölgelere ise nemlendirici maske uygulamak gibi (Fotoğraf: instagram-olgalidialea). 


6. Overline


Dudak kalemini dudak çizgisinden biraz daha dışarı taşırarak çizme işlemine overline denmekte. Dudağı daha dolgun göstermek için genellikle dudak rengine yakın bir kalem seçilerek uygulanır. Daha sonra üzerine istenilen renk ruj uygulanabilir (Fotoğraf Nikki French'in YouTube kanalından).


2015 yılı bitmeden popüler olan bu terimleri kısaca anlatmaya çalıştım, umarım severek okursunuz.

Sevgiler,
Seher


Seher

Renklidosyam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder