24 Kasım 2017 Cuma

Saklama Rehberi

                                          


Besinlerin kullanım ömrünü nasıl uzatabileceğinizi biliyor musunuz? Peki ya onları ne kadar uzun bir süre boyunca saklayabileceğinizi? Eğer siz de benim gibiyseniz, birkaç temel gıda dışındaki hiçbir besin için net bir fikriniz olmadığına eminim. En basitinden, sizce elma ne kadar bir süre saklanabilir? Lezzetini, sertliğini ve tazeliğini yitirmemesi için ne yapmak gerekir? Oturup her besin maddesi için internette araştırma yapmanıza gerek yok: http://saklamarehberi.com, tüm bu bilgilere tek bir kaynaktan ulaşmanızı sağlıyor.



Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma tarafından hazırlanan (ve tamamen ücretsiz şekilde kullanılabilen) sitede; hamur işleri, süt ürünleri, meyveler, sebzeler ve et ürünleri ile ilgili merak ettiğiniz her bilgi yer alıyor. İlk olarak, tüm bu besinlerin ideal kullanım sürelerinin ne olduğunu, daha sonra da bu kullanım süresini nasıl uzatabileceğinizi öğreniyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi, derin dondurucu kullanmak tüm gıda maddelerin daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Ancak, örneğin karidesi derin dondurucuda saklayabilir misiniz? Peki ya yazın aldığınız, lezzetli ve sulu bir karpuzu derin dondurucuya koyup, kışın yiyebilir misiniz? Tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevaplarını Saklama Rehberi web sitesinde kolayca bulabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar değil: Sitenin “Alternatif Bilgiler” bölümünde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Evde nasıl mocha yapabileceğimi, meyvelerin kararmasını nasıl önleyebileceğimi, hatta unsuz kekin nasıl yapılacağını bile öğrendim. Laf aramızda, kot pantolonların derin dondurucuda temizlenebileceğinin de haberdar oldum! (Kotu fırçaladıktan sonra bir poşete koyup derin dondurucuda 1 gün boyunca bekletiyorsunuz.  Şaşırtıcı, değil mi?)



Türkiye’nin ilk gıda saklama rehberi olan http://saklamarehberi.com, beni şaşırtacak ölçüde bir içeriğe sahip ve her birini okumaktan büyük keyif aldım. Eğer sizin de bir derin dondurucunuz varsa, bu siteyi muhakkak ziyaret etmelisiniz. Derin dondurucunuz yoksa bile gıdaları nasıl daha sağlıklı tüketebileceğinizi, ne kadar uzun bir süre boyunca saklayabileceğinizi ve basit, pratik, lezzetli tarifler ile ipuçlarını Saklama Rehberi web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

31 Ekim 2017 Salı

Karşılaştırma | Göz Kremlerim

Merhabalar,

Söz verdiğim göz kremlerimin karşılaştırma yazısını sonunda hazırlayabildim. Umarım faydalı olur. Benim son zamanlarda kullandığım göz kremlerim aşağıdaki fotoğrafta soldan sağa sırasıyla; Kiehl's Creamy Eye Thretment with Avocado, Estee Lauder Revitalizing Supreme, Estee Lauder Advanced Time Zone, Estee Lauder Advanced Night Repair Eye. Bir de aşağıdaki fotoğrafa koymayı unuttuğum Clinique'in All About Eyes göz kremi var.



Kiehl's avokadolu göz kremi diğerlerine göre daha yoğun yapılı, sürüldüğünde su gibi bir yapıya dönüşen, yoğun nem veren bir krem. Oldukça güzel nem sağlıyor ancak anti aging vb. gibi başka herhangi bir vaadi yok. Daha çok genç ciltlere ve hatta göz altları normalden kuruya dönük kişilere uygun. Detaylı incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.


Estee Lauder Advanced Time Zone yapı olarak daha ince. Uygulandığında yumuşacık bir nem sağlıyor, cilde ipeksi bir his veriyor. Daha çok çizgilenme ve kırışıklık problemi olan kişilere yönelik bir göz kremi. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun. Ben severek kullanıyorum.



Estee Lauder Revitalizing Supreme göz kremi yapı olarak Advanced Time Zone'a göre daha yoğun ama Kiehl's avokadolu göz kremine göre daha hafif. Verdiği nem gayet güzel. Göz altlarındaki kırışıklık ve çizgilenmeleri hafifletmeye yönelik yani daha olgun ciltler için uygun bir ürün. Ancak bu krem nedense sim içeriyor. Dolayısıyla ben pek memnun kalmadım. 



Estee Lauder Advanced Night Repair Eye diğer kremlere göre daha jel kıvamında ve pudralı. Verdiği nem oldukça güzel, uygulama sonrası ciltte kadifemsi bir his bırakıyor. Tüm cilt tipleri için uygun. Gece kullanımına yönelik üretilmiş, tüm gece göz çevrenizi onarmayı vadediyor. Sevdiğim bir göz kremi oldu. Daha detaylı inceleme yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.



Clinique'in All About Eyes göz kremi yapı olarak incecik ve kolayca cilt tarafından emiliyor. Cilt tarafından çabucak emilmesi nedeniyle makyaj öncesi kullanıma oldukça uygun. Daha çok karma ve yağlı genç ciltlere yönelik bir krem. Sevdiğim göz çevresi kremlerinden oldu. Daha detaylı incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz.


Benim bir süredir kullanıp değerlendirme fırsatı bulduğum göz çevresi kremlerim bu şekildeydi. Yakın zamanda Clinique Pep-Start göz kremini kullanmaya başlayacağım. Fikirlerim oluştuğunda onu da buradan paylaşıyor olacağım. 

Sevgiler,
Seher

21 Eylül 2017 Perşembe

DIY Anı Defteri Yapımı

Merhabalar,

Birkaç aydır çok fazla paylaşım yapmadığımın farkındayım. Bunu telafi etmek adına benim çok sevdiğim ve okuyanlara da fikir verebilecek bir proje ile karşınızdayım: "anı defteri yapımı".



Kendin yap projeleri bazen karmaşık olabiliyor ve eğer çok fazla malzeme gerektiriyorlarsa daha başlamadan vazgeçebiliyorum. Siz de benim gibi kolay ve hızlı yapılabilecek uğraşlar peşindeyseniz anı defteri yapımı tam size göre. Özel günler için harika bir hediye seçeneği olması da cabası. 


Gerekenler: 
İstediğiniz boyutta fotoğraflar,
En az bir fotoğrafın rahat sığabileceği genişlikte sayfalara sahip defter,
Yapıştırıcı (pritt, uhu, bant vb.),
Kalem,
Makas,
Kapak ve iç sayfalarda kullanmak için istediğiniz dekorasyon malzemeleri.


Benim anı defterim siyah sayfalı ve A3 boyutunda. Kalem ise gümüş rengi. Bu iki rengin uyumunu seviyorum. Konuya uygun bir şekilde sayfalara fotoğrafları yapıştırıp küçük notlar yazabilirsiniz. 


Fotoğrafların tek ve standart boyutlarda olması gerekmez. Polaroid fotoğraflar veya küçük kare fotoğraflar da çok güzel durabilir. Benim aşağıdaki pola ve kare kartlarım daha önce burada bahsettiğim Sosyopix isimli siteden.


Bu minik fotoğrafları da desenli bantlar ve yapışkanlı şekillerle isteğinize göre sayfalara yapıştırabilirsiniz. Hayalgücünüze bağlı olarak o kadar farklı sayfa tasarımları yapmak mümkün ki... 



Gördüğünüz gibi yapımı oldukça kolay ve eğlenceli. Sadece tema ve konu belirlemek yeterli oluyor. Sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, evlilik&nişan gibi özel günler, doğumgünleri için hatta minik bebeğinizin anıları için oluşturabileceğiniz oldukça şık ve özel bir defter olacaktır. Boş sayfalar bırakırsanız hediye ettiğiniz kişi zamanla kendisi doldurabilir ve o da keyif alabilir. 

Denerseniz yorumlarınızı bekliyor olacağım. 

Çok sevgiler,
Seher

7 Ağustos 2017 Pazartesi

Harem Güzellik Etkinliği

Merhabalar,

Uzunca bir süre önce Ayşegül Hanım'ın (Ankaraetkinlik) davetiyle Harem Güzellik'te inanılmaz keyifli bir gün geçirmiştik. Bu harika günden kısaca bahsetmesem olmazdı.



Harem Güzellik, Ümitköy'de tüm gününüzü geçirebileceğiniz; alt katı hamam ve sauna, orta katı kafe ve yemyeşil bir bahçe, üst katı ise güzellik salonu olan bir kompleks. Ayrıca sadece kadınlar için hizmet veriyor.

Burada önce dinlenip rahatlayabilir, acıktığınızda birşeyler yiyip içebilir ve bakım yaptırabilirsiniz.

Ayrıca Harem Güzellik'in hamamında gelin hamamı ve bahçesinde de kutlama gibi organizasyonlarınızı yapabilirsiniz.

Üstelik yaz aylarında yoga, dans gibi özel kurs grupları da oluşturuluyor, bunlara da dahil olunabilir.







Biz öncelikle hamamda ve saunada vakit geçirdik. Kese ve köpük masajı yaptırdık. Sonrasında oryantal Yeliz ile bol bol eğlendik. 



Daha sonra kafeye geçerek birbirinden leziz yiyecekleri tattık ve balkonda keyif yaptık. 



Ayrıca üst kattaki güzellik salonunu ziyaret ettik. Harem Güzellik'in tüm katları ayrı ayrı hoşuma gitti. Her yer çok düzenli, zevkle döşenmiş ve hijyenikti. 




Son olarak IG:@ankarahintkinasi bize çok güzel hint kınası desenler yaptı. Ben üç minik yıldız tercih ettim. 





Harem Güzellik, Ankara'da yaşıyorsanız muhakkak tavsiye edebileceğim bir yer. Şehir hayatının stresinde haftasonu rahatlamak için güzel bir seçenek. Umarım bu tarz bir yer arayışında olanlar için faydalı bir yazı olmuştur. Ben, evime de yakın olmasından dolayı, artık sık sık gideceğim gibi gözüküyor.

Sevgiler,
Seher

3 Temmuz 2017 Pazartesi

The Ordinary Online Sipariş | The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml

Merhabalar,

The Ordinary Deciem grubunun bir üyesi. Yurtdışında oldukça popüler olan ve yabancı içerik üreticilerinden sıkça gördüğümüz retinol, aha, bha gibi içeriklere sahip ürünleri uygun fiyatlara üretiyorlar. Ürün yelpazelerinde vitamin ve retinoidler, asitler, nemlendiriciler ve yağlar, karışım moleküller var. Aynı zamanda son zamanlarda çıkardığı fondötenler o kadar çok ilgi gördü ki bekleme listesindekilerden dolayı uzunca bir süredir stokta yoklar. Yine yakın zamanda güneş koruyucuları çıkaracaklar, umarım bolca stok yaparlar da biz de ulaşma fırsatını yakalarız. Tüm ürünlerine kendi web sitelerinden ulaşabilirsiniz: http://theordinary.com/ 

Benim de bir süredir The Ordinary'nin ürünleri dikkatimi çekiyordu. Gerek sitelerindeki detaylı bilgilendirmeleri gerekse sade ve içeriği doğrudan anlayabileceğimiz tasarımları ile deneyimim olmasına rağmen marka kendini bana sevdirmişti. Ülkemizde doğrudan gidip satın alabileceğimiz bir yer olmadığından, instagram satış hesaplarından takip ediyordum ama bu hesapların çoğundaki fiyatlar ürünün satış fiyatına göre çok abartılıydı.


Kendi web sitesindeki standart kargo ücreti 38.00 Dolar olunca o da bana fazla geldi ve araştırmalarım sonucunda Asos'ta da satıldıklarını gördüm. Deneme amacıyla en merak ettiğim ürün olan "The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml" yi sipariş ettim. Ödemeyi banka kartımla yaptım. Fiyat kargo dahil 12.98 Dolar ve bana satın aldığım günün kuruyla yaklaşık 46 TL'ye geldi.


Türkiye'deki anlaşmalı dağıtıcı PTT Kargo. 1 Haziran'da verdiğim siparişe teslim süresi olarak 21 Haziran verildi. Ben 28 Haziran'da posta kutusunun üzerinde tesadüfen gördüm. Gelip teslim etmemişler, posta kutusunun üzerine bırakmışlardı. Büyük ihtimalle daha erken gelip orada dikkatimi çekmemiş olabilir. Tutar küçük olduğundan gümrüğe de takılmadı, kısacası pakete sorunsuzca ulaştım.

Eğer siz de The Ordinary ürünlerini denemek istiyor ancak nasıl ulaşacağınızı bilemiyorsanız Asos'tan almayı deneyebilirsiniz. Ancak 2017 itibariyle gümrüksüz alışveriş limiti 30 Euro olduğundan siparişinizin toplam tutarının 30 Euro'yu geçmemesine dikkat etmelisiniz. 

Daha önceki Aliexpress fırça alışverişlerim içinse aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.




Sevgiler,
Seher

27 Mayıs 2017 Cumartesi

The Body Shop Shea Özlü Bakım Seti

Merhabalar,

Her ne kadar el kremini bitirmiş olsam da bu kış kendime hediye olarak aldığım Shea özlü setten kısaca bahsetmek istedim. The Body Shop'un bu tarz setlerini ben çok beğeniyorum. Hem hediye için güzel bir alternatifler, hem de kendi çantalarının olmasıyla seyahat için uygunlar. Birkaç farklı seçenekten benim tercihim Shea'lı olan oldu. 

Setin içeriği: 60 ml duş jeli, 50 ml body butter, 30 ml el kremi, sete uygun renklerde küçük bir banyo lifi ve kendi şeffaf çantası. 



Shea yağı içeriği ile belirgin bir kokusu var. Yoğun kokuları sevmiyorsanız biraz ağır gelebilir. Özellikle el kreminde koku çok daha belirgin, kullanırken beni biraz rahatsız etti. Body butter ile duş jelinin ise kokuları el kremine göre daha hafif. Ben yapı ve bıraktığı his olarak setteki el kreminden ziyade body butterı daha çok sevdim. Yağlı his bırakmadan cildi yumuşacık yapıyor. Duş jelini de beğendim yine cilde güzel bir yumuşaklık veriyor. Seyahatlerde taşımak için de güzel bir set.

Özel günler öncesinde bu tarz setler The Body Shop'ta çokça oluyor ve indirimli fiyattan satışa sunuluyor. Hemen hemen herkesin sevebileceği bir hediye arayışındaysanız bu ürüne bakabilirsiniz. Fiyatı 39,90₺. 

Sevgiler,
Seher

26 Mayıs 2017 Cuma

Essence All About Chocolates Far Paleti

Merhabalar,

Sevgili Çisem'in organize ettiği "Bahar Etkinliği" nin sponsorlarından Essence güzel bir paket hazırlamıştı ve bu şirin paketteki ürünlerden biri de Essence All About Chocolates far paletiydi. Genel olarak Essence markasını beğeniyorum, hem uygun fiyatlı hem de başarılı ürünlere sahip. Şimdi bu güzel palete daha yakından bakalım mı?


Palette tam altı adet doğal tonlarda far var. Plastik aynasız bir ambalajda. İlk baştaki beyaz tonundaki renklerden biri diğerlerine göre daha mat. Diğer tüm farlar, -simli değil ama sedefli diyebileceğim- parlak bitişe sahipler. Yapıları yumuşacık, bu nedenle uygulaması çok kolay. Biraz tozutuyorlar ama sorun olacak kadar değil. Renklerin hepsini aşağıdaki swatchlardan görebilirsiniz.




Pigmentasyonları çok yoğun olmadığından ben bu paleti günlük kullanım için ideal buldum. Yapısından dolayı aceleyle bile uygulansa çok kötü durmayacaktır. Renkler birbirine yakın olduğundan geçişler de çok rahat oluyor. Açık renklerle göz pınarlarımı aydınlatmak güzel oluyor, son ikiliyle de gölge yapıldığında oldukça hoş duruyor. Aradaki renkler ise geçiş için idealler. 

Birkaç seyahatimde bu paleti yanıma almıştım. Ambalajı plastik gibi gözükse de taşırken herhangi bir problemle karşılaşmadım. Kısacası bu paleti çok sevdim. Bu renkleri seviyorsanız bir şans verebilirsiniz.

Diğer palet incelemelerim için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

23 Mayıs 2017 Salı

Ogx Argan Oil of Morocco Şampuan

Başka bir şampuan incelemesiyle tekrar merhaba,

Daha önce buradaki yazımda Ogx Keratin Oil şampuanını incelemiştim. O bitince memnun kaldığımdan yine aynı markanın Argan Oil of Morocco şampuanına geçiş yaptım.

Ogx Argan Oil of Morocco, saç dökülmelerine karşı etkili ve saçlara nem ve güç vermeyi amaçlayan bir ürün. Sağladığı nem sayesinde koparak dökülmeleri ve yıpranmış görünümü düzeltmeyi vadediyor. 



Özellikle kokusunun çok güzel olduğunu söylemeliyim; nedense bana çok nostaljik geldi, çocukluğumdan bir kokuyu hatırlattı. Ambalajı da güzel; sağlam ve kullanımında herhangi bir zorluk yaşanmıyor. Miktar olarak 385 ml, bana 2-3 ay kadar yetiyor. 

Benim yağlı saçlarımdaki etkisine gelecek olursak; ilk kullandığım dönemlerde sanki saçımı Keratin Oil şampuanına kıyasla biraz kuruttu gibime geldi. Tabi herhangi bir saç kremi kullanmadığımı da söylemeliyim. Daha sonra sanırım saçım şampuana alıştı ve bu kuruluk durumu ortadan kalktı. Ancak yine de vadettiği gibi daha yumuşak saçlar sağlamadığını ifade etmek durumundayım. Saç kremi kullanılarak bu durum düzeltilebilir.



Saç dökülmesine olan etkisini ise saçlarımda çok fazla dökülme problemi yaşamadığım için çok net ve belirgin olarak gözlemleyemedim ama tararken dökülen saç miktarım biraz daha azaldı. Sülfat içermemesi, diğer şampuanlara kıyasla görece daha temiz içerikli olması nedeniyle tercih edilebilir. Yine de benim tekrar satın alacağım bir ürün olmadı. Daha önce kullandığım Keratin Oil şampuanından çok daha memnun kalmıştım.

Sizin bu şampuanı kullanma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler,
Seher

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Ankaralı Bloggerlar'la Hamamönü'nde Buluştuk

Mart ayında havanın güzel olduğu bir günde Ankaralı Bloggerlar ile Hamamönü'nde buluşmuştuk. Grup genç ve enerjisi çok yüksekti. Tanımadığım pek çok blogger ile tanıştım. Organizasyonda herkesin katkısı olsa da @gamzeylemakyajblog düzenledi. Katılımcılar (IG hesapları);

@gamzeylemakyajblog
@ebrulimakyajim
@nesin_blogu
@beautybygizzyofficial
@beauty_svg
@haftanin7gunu
@little_butterfly_blog
@allaboutrum
@ozgesungurofficial
@irosungozunden
@beautybysezin
ve ben @renklidosyam :)



Etkinliğin harika pastası @ankarapastaatolyesi'nden. Hem tasarımı çok şıktı, hem de inanılmaz lezzetliydi. 



Hamamönü'nün tarihi havasıyla güzel bir gün oldu. Tarihi Ankara evlerinden kafeye dönüştürülmüş bir ortamda hem çayımızı kahvemizi içtik, hem sohbet ettik. Ayrıca etkinliğin birbirinden güzel sponsorları vardı. En sevdiklerimden biri anılara dokunmamızı sağlayan Sosyopix'ti. 




Sponsorlardan bir diğeri ise HC Care'di. Bu markayla ilk kez bu etkinlik sayesinde tanıştım. Saç maskesini denedim ve başarılı buldum, detaylı yazısını da hazırlayacağım.



Capicade de yine ilk kez tanıştığım bir marka oldu. Şampuan ve tüm saç tipleri için anında nem veren saç maskesiyle bizimleydi.




Diğer bir sponsor Clubveronique şirin mi şirin tavşan şeklinde bir koku kesesi göndermişti.



İlk kez ürünlerini kullanma fırsatı bulduğum ve çay tiryakileri tarafından çok sevilen Ahmad Tea de ünlü Breakfast Tea ürünüyle katılmıştı.



Bioblas zaten severek kullandığım ürünlere sahip bir marka. Yeni çıkan Procyanidin ekstreli şampuanı ve argan yağlı saç bakım kompleksini de bu etkinlik sayesinde tanımış oldum.





Son olarak Cam Sil, mandalinalı olan ürünüyle etkinlikte bizlerleydi.


Keyifli bir gündü, etkinlikte emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.
Sevgiler,
Seher

18 Nisan 2017 Salı

2017 | Mart Ayı

Merhabalar,

Nisan ayı doğumgünü ayım olduğundan biraz tembellik yaparak Mart yazısını yeni girebiliyorum. Mart ayında yeni denediğim ürünler Maybelline Fit Me fondöten, Mediwell lip balm ve H&M'in yeni dörtlü yüz paleti oldu. Sünger kolleksiyonuma H&M'in minik dörtlü süngerlerini ekledim (yazısı için tık). Havalar yavaş yavaş ısındığından ojelerde daha canlı tonlara kaydım.
Çok uzatmadan sizi görsellerle başbaşa bırakayım.








Okuyup tavsiye edebileceğim kitaplar:




  1. Selected Poems of Langston Hughes: A Classic Collection of Poems by a Master of American Verse (Siyahi şairin seçme şiirlerine yer veriyor)
  2. Osman Balcıgil-Ela Gözlü Pars Celile (Yahya Kemal'in sevgilisi, Nazım Hikmet'in annesi ve Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı olan Celile'nin hikayesi)
İzleyip tavsiye edebileceğim dizi: Iron Fist, film: Doctor Strange.

Sevgiler,
Seher