27 Mayıs 2017 Cumartesi

The Body Shop Shea Özlü Bakım Seti

Merhabalar,

Her ne kadar el kremini bitirmiş olsam da bu kış kendime hediye olarak aldığım Shea özlü setten kısaca bahsetmek istedim. The Body Shop'un bu tarz setlerini ben çok beğeniyorum. Hem hediye için güzel bir alternatifler, hem de kendi çantalarının olmasıyla seyahat için uygunlar. Birkaç farklı seçenekten benim tercihim Shea'lı olan oldu. 

Setin içeriği: 60 ml duş jeli, 50 ml body butter, 30 ml el kremi, sete uygun renklerde küçük bir banyo lifi ve kendi şeffaf çantası. 



Shea yağı içeriği ile belirgin bir kokusu var. Yoğun kokuları sevmiyorsanız biraz ağır gelebilir. Özellikle el kreminde koku çok daha belirgin, kullanırken beni biraz rahatsız etti. Body butter ile duş jelinin ise kokuları el kremine göre daha hafif. Ben yapı ve bıraktığı his olarak setteki el kreminden ziyade body butterı daha çok sevdim. Yağlı his bırakmadan cildi yumuşacık yapıyor. Duş jelini de beğendim yine cilde güzel bir yumuşaklık veriyor. Seyahatlerde taşımak için de güzel bir set.

Özel günler öncesinde bu tarz setler The Body Shop'ta çokça oluyor ve indirimli fiyattan satışa sunuluyor. Hemen hemen herkesin sevebileceği bir hediye arayışındaysanız bu ürüne bakabilirsiniz. Fiyatı 39,90₺. 

Sevgiler,
Seher

26 Mayıs 2017 Cuma

Essence All About Chocolates Far Paleti

Merhabalar,

Sevgili Çisem'in organize ettiği "Bahar Etkinliği" nin sponsorlarından Essence güzel bir paket hazırlamıştı ve bu şirin paketteki ürünlerden biri de Essence All About Chocolates far paletiydi. Genel olarak Essence markasını beğeniyorum, hem uygun fiyatlı hem de başarılı ürünlere sahip. Şimdi bu güzel palete daha yakından bakalım mı?


Palette tam altı adet doğal tonlarda far var. Plastik aynasız bir ambalajda. İlk baştaki beyaz tonundaki renklerden biri diğerlerine göre daha mat. Diğer tüm farlar, -simli değil ama sedefli diyebileceğim- parlak bitişe sahipler. Yapıları yumuşacık, bu nedenle uygulaması çok kolay. Biraz tozutuyorlar ama sorun olacak kadar değil. Renklerin hepsini aşağıdaki swatchlardan görebilirsiniz.




Pigmentasyonları çok yoğun olmadığından ben bu paleti günlük kullanım için ideal buldum. Yapısından dolayı aceleyle bile uygulansa çok kötü durmayacaktır. Renkler birbirine yakın olduğundan geçişler de çok rahat oluyor. Açık renklerle göz pınarlarımı aydınlatmak güzel oluyor, son ikiliyle de gölge yapıldığında oldukça hoş duruyor. Aradaki renkler ise geçiş için idealler. 

Birkaç seyahatimde bu paleti yanıma almıştım. Ambalajı plastik gibi gözükse de taşırken herhangi bir problemle karşılaşmadım. Kısacası bu paleti çok sevdim. Bu renkleri seviyorsanız bir şans verebilirsiniz.

Diğer palet incelemelerim için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

23 Mayıs 2017 Salı

Ogx Argan Oil of Morocco Şampuan

Başka bir şampuan incelemesiyle tekrar merhaba,

Daha önce buradaki yazımda Ogx Keratin Oil şampuanını incelemiştim. O bitince memnun kaldığımdan yine aynı markanın Argan Oil of Morocco şampuanına geçiş yaptım.

Ogx Argan Oil of Morocco, saç dökülmelerine karşı etkili ve saçlara nem ve güç vermeyi amaçlayan bir ürün. Sağladığı nem sayesinde koparak dökülmeleri ve yıpranmış görünümü düzeltmeyi vadediyor. 



Özellikle kokusunun çok güzel olduğunu söylemeliyim; nedense bana çok nostaljik geldi, çocukluğumdan bir kokuyu hatırlattı. Ambalajı da güzel; sağlam ve kullanımında herhangi bir zorluk yaşanmıyor. Miktar olarak 385 ml, bana 2-3 ay kadar yetiyor. 

Benim yağlı saçlarımdaki etkisine gelecek olursak; ilk kullandığım dönemlerde sanki saçımı Keratin Oil şampuanına kıyasla biraz kuruttu gibime geldi. Tabi herhangi bir saç kremi kullanmadığımı da söylemeliyim. Daha sonra sanırım saçım şampuana alıştı ve bu kuruluk durumu ortadan kalktı. Ancak yine de vadettiği gibi daha yumuşak saçlar sağlamadığını ifade etmek durumundayım. Saç kremi kullanılarak bu durum düzeltilebilir.



Saç dökülmesine olan etkisini ise saçlarımda çok fazla dökülme problemi yaşamadığım için çok net ve belirgin olarak gözlemleyemedim ama tararken dökülen saç miktarım biraz daha azaldı. Sülfat içermemesi, diğer şampuanlara kıyasla görece daha temiz içerikli olması nedeniyle tercih edilebilir. Yine de benim tekrar satın alacağım bir ürün olmadı. Daha önce kullandığım Keratin Oil şampuanından çok daha memnun kalmıştım.

Sizin bu şampuanı kullanma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler,
Seher

3 Mayıs 2017 Çarşamba

Ankaralı Bloggerlar'la Hamamönü'nde Buluştuk

Mart ayında havanın güzel olduğu bir günde Ankaralı Bloggerlar ile Hamamönü'nde buluşmuştuk. Grup genç ve enerjisi çok yüksekti. Tanımadığım pek çok blogger ile tanıştım. Organizasyonda herkesin katkısı olsa da @gamzeylemakyajblog düzenledi. Katılımcılar (IG hesapları);

@gamzeylemakyajblog
@ebrulimakyajim
@nesin_blogu
@beautybygizzyofficial
@beauty_svg
@haftanin7gunu
@little_butterfly_blog
@allaboutrum
@ozgesungurofficial
@irosungozunden
@beautybysezin
ve ben @renklidosyam :)



Etkinliğin harika pastası @ankarapastaatolyesi'nden. Hem tasarımı çok şıktı, hem de inanılmaz lezzetliydi. 



Hamamönü'nün tarihi havasıyla güzel bir gün oldu. Tarihi Ankara evlerinden kafeye dönüştürülmüş bir ortamda hem çayımızı kahvemizi içtik, hem sohbet ettik. Ayrıca etkinliğin birbirinden güzel sponsorları vardı. En sevdiklerimden biri anılara dokunmamızı sağlayan Sosyopix'ti. 




Sponsorlardan bir diğeri ise HC Care'di. Bu markayla ilk kez bu etkinlik sayesinde tanıştım. Saç maskesini denedim ve başarılı buldum, detaylı yazısını da hazırlayacağım.



Capicade de yine ilk kez tanıştığım bir marka oldu. Şampuan ve tüm saç tipleri için anında nem veren saç maskesiyle bizimleydi.




Diğer bir sponsor Clubveronique şirin mi şirin tavşan şeklinde bir koku kesesi göndermişti.



İlk kez ürünlerini kullanma fırsatı bulduğum ve çay tiryakileri tarafından çok sevilen Ahmad Tea de ünlü Breakfast Tea ürünüyle katılmıştı.



Bioblas zaten severek kullandığım ürünlere sahip bir marka. Yeni çıkan Procyanidin ekstreli şampuanı ve argan yağlı saç bakım kompleksini de bu etkinlik sayesinde tanımış oldum.





Son olarak Cam Sil, mandalinalı olan ürünüyle etkinlikte bizlerleydi.


Keyifli bir gündü, etkinlikte emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.
Sevgiler,
Seher