23 Şubat 2017 Perşembe

312 Moda Sezon Sonu Partisi

Ayşegül Hanım'ın (@ankaraetkinlik) davetiyle katıldığım şık bir etkinlik yazısıyla merhaba. Bu kez 312 Moda isimli harika bir tasarım atölyesinin sezon sonu partisindeydik. 



312 Moda Ankara'da Konsept Çayyolu Villalarında. 

Önce Pop Up Store ile başlayıp, talep üzerine, şimdi bir tasarım atölyesi olarak yollarına devam ediyorlar. Ürünlerin tamamı özel üretim, dolayısıyla herhangi bir marka mağazadan aldığınızda kıyafet veya ayakkabılarınızın benzerlerini birçok kişide görmeniz mümkünken 312 Moda'dan aldığınız ürünlerde böyle bir olasılık pek mümkün değil. 



Kendi serileri olan ayakkabıların yanı sıra, müşterilerilerden gelen talep doğrultusunda özel ayakkabılar da üretiyorlar. Eğer başka bir moda evinde size özel bir elbise diktiriyorsanız 312 Moda'da bu elbise dikiş aşamasında o elbiseye özel ayakkabı da tasarlatıp ürettirebiliyorsunuz. 

Ayrıca özel kumaşlardan tasarladıkları kıyafetleri de müşteri ölçülerine göre dikiyorlar. Uzun zaman beklemeden kısa bir sürede de teslim edebiliyorlar. 

Betül'ün (@betulokandanphotography) objektifinden güzel karelerle devam edelim mi?





312 Moda'yı keşfettiğime çok memnun oldum. Belirli zamanlarda Pop-up sale yapıyorlar. Ayrıca anne-kız dikiş atölyesi gibi keyifli organizasyonları da oluyor, takipte kalmakta fayda var. Daha detaylı bilgi için web sayfaları: http://www.312.moda/

Sevgiler,
Seher 


22 Şubat 2017 Çarşamba

Ankuva AVM Savor Döner Tadım Etkinliği

Merhabalar,

Geçen haftalarda Ayşegül Hanım'ın (@ankaraetkinlik) davetiyle Ankuva AVM'deki Savor Döner tadım etkinliğine katılmıştım. İnanılmaz keyifli ve lezzet dolu bir gündü. Başak Başaran Photography'nin (@basakbasaranphotography) çektiği güzel fotoğraflarla da anı ölümsüzleştirmiş olduk. Savor Döner'de geçirdiğimiz zamandan o kadar memnun kaldım ki yazmasam olmazdı.



Öncelikle Savor Döner müdürü bize bir tanıtım konuşması yaptı. Kendilerinin sağlık sektöründen geldiğini, hem kendisinin hem de çevresinin, dışarıda hijyenik ve güvenilir yemek yiyecekleri yerleri bulmada zorlandıklarından bahsetti. Bu nedenle ideal hijyen, sağlık ve lezzet koşullarını sağlayacak bir restoranı hayata geçirmişler. Etlerini kendileri temin ettiklerini, birçok restoranın aksine muhafaza koşullarında tüm detaylara dikkat ettiklerini, ekmeklerini ve tatlılarını da kendilerinin ürettiğini anlattı.


İstediğimiz zaman gidip mutfaklarını, muhafaza depolarını vb. görebileceğimizi söyledi. Açıkçası oldukça içime sinen bir yer oldu. İsmi Savor Döner ama sadece döner sunmuyorlar. Menülerinde dönerin yanı sıra; çorba, pide, lahmacun, köfte, tatlı gibi çeşitler de var. Sözü uzatmadan görsellere geçelim mi? 

Köz Biber Çorbası
Lahmacun
Döner
Nutellalı Pide
Ekmek Kadayıfı


Az yemek istesek de dayanamadık tabi. Neyse ki günlerden Cuma'ydı. Diyet hep yeni haftayla Pazartesi günüyle başlar zaten :)  Döner oldukça başarılıydı. Bir de etlerine talep çok fazla olunca köfte ve etleri paket olarak da sattıklarını öğrendim. Hatta gelirlerinin ciddi bir kısmını  bu satışlar oluşturuyormuş. Restorandaki dolaplarda mevcuttu ve satın alınabiliyordu. Ayrıca nutellalı pidesi ve ekmek kadayıfına herkesin bayıldığını söylemeliyim. 

Savor Döner, Ankara'da Ankuva AVM ve Podium AVM'de var. İstanbul'da ise Özdilek AVM’de. Yakında da Ankara Mithatpaşa'da şube açıyorlarmış. Benim işyerime yakın olduğundan Ankuva AVM'deki sık sık uğradığım yerlerden biri olacak.

Diyette olanlardan şimdiden özür diliyorum :)

Sevgiler,
Seher

20 Şubat 2017 Pazartesi

Bitenler | Son Dönemde Bitirdiğim Ürünler

Merhabalar,

Bitenler yazılarını okumayı çok seven ben şimdi ilk bitenler yazımı yazıyorum. Benim bitirdiğim ürünlerde çok yakında bitirdiklerim de var, bir süre önce bitmek üzere olup da süründürdüğüm bir türlü bitiremeyip sonunda bitenler yazısı yazma bahanesiyle bitirdiklerim de var. Hadi hemen başlayalım.

Maybelline Lash Sensational Maskara: Severek kullandım, kirpiklerimi çok güzel uzattı ve ayırdı. Kalıcılığı iyiydi, gün içerisinde dökülme yapmadı. Tek olumsuz tarafı çıkarmasının zor olması. Detaylı yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.

Maybelline Push up Angel Maskara: Fırça tasarımı nedeniyle kirpikleri oldukça iyi tarayıp ayırdı. Çok da güzel uzattı. Günlük makyajımda severek kullandım. Gün içinde dökülme yapmadı, üstelik çıkarması kolaydı. Elimdeki maskaralar biterse tekrar alabileceğim bir ürün. İnceleme yazısı ve uygulaması için burayı tıklayabilirsiniz.

Estee Lauder Sumptuous Bold Volume Maskara: Bendeki deneme boyuydu. Kıl fırçasıyla kirpiklerime hacim verip, belirginleştirdi. Kalıcılığı iyi gün içerisinde dökülme yapmadı. Çıkarması da kolaydı. Sevdim ama fiyatı nedeniyle tekrar alacağım bir maskara değil. İncelemesi için burayı tıklayabilirsiniz.


Missha Signature BB Krem: Günlük makyajımda çok severek kullandım. Kapatıcılığı güzel, yazdan beridir kullanıyorum bu süreçte bu ürünü kullandığımda SPF42 içerdiğinden ayrıca güneş kremi kullanmadım. Bu nedenle çok pratikti. Hafif nemli bitişiyle sağlıklı bir görünüm oluşturdu. Zamanla renk değiştirmedi, oksitlenme yapmadı. Paraben içermiyor. Yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.


Victoria's Secret Eau So Sexy Body Mist: Bayıldığım ve bittiğine çok üzüldüğüm bir koku. Hafif, taze ve çiçeksi. Hem evden çıkmadan kullanıyordum hem de çantama atıp gün içerisinde tazeliyordum. Kalıcılığı yüksek değildi ama hafif kokusuyla hiç rahatsız etmedi. Bu body misti kullandığım süre boyunca hangi parfümü kullanıyorsun sorusunu çok duydum. Kesinlikle tekrar alacağım bir ürün, hatta mümkünse parfümüyle birlikte.

Termalife Peloid Yüz Maskesi: Yeni Yıla Merhaba etkinliğimizin (yazısı için tık) sponsorlarından Termalife'ın maskesi her kullandığımda cildimi arındırdı ve T bölgemdeki yağı aldı. Elimdekileri bitirene kadar kullanmaya devam, sonrasında da ayrıca yazısı gelecek. 

Delicious Tangy Strawberry Duş Jeli: Arkadaşımın yılbaşı hediyesi olan setten çıkan bu mini mis gibi çilek kokan duş jelini sevdim. Yapısı biraz jölemsi kıvamdaydı, boyutundan dolayı da çabucak bitti.

Clinique All About Eyes Göz Kremi: Hafif yapısıyla çabucak emilen, göz çevremde milia veya alerjiye sebep olmayan güzel bir kremdi. Yoğun bir nem sağlamıyor ama bana gayet yeterli geldi. Yapısından dolayı sanki genç ciltlere daha uygun gibi. Detaylı yazısı için burayı tıklayabilirsiniz. 

Estee Lauder Revitalizing Supreme Göz Kremi: Bendeki deneme boyuydu, güzel nem verdi. Göz çevremde herhangi bir hassasiyete neden olmadı. Genellikle akşam makyajımı çıkardıktan sonra kuruyan göz çevreme uyguladım ve verdiği nemi ve esnekliği sevdim.

Vichy Aqualia Thermal Legere Nemlendirici: Vichy tanışma seti içinde gelen bir kremdi. Kokusu nedeniyle parfüm içerdiğinden biraz tedirgin oldum ama yine de kullandım. Güzel bir şekilde nem verip cildimin gerginliğini azalttı. Bir de bu kremin şekerli bir tadı var. Kokusu nedeniyle büyük ihtimalle tekrar alacağım bir ürün değil. 


Clinique Liquid Facial Soap Mild: Yumuşak bir temizleme sunan güzel bir makyaj temizleme jeliydi. Makyajı güzel temizledi, cildimi çok kurutmadı. Bendeki alışverişimin yanında hediye gelen deneme boyuydu. Genellikle duşta kullanıp hemen bitirdim.

Neutrogena Visibly Renew Esneklik Sağlayan El Kremi SPF 20: Neutrogena'nın kremlerini genellikle beğeniyorum. Bu el kremini de beğendim. Yapısı hafif, asla ellerimi yapış yapış yapmadı. Rahatsız edici bir kokusu da yok. Her uyguladığımda ellerime esneklik sağladı. SPF 20 içermesi de ayrıca güzel. Aslında yaza daha uygun bir krem  ama ofis masamda tutup tüm kış kullandım. Genellikle kışın soğukta ellerimde çatlama veya soyulmalar olur ama bu kez öyle bir sorunla karşılaşmadım. Sevdim, tekrar alabileceğim bir krem.

Mac Cleanse Off Oil: İşte severek kullandığım ve bitmesine üzüldüğüm ürünlerden biri. Ben bu temizleme yağının daha önce testerını denemiş ve çok beğenmiştim. Daha sonra burada bahsettiğim yazımda 30 ml'lik boyunu aldım. Keşke büyük boyunu alsaymışım çünkü hemen bitirdim. Makyajı kolayca çözüyor ve suyla hemen akıp gidiyor. Özellikle göz makyajında kirpiklere ve göz çevresine zarar vermeden makyajı çıkarıyor. Çok sevdim, kesinlikle tekrar alacağım bir ürün.

Yves Rocher Hyra Vegetal Yüz Temizleme Jeli: Yine çok sevdiğim ürünlerden biri. Yapısı yumuşacık, cilde zarar vermeden ve çok kurutmadan makyajı temizliyor. Bitti ve ben de hemen gidip dev boyunu aldım. İnceleme yazısını hala yazmadığıma inanamıyorum, en kısa zamanda gelecek.

Loreal Elseve Mucizevi Saç Bakım Yağı-Onarıcı: Bu ürünü zaten yıllardır kullanıyorum. Saçlarımı yumuşatıyor, kolay taranmasını sağlıyor ve ışıltı katıyor. Benim gibi uzun saçlı kişiler için olmazsa olmaz bir ürün. Bir ara Pantene'inkini de denedim ama kesinlikle Loreal'i daha başarılı buldum. Çok seviyorum ve bittikçe alıyorum. En sevdiğim çeşidi de onarıcı olanı. Kesinlikle tekrar alacağım.

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30: Genellikle sabahları makyaj öncesi hem cildimi nemlendirmek hem de baz olması için severek kullandım. Cildimi parlama yapmadan nemlendirdi. SPF30 içerdiğinden ayrıca güneş kremi kullanmaya da gerek kalmadı. Sevdim. Detaylı yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.


Palmolive Duş Jeli Akdeniz Bitkileri: Yoğun olmayan akışkan bir formda. Şehir hayatının koşuşturmacasında bitkisel kokusu bana iyi geldi, sanki beni alıp başka yerlere götürdü. Yine de bu tarz ürünlerde uzun süre aynı kokuyu duymak bana fazla geliyor. Bundan sonra daha küçük boyuyla farklı çeşitlerini denemeye devam. 

Otacı Limon&Zeytinyağı ve Lavantalı Sabunlar: Saç kremi kullanmıyorum ama omuzlarımda ve sırtımda sivilcelenme sorunu yaşıyorum. Biraz araştırdığımda şampuanların ve duş jellerinin de gözenekleri tıkayarak bu tarz sivilce oluşumlarına neden olabildiğini gördüm. Çözüm olarak da duştan çıkmadan önce doğal sabunlarla sivilcelenme sorunu olan bölgeyi yıkamak öneriliyordu. Bu iki sabunla denedim ve sivilcelerde azalma gözledim. Bitene kadar bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Daha kolay olan başka bir yöntem varsa yazarsanız sevinirim, bazen uygulamaya üşeniyorum.

Gülşah Aseton-Hassas Tırnaklar İçin: Marketten ihtiyaçtan aldığım bir üründü. Hassas tırnaklar için uygun olduğunu iddia ediyordu ama bu ürünü kullanırken tırnaklarım kurudu. Başka bir sebepten mi ya da asetondan mı emin olamadım. Şimdi bitince değiştirdim başka markaya geçtim, bakalım tırnaklarımdaki kuruluk devam edecek mi.


Evet benim son zamanlarda bitirdiğim ürünler bu şekildeydi. Biraz uzun bir yazı oldu, bundan sonra daha sık paylaşsam sanki daha iyi olacak.

Sevgiler,
Seher

13 Şubat 2017 Pazartesi

Rival De Loop Young | Cookie Nails & Glitter Nails Ojeler

Merhabalar,

Son dönemdeki glitter oje trendine Rival de Loop harika bir seriyle katılmış: Cookie Nails adını verdiği içerisinde siyah parçacıkların bulunduğu seri ile Glitter Nails serisi. Geçenlerde yaptığım Rossman ziyaretimde bu ojeleri görür görmez bayıldım. Hem kendime hem de yakın arkadaşlarıma aldım. 



Soldan sağa sırasıyla; Cookie Nails- 02 Cookie&Dream, Cookie Nails-01 Crazy Cookie ve Glitter Nails-Heart Breaker. Hem ambalajları hem de kendileri çok şirinler. Fırça yapısı güzel, rahat uygulama yapılıyor. Her ne kadar parçacıklar haricinde renkli gibi görünseler de örtücü bir renk değil de saydam bir şekilde renk veriyorlar. Tek kat veya elde etmek istenen yoğunluğa göre göre kat kat da uygulanabiliyor. 



Flormar CC oje üzerine Cookie Nails- 02 Cookie&Dream uygulanmış hali yukarıdaki gibi. Daha seyrek görünüm için tek kat cookie nails oje uyguladım. Hem sade hem de farklı oldu. Aşağıda ise H&M Austin Rose oje üzerine tek kat Rival de Loop Heart-Breaker uyguladım. Heart-Breaker'ın ışıltılarının çoğu beyaz bazıları gümüş, ayrıca içinde biraz da kalp şekilli beyaz parçacıklar var. Çok şık ve temiz bir görünüm sağlıyor.



Farklı görünüm ve sıradan ojeleri güzelleştirmek için çok kullanışlılar. Bazen tüm tırnaklarıma bazen de birkaç tanesine uygulayarak değişiklik yapıyorum. Kalıcılıkları da oldukça güzel. Tek olumsuz yönü bu tür ojelerde hep olduğu gibi çıkarmasının zor olması. Onun haricinde her birini ayrı ayrı çok beğendim.

Diğer oje yazılarım,

Estee Lauder'ın iki minik şirin ojesi için burayı
Flormar'ın Up to / Days Shine&Colur ojesi içinse burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

12 Şubat 2017 Pazar

Victoria's Secret | Secret Charm Body Mist

Merhabalar,

Body mistler parfümden daha hafif olduklarından günlük olarak bu tarz ürünler kullanmayı çok seviyorum. Elimdekilerin ikisini bitirince koku seçmek için Victoria's Secret'ın yolunu tuttum. Birkaç da hediye alarak minik bir alışveriş yaptm.


Benim bu seferki seçimim Secret Charm oldu. Aslında Victoria's Secret spreylerin ambalajları yenilenmişti. Buradaki yazımdan yeni ambalajı görebilirsiniz. Ama nedense Secret Charm'ın bu eski ambalajlısı vardı.


Kokusu hafif, taze ve çiçeksi. Hanımeli ve yasemin kokuları içeriyor. İsminin hakkını tam olarak veriyor. Kalıcılığı yaklaşık 4 saat. Daha fazla kesinlikle kalmıyor, yenilenmesi gerekiyor.


Ambalajı renk ve görünüş olarak güzel. 250 ml'lik hacmiyle çok uzun süre rahatlıkla yeter. Yanlız bu eski ambalajdan dolayı mıdır, benim kullanım şeklimden mi bilemedim pompası hafif tutukluk yapıyor. Yine de severek kullanıyorum.

Sizin en sevdiğiniz Victoria's Secret kokuları nelerdir? Yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. O kadar farklı koku var ki bir süre sonra ayırt etmek de zor oluyor. O yüzden önerilere açığım.

Başka bir tatlılık, Bath and Body Works'ün hoş kokulu vücut losyonu yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

11 Şubat 2017 Cumartesi

Sephora İndirim Alışverişim

Yine bir alışveriş yazısıyla merhaba,

Sephora Cepa mağazasının açılışı indirim dönemiyle de kesişince alışveriş yapmam kaçınılmaz oldu. Cepa'daki ferah ve geniş mağazaya uğradım, çalışanlar çok yardımcı oldular ve oldukça güleryüzlüydüler. Benimki üç parçalık minik bir alışveriş oldu. Hem aldıklarımı hem de kısaca ön izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Aldıklarım:

Musk Eau de Toilette,
Sephora oje "will you be mine"
Sephora kalem far 33 numara Secret Boudoir



"Will you be mine" oje soft ve çok tatlı bir pembe. Aslında biraz bahara ve yaza uygun. Sanırım baharı özledim. Tek katta tam olarak kapatıcılık sağlıyor. Uygulaması kolay, kalıcılığı da güzel. Daha fazla renk seçeneği olsaydı onlara da bakacaktım ama hep pembenin tonları kalmıştı. Fiyatı 3 TL.



Sephora 33 numara Secret Boudoir kalem far ise ne çok sarı ne de çok pembe tonlu. Şampanya tonlarında ten ile kolay bütünleşecek bir renk. Sürümü yumuşacık, üstelik çok da kolay dağılıyor. Waterproof olması nedeniyle uzun süre kalıcı. Ben far olarak değil de göz içinde waterline denen bölgeye uyguluyorum. Çok memnun kaldım. Fiyatı 10 TL'ydi.



Musk parfüm ise hiç aklımda olmayan bir üründü. Alışverişimi tamamlamak için kasaya gittiğimde önerildi ve denemek için aldım. Misk kokusunu sevenler beğenecektir. 50 ml'si 15TL'ydi. Ayrıca turuncu ve sarı şişeli olan çeşitleri de vardı. Turuncu da güzeldi, daha turunç-odunsu bir kokuydu. 



Benim minik alışverişim bu şekildeydi. Şu aralar ihtiyacım olan çok fazla ürün yok. Hatta elimdekileri bitirmeye çalıştığımdan bu dönemlerde alışverişlerim de çok az parçadan oluşuyor. 

Son Mac alışverişim için burayı,
Kiehl's online alışverişim için burayı
Tüm alışveriş yazılarım içinse burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher


10 Şubat 2017 Cuma

Farklı Markalarda Ten Rengine Uygun Fondöten Seçimi: Findation

Merhabalar,

Günümüzde seçeneklerin ve markaların iyice artmasıyla ten rengimize uygun fondöten seçimi ister istemez sorun haline gelebiliyor. Her markanın testerına ulaşama imkanımız olmuyor veya online satın almak istediğimiz ürünlerde önce gidip mağazada denemek durumunda kalıyoruz. Bu da zaman ve enerji kaybına yol açıyor. Ayrıca mağazada denediğimiz ürün bile ışıklar nedeniyle yanıltıcı olabiliyor.



Bir de tabi altton konusu var. Örneğin ben ten rengim açık olduğundan bir zamanlar her markada en açık rengin bana uygun olacağını düşünüyordum. Halbuki özellikle renk skalası geniş olan markalarda en açık renkler bile sıcak ve soğuk alttonlu olmak üzere çeşitlilik gösteriyor. Cilt alttonuna göre renk seçmek oldukça önemli.

Bu seçimi kolaylaştırmak için bir süre önce keşfettiğim bir siteden bahsetmek istiyorum : Findation.



Bu site yardımıyla daha önce kullanıp renginden memnun kaldığınız, cildinize tamamen uyum sağlayan herhangi bir marka fondöteni baz alarak diğer markalarda size en uygun rengin hangisi olduğunu bulabiliyorsunuz. Kullanımı çok kolay. Size renk olarak tam uyan ürünün markasını giriyorsunuz, ikinci adımda çeşidini giriyorsunuz, üçüncü adımda da numarasını giriyorsunuz. Tek bir ürüne bakarak öneri yapabildiği gibi daha kesin sonuçlar ve daha iyi eşleştirmeler için size uygun bulduğunuz birden fazla fondöteni girerek de yapabiliyorsunuz. 

Umarım sizin için de faydalı olur.

Sevgiler,
Seher

9 Şubat 2017 Perşembe

2017 | Ocak Ayı

Merhabalar,

Yeni yıl hepimiz için yeni başlangıçlar, yeni umutlar demek. Pek çok yerde "2017 benim yılım olacak" şeklinde oldukça motive edici paylaşımlar gördüm. Umarım hepimiz için sağlık, mutluluk, iyilik, barış ve başarı dolu bir yıl olur.

Geç de olsa Ocak ayımdan birkaç fotoğrafla bahsetmek istedim.


Bu şirin kupa işyerinden bir arkadaşımdan tatlı bir yılbaşı hediyesi oldu. Kupanın tasarımı hem şık hem de yeni yıla uygun, bayıldım. Starbucks'larda bulabilirsiniz.


Boutique by HK'nın kış lansmanına katılmıştık, orada hediye edilen bu şirin anahtarlığı çok beğendim. Severek kullanmaya başladım. Bir de yakın arkadaşlarımla organize ettiğimiz yılbaşı kutlaması için buluşmamızda tabii ki biraz da alışveriş yapmıştık, o sırada H&M'den bu şirin aksesuar gözlüğü aldım. Hayatım boyunca hiç numaralı gözlük kullanmadığım için beni gözlükle görenler gözlerine inanamıyor :) Bence çok farklı bir aksesuar oldu.


Boutique by HK'nın kış lansmanında ayrıca bu şapkaya bayıldım. Hem pompon trendini hem de şıklığı başarıyla harmanlamışlar. Renk seçimi de özellikle ilgi çekici olmuş.


Kış demek sıcak bitki çayı karışımları, farklı aromalı sıcak kahveler ve salep demek. Nescafe'nin yeni çıkardığı White Choco Mocha'yı Fikrimühim aracılığıyla deneyimleme şansım oldu. Beyaz çikolata ve Mocha sevenler için çok başarılı bir ürün olmuş.


Kış demek biraz da battaniyelerin altında kitaplara gömülmek demek. Ocak ayında en sevdiğim kitaplardan Kürk Mantolu Madonna'yı bir kez daha bitirdim. Arkadaşım Ebru'nun yeni yıl hediyesiydi. 

En çok kullandığım maskaralar Maybelline'in Lash Sensational ve Push Up Angel maskarası oldu, hatta bitmek üzereler. Belki bir değişiklik yapar ve bitenler yazısı paylaşırım önümüzdeki günlerde. 

Ayrıca Ocak ayında Arrow dizisine başladım, 4 sezonluk bir dizi ve şu anda üçüncü sezonuna geçtim. Oldukça sürükleyici.

Sizin Ocak ayınız nasıl geçti, yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler,
Seher