25 Ocak 2017 Çarşamba

Clinique All About Eyes Göz Kremi

Merhabalar,

Göz çevresi bakımı oldukça önemli bir konu. Yaş ilerledikçe, mimik kullanımlarından ve cildin yavaş yavaş elastikiyetini kaybetmesinden dolayı ince çizgilenmelerle başlayan belirtiler zamanında müdahale edilmezse derin kırışıklıklara dönüşüyor. Bu çizgilenme belirtilerinin büyük çoğunluğu ilk önce göz çevresinde gözlemleniyor. Göz çevresindeki derinin yüzümüzdeki diğer bölgelere göre daha ince ve hassas olması nedeniyle de göz çevresi için özel olarak geliştirilmiş kremler kullanmamız gerekiyor.



Ben de son bir yıldır göz çevreme daha fazla özen göstermeye başladım. Bu süreçte birçok göz çevresi kremi deneme fırsatım oldu. Bunlardan ilki Kiehls'ın Avokadolu göz çevresi kremiydi. Onun inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Deneyip memnun kaldığım kremlerden biri de Clinique'in All About Eyes isimli kremi oldu. Benim kullandığım Clinique online alışverişte hediye gelen deneme boy ambalajdaydı.  Uzunca bir süre de yetti. Ürünün vaadleri aşağıdaki gibi;
  • Gözaltı morluk ve şişlik görünümlerini ortadan kaldırmaya ve daha aydınlık  bir görünüm sağlamaya katkıda bulunur.
  • Göz makyajının kalıcılığını arttırır.
  • Üzüm ve dut kökü ekstresi gibi bitkiler kafeinle beraber, şişkinliği azaltmaya yardımcı olur ve göz çevresindeki elastikiyeti artırmayı destekler.
  • Cildin yapısını güçlendirmeye yardımcı bitkisel içeriği vardır.



Benim deneyimlerime gelirsek; yapısı incecik, uygulaması çok rahat. Kolayca ve anında cilt tarafından emiliyor. Dolayısıyla makyaj öncesi kullanıma uygun. Benim göz çevremde morluk veya şişlik olmadığından bunlara olan etkisini gözlemleyemedim. Yapısından ve etkisinden dolayı daha çok genç ciltler için ideal. Derin kırışıklıklar değil de ince mimik çizgileri ve hafif göz çevresi kuruluklarında etkili olduğunu söyleyebilirim. Göz çevrem çok kuru olmadığından bana verdiği nem gayet yeterli geldi. Kuru göz altlarına sahipseniz nemlendirmesi yeterli gelmeyebilir. Bende herhangi bir hassasiyete veya miliaya neden olmadı. Severek kullanıp bitirdim. 

Clinique All About Eyes Göz Kremini birçok kozmetik markette ve Clinique'in online sitesinde bulmak mümkün. 15 ml'sinin fiyatı 150 TL. Keşke daha uygun olsaydı diyorum o zaman belki tekrar almayı düşünebilirdim.

Sevgiler,
Seher

20 Ocak 2017 Cuma

Lush Ocean Salt Scrub

Merhabalar,

Kardeşimin bir yurtdışı seyahatinde aldığı Lush markasının Ocean Salt isimli yüz ve vücut scrubı hakkında yazı girmemiş olduğumu farkettim. Sanırım ülkemizde artık satılmadığı için yazısını hazırlamaya pek hevesli değildim ama ürün o kadar güzel ki taslaklarda görünce kendimi yazmaktan alıkoyamadım. Kısaca görüşlerimi paylaşmaya çalışacağım.



Ocean Salt Scrub, isminden anlaşıldığı üzere ana madde olarak deniz tuzu içeriyor. İlaveten cilde yumuşaklık katması için avokado ve hindistancevizi yağı da eklenmiş. Bir de cilde parlaklık sağlaması için vodka ve lime var. Kokusu inanılmaz güzel. Zaten markanın en popüler ve en iyi ölü deriyi atan ürünlerinden biriymiş. Tüm cilt tipleri için uygun. Benim cildimde herhangi bir reaksiyona veya hassasiyete neden olmadı. Cildime her kullanım sonrası parlaklık ve yumuşaklık kattı. Ölü derilerden kaynaklı oluşan pütürcükleri ve katmanları yoketti. Siyah nokta problemim yok ama kardeşim siyah noktalarını çok iyi temizlediğini söyledi. Bendeki 85 ml'lik ambalajda. Çok severek kullandım ve bitirdim. Keşke ülkemizde satılsa da tekrar alsam dediğim bir ürün oldu.

Lush markası hakkındaki görüşlerim ve Rub katı peeling ürünü incelemem için ise burayı tıklayabilirsiniz. 

Sevgiler,
Seher

19 Ocak 2017 Perşembe

Nature Republic Kağıt Maske | Yeşil Çay & Domates

Merhabalar,

Yakın arkadaşlarımdan birinin ablası Kore'de yaşıyor ve arkadaşım ablasını ziyarete Kore'ye her gidip gelişinde sağolsun eli boş dönmüyor. Son ziyaretinde bana çok övülen Kore kağıt maskelerinden getirmiş. Markaları Nature Republic, Kore'de sevilen markalardan biriymiş. 





Benim için seçtiği çeşitler; domatesli ve yeşil çaylı maske. Yapı olarak ince ve esnek mikrofiberden üretilmiş ve yapısı çok başarılı, yüzde durduğunda cildin nefes almasını engellemiyor. Her yüz şekline uyacak şekilde geliştirilmiş. Genelde hani ya gözlere ya ağza tam oturmaz çekiştirip uydurmaya çalışırız veya keseriz ya, o şekilde bir problem yaşamadım. Ayrıca oldukça yoğun bir şekilde serum içeriyorlar. Bu nedenle uygular uygulamaz verdiği ferahlık hissi çok güzel. 15-20 dakika kadar bekletip daha sonra kolayca çıkarılıyor. 



Domates maskesi cildi nemlendirmeyi ve beyazlaştırmayı vadediyor. Yeşil çay maskesi ise cildi nemlendirmeyi ve nemli tutmayı vadediyor. İlk denediğim yeşil çay maskesiydi. Temiz cildimi tonikleyip daha sonra maskeyi uyguladım. Yaklaşık 15 dakika beklettim, pakette kalan serumları da boynuma uyguladım. Cildime sağladığı nemi sevdim. Gece uygulamıştım, sabah uyandığımda cildim hala nemliydi. Domates maskesini de ayrıca nem vermesi açısından başarılı buldum ancak beyazlık verme konusunda yorum yapamıyorum çünkü tek uygulama değil de düzenli kullanımla sağladığı bir özellik. Buna rağmen cildime verdiği aydınlık görünümü beğendim.



Bu şekilde tek kullanımlık kağıt maskeleri zaten çok seviyorum. Gayet pratikler. Daha önce denediğim SNP Animal Panda maskesi yazım için burayı tıklayabilirsiniz. Yakın zamanda Garnier'in Nem Bombası maskesini de denedim. Onunla ilgili görüşlerimi de fırsat bulur bulmaz ekleyeceğim.

Sevgiler,
Seher

9 Ocak 2017 Pazartesi

H&M Lash Curler | Kirpik Kıvırıcı

Merhabalar,

Yıllar önce bir ropörtajında ünlü bir Victoria's Secret modelinin çantasından ayırmadığı malzemeler arasında kirpik kıvırıcının olduğunu öğrendiğimde ben de bir tane edinmiştim. Tabi zaman geçtikçe içindeki plastik eskidi ve nedense yeni bir tane almadım. Uzun zamandır da kirpik kıvırıcı kullanmıyordum. Bir H&M ziyaretimde bu minnoşu görünce bu eksiğimi hatırladım ve tasarımını da beğendiğim için sepete atıverdim.



Altın ve gümüş rengi metal gövdesiyle oldukça şık. İçindeki siyah plastik kısmı kauçuk gibi sert bir malzemeden, dolayısıyla kullanımı bana biraz sert geldi. Kirpiklere daha az basınç uyguluyor. Uygulama sonucunda uygulama süresine bağlı olarak kıvırma etkisi veriyor. Yine de çok güzel bir kıvırma değil de dalga şeklinde geniş kıvrımlı bir etki bırakıyor. Siyah plastik kısmı daha yumuşak olsaydı daha iyi olabilirdi.

Kıvırıcının fiyatı 10 TL'ydi. H&M mağazalarında bulmak mümkün. Sevdiğiniz ve önerebileceğiniz bir kirpik kıvırıcı varsa önerilere açığım.

Sevgiler,
Seher

7 Ocak 2017 Cumartesi

Humble Brush | İyiliksever Diş Fırçası

Merhabalar,

"Humble Brush" diş fırçasını Pino'da görüp tasarım olarak çok beğenmiştim; oldukça sade ve basitti. Pino'daki görevli kısaca hikayesini anlatınca ayrıca takdir ettim. Satın alınan her bir fırça için ihtiyacı olan bir çocuğa bir diş fırçası bağışlanmış ya da alternatif ağız bakımı ihtiyacı karşılamış oluyor. Bunu da satın alınan her bir fırçadan Humble Smile Vakfı’na para aktararak yapıyorlar. Yetişkin ve çocuklar için olmak üzere iki farklı boyu vardı. Ayrıca siyah, mavi, mor, beyaz ve sarı renk seçenekleri var. Ben pembe kutulu olanı seçmiştim, fırçası yumuşak bir mor renk çıktı.



Humble Brush malzeme olarak çevre dostu ve sürdürülebilir. Sapı, %100 doğada çözünür bambudan imal edilmiş. Fırçasının kıl kısmı da ekolojik naylondan üretilmiş. Dünyanın en doğada çözünür naylonu olan Naylon-6 tercih edilmiş. Ergonomik bir tutuş sağlıyor üstelik çok hafif. Bambunun bir ağaç değil dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi olmasıyla üretiminde çevreye de zarar verilmiyor.


Humble Brush'ı ben çok sevdim; küçük ve yumuşak fırçasıyla kullanımı çok rahat. Böyle çok sık kullandığımız ve değiştirdiğimiz araç gereçlerde biraz daha çevreci davranmayı seçmek güzel bir başlangıç sayılabilir. Her yıl dünya çapında 3,6 milyar plastik diş fırçası tüketildiğini ve bunların birçoğunun da çöpe atıldığını düşünürsek gerçekten güzel düşünülmüş bir fırça. Pinolarda ve eczanelerde bulabilirsiniz. Ayrıca sitesinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Fiyatı 20 TL.

Sevgiler,
Seher

5 Ocak 2017 Perşembe

M.A.C. İndirim Alışverişim

Merhabalar,

Alışveriş yazılarını okumayı çok sevdiğim için M.A.C.'in %20 indiriminde yaptığım alışverişi kısaca paylaşma istedim. Yeni yılın ilk yazısı her ne kadar yıla iyi başlamasak da keyifli olsun. Son zamanlarda kozmetik alışverişlerine taksitlerin kaldırılması birçok kozmetik firmasının kampanyalar düzenlemesine ve indirim yapmasına neden oldu. Tabi bu furyaya Mac de dahil oldu.


Benimki de bu vesileyle biraz ihtiyaç alışverişi oldu. Aldıklarım; Cleanse off oil 30 ml, Fix+ 30 ml ve Mat rujlardan Kinda Sexy. Alışverişimin gözbebeği Cleanse off oil. Uzun zamandır kirpikleri dökmeden maskaramı nasıl temizlerim diye araştırırken bulduğum bir üründü. Daha önce testerını kullanıp çok memnun kalmıştım. Göz makyajını özellikle maskaraları çıkarmada çok başarılı. Kokusu bir harika, kuru cildime dairesel hareketlerle uyguluyorum ve suyla yıkıyorum. Suyla buluştuğunda köpürerek akıyor ve yağlı bir his bırakmıyor. 


Fix+ yine her zaman gerekli olan ürünlerden biri, gerek makyaj öncesi cildi nemlendirmede gerekse makyaj sonrası oluşan görünümü doğallaştırmada başarılı. 30 ml'si de çantada taşımak için ideal.



Ruj seçimim ise daha çok günlük kullanılabilecek ve her makyaja uyabilecek Kinda Sexy'den yana oldu. Kahve alttonlu hafif şeftalilik de içeren benim gibi sarı alttonlu açık tenlere yakışan bir renk. Aldığım günden beridir kullanıyorum. Dudağımdaki duruşuyla birlikte yazısını da ilk fırsatta paylaşacağım.

Fiyatlarına gelecek olursak; Fix+ ve Cleanse off oil 30 ml boyları 28 TL, ruj ise 48 TL. Mac mağazalarından ve online sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher