30 Kasım 2016 Çarşamba

NYX ES31 Lime Green Tekli Far

Merhabalar,

Daha önce bahsettiğim Trabzon Douglas alışverişimde aldığım ürünlerden biri olan Nyx'in tekli farını kompakt ve şirin ambalajıyla sevmiştim. Ürünün ambalajı plastik ama kırılacakmış gibi durmuyor. Üzerinin şeffaf olması iyi, makyaj yaparken farların arasından rengi kolayca göze çarpıyor. Çok fazla renk seçeneği olmadığından en kullanışlı olabileceğini düşündüğüm Lime Green rengini seçmiştim. 





Far, sarı-yeşil arası ışığı yansıtan ve aydınlık bir görünüm sağlayan oldukça güzel bir renkte. Yapı olarak biraz tozutsa da yumuşacık. Uygulandığında aydınlık bir görünüm sağlıyor. Mavi veya yeşil değil de daha çok koyu göz rengine sahip kişilere yakışacak bir renk. 



Olumsuz yönlerine gelecek olursak, pigmentasyon konusunda ne yazık ki pek başarılı değil. Yukarıda parmağıma swatchladığım şekliyle sanki rengini iyi veriyormuş gibi gözükse de aşağıdaki fotoğrafta parmağımdakileri cildime uyguladığımda aldığım sonucu görebilirsiniz. Rengini yeterince veremiyor. Üstelik fırçayla uyguladığında çok daha az renk veriyor. Kat kat uygulayarak istenilen görünüme ulaşılabilir ama benim genellikle makyaj yapmak için az vaktim olduğundan pigmentasyonu yüksek farları daha çok seviyorum.


Kalıcılığı ise orta, bazla artırılabilir. Benim tek başına kullanacağım bir far olmadı. Başka farların üzerine gözün orta kısmına aydınlık bir görünüm katmak için ara ara uyguluyorum. NYX'in bu tekli far serisini  Boyner'de bulabilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 20TL. 

Diğer far incelemelerim içinse burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

29 Kasım 2016 Salı

Göz Makyajı için Rose Gold Fırça Seti (Zoeva Muadili)

Merhabalar,

Bir süre önce Aliexpress'ten satın aldığım rose gold Zoeva replikası fırçalarım çok sorulmuştu. Ben de kısaca setin içeriğini, hangi satıcıdan ve ne kadara aldığımı paylaşmak istedim.


Fırça seti 12 parça ve içeriği aşağıdaki gibi:
  • 142 Concealer Buffer: Concealer fırçası
  • 221 Luxe Soft Crease: Farı dağıtmak için karıştırma fırçası
  • 227 Luxe Soft Definer: Farı karıştırmak ve görünümünü yumuşatmak için
  • 228 Luxe Crease: Crease bölgesi ile göz kapağı arasında geçiş sağlamak için
  • 230 Luxe Pencil: Kalem fırça
  • 231 Luxe Petit Crease: Crease bölgesi için küçük fırça
  • 232 Luxe Classic Shader: Klasik far fırçası
  • 235 Contour Shader: Göz ve burun kontürü için
  • 238 Luxe Precise Shader: Far tam uygulama fırçası
  • 310 Spot Liner: Kirpik çizgilerini belirginleştirerek gözü gölgelemek için
  • 322 Brow Line: Kaş kenarlarını belirginleştirmek için
  • 325 Luxe Brow Light: Kaş kemiğine aydınlatıcı uygulamak için
Göz ve çevresi için her türlü fırça mevcut. Oldukça kaliteliler. Kılları sentetik ve kaç kez yıkamama rağmen dökülme olmadı. Fırçanın gövdesinde ve metal kısmında da herhangi bir renk veya aşınma sorunu yaşamadım. Üzerinde Zoeva logosu ve fırçaların isimleri de yazıyor. Eğer ihtiyacınız varsa tavsiye edebileceğim çok başarılı ve uygun fiyatlı fırçalar.

Benim fırça setini aldığım satıcı: SGM Beauty, ücretsiz kargo ile fiyatı: $ 9.98'dı. Şimdi daha da uygun olmuş. Ayrıca çantasıyla da alınabilir, ben çantasız tercih ettim. Kargo yaklaşık 1 ay sürüyor. 

Fırçaların linki için burayı tıklayabilirsiniz.
Aliexpress'ten alışveriş yaparken dikkat edilecek noktalar için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

28 Kasım 2016 Pazartesi

Maybelline The Falsies Push Up Angel Maskara

Merhabalar,

Maybelline'in maskaralarını genel olarak başarılı buluyorum. Elimdeki severek kullandığım Maybelline Lash Sensational maskara bitmek üzereyken (yazısı için burayı tıklayabilirsiniz) macera aramadan, Push Up maskara serisinin hakkında olumlu yorumlar duyduğum Angel maskarasını denemek istedim. 


Mor-lila renkleriyle oldukça şık ve sert plastik ambalajıyla sağlam. Fırçası silikon, şekil olarak kıvrık bir tarak gibi. Bu tarz fırçalar genellikle kirpikleri kıvırarak kaldırmayı sağlıyor. Fırçasındaki çıkıntılar uzundan kısaya doğru sıralanmış. İç kısımlarda daha uzunlar. Açıkçası fırça tasarımı olarak pekçok maskaraya göre oldukça farklı.


Yapı olarak beğendim; ilk açıldığında bile çok sıvı ve akışkan değildi. Rengi ise simsiyah, kirpikleri güzel belirginleştiriyor. Tarak fırça şekli sayesinde kirpikleri tek tek ayırıyor ve uzatıyor. Hacim vermiyor ama uzun, kıvrık ve yapışmamış kirpikler sağlıyor. Aşağıda maskara uygulanmış ve uygulanmamış kirpiklerimdeki farkı rahatlıkla görebilirsiniz. Kirpik kıvırıcı kullanmadım. İki kat uyguladım ve topaklanma yapmadı. Hacim veren bir maskarayla desteklendiğinde hem uzun hem de hacimli kirpiklere ulaşmak mümkün. 


Gözlerimde herhangi bir hassasiyete neden olmadı. Gün içerisinde dökülme yapmadı. Çıkarmasının da kolay olması ile günlük kullanım için benim sevdiğim bir maskara oldu. 

Ülkemize gelir gelmez Watsons indiriminde yaklaşık 17 TL'ye aldım. İndirimli fiyatıyla, maskaralardan beklentisi hacimli değil de ayrık ve uzun kirpikler olanlara günlük kullanım için oldukça başarılı.

Diğer maskara incelemelerim için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

24 Kasım 2016 Perşembe

Nivea Yatıştırıcı Yüz Temizleme Köpüğü | Kuru Ciltler

Merhabalar,

Bir ara cildi kurutmayan köpüren temizleyici aradığım bir dönem olmuştu. Bu süreçte çok fazla ürün deneyimledim. Bunlardan biri de Nivea'nın kuru ciltler için yatıştırıcı yüz temizleme köpüğüydü. %50 Migros indiriminde üzerinde kuru ciltler yazdığından nedense benim cildimi kurutmayacağı düşüncesiyle almıştım. Çünkü karma ve T bölgem yağlı olmasına rağmen köpüren temizleyiciler genel olarak cildimi çok kurutuyor.



Ürün 150 ml'lik ambalajıyla oldukça güzel ve sağlam. Pompalı ve şeffaf ambalajlı olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Köpük doğal badem yağı içeriyor. Yapısı oldukça hafif ve yumuşak. Bende herhangi bir alerjik reaksiyona veya sivilceye neden olmadı. Yapısının hafif olmasından mı yoksa formundan mı bilmiyorum ama derinlemesine temizlemiyor. Bu yüzden makyaj çıkarmak için uygun bir ürün değil. Sabahları cildi hafifçe temizlemek için kullanılabilir.


Nivea Yatıştırıcı Yüz Temizleme Köpüğü, cildi kurutmadan temizlemeyi vadetmesine rağmen maalesef benim cildimi çok gerdi. Bu nedenle tekrar alıp kullanacağım bir ürün olmadı. Bir de karma ciltler için olan versiyonu var. Fiyatı indirimle yaklaşık 15TL.

En kısa zamanda memnun kaldığım köpüren temizleyicilerin yazısını da hazırlamayı planlıyorum. Yine de bu konuda her zaman önerilere açığım :)

Sevgiler,
Seher 

19 Kasım 2016 Cumartesi

Rimmel London #Insta Flawless

Merhabalar,

Blogumun bugünkü konuğu ürünlerini çok sevdiğim Rimmel London markasının #Insta Flawless renkli makyaj bazı. Bu bazı bir süredir bloglarda görüyor ve çok merak ediyordum. Ağustos ayında bir Watsons ziyaretimde -tesadüfen indirim de varken-, sıcak havalarda hafif makyaj yaparım bahanesiyle hemen alıverdim. Sadece tek rengi mevcuttu 006 Light Medium. Türkiye'ye gelen ürünlerdeki renk skalasının azlığı zaten sanırım hepimizin çok dertli olduğu bir konu.



Insta Flawless; renkli nemlendirici, makyaj bazı ve güneş kreminin hepsinden biraz karıştırılmış hali. Renk olarak koyuluğundan şikayet ettim evet ama çok da renk verdiğini söyleyemeyeceğim. Cilt görünümünü düzgünleştirip aydınlık bir görünüm sağlıyor. Çok az bir kapatıcılık veriyor. Verdiği kapatıcılık renk eşitsizliklerini hafifletip; "markete veya yürüyüşe gideyim ama yüzüm çok da soluk durmasın"ı karşılayacak şeklinde. 



Tek başına uygulanabildiği gibi ten ürünlerinin altına da uygulanabiliyor. Fondötenin altına uygulandığında hem kalıcılığını artırıyor hem de aydınlık bir bitiş sağlıyor. Aydınlık görünüm vermesinden dolayı çekinmeme rağmen benim yağlı T bölgemde gün içerisinde aşırı bir parlamaya neden olmadı. Pudra kullanarak her zamanki gibi oluşan parlamaları rahatlıkla kontrol altına alabildim.


Dikkat edilmesi gereken bir nokta; çok hızlı makyaj yapmam gerektiğinde nemlendiriciyi cildim tam olarak adsorbe etmemişken uyguladığımda cilde tam tutunmuyor küçük küçük pütürcükler şeklinde kendini atıyor. Ciltteki nemlendiricinin iyice cilt tarafından emildiğinden emin olmadan uygulamamak gerek. 

Rimmel London #Insta Flawless genç yaşlarda ve sorunlu olmayan ciltlerde kullanım için oldukça uygun. Fiyatı 15TL ve Watsons mağazalarında bulabilirsiniz.

Diğer baz incelemelerim için burayı, BB krem incelemelerim için burayı ve CC krem incelemelerim içinse burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

17 Kasım 2016 Perşembe

Estee Lauder Double Wear Concealer | 02 Light/Medium

Merhabalar,

Göz çevrem çok sorunlu olmasa da yorgun ve uykusuz olduğum zamanlarda göz çevresindeki hafif morluklar ve olası renk farklılıklarını nötrlemek için severek kullandığım kapatıcılardan biri de Estee Lauder'ın Double Wear concealerı. Renk olarak çok geniş bir skalası yok; Light, Light/Medium ve Medium olmak üzere üç farklı seçenek mevcut. Bendeki rengi 02 Light/Medium. Sadece göz kenarımın burnuma yakın kısmındaki renk farklılıkları için kullandığımda çok doğal bir sonuç sağlıyor. Aydınlatma amacı için gözaltındaki kullanımlarda açık tenlilere Light rengini tavsiye edebilirim.

14 Kasım 2016 Pazartesi

Makyajhane Açılış Partisi

Merhabalar,

11 Kasım'da Ankaralı Bloggerlar olarak Ayşegül Hanım'ın (@ankaraetkinlik) davetiyle Makyajhane'nin yeni adresindeki açılış partisine davetliydik.

Makyajhane; özel gün makyajı, kalıcı makyaj gibi makyaj uygulamaları yapan ve workshoplar düzenleyen profesyonel bir makyaj stüdyosu. Birçok make-up artist ile çalışıyor. Makyajlarında kullandıkları ürünler de Guerlain, Channel, Dior, MUFE, YSL gibi high end markalardan oluşuyor.



Ben, Cuma günü iş çıkışı uğradım açılış partisine. Adeta bir TGIF yaşadım diyebilirim. Çankaya Farabi Sokak'taki yerlerini bulmak çok zor olmadı. Ankaralı bloggerlardan sosyal medyada tanıdığım kişilerle yüzyüze tanışma imkanı buldum. Ayrıca bilmediğim başka bloggerlarla da tanıştım.








DJ Çağrı Karayiğit'in performansıyla oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşti etkinlik. Bu vesileyle Makyajhane'ye başarılar ve bol kazançlar diliyorum.

Bu güzel organizasyon için emeği geçen herkese teşekkürler. 

Sevgiler,
Seher


11 Kasım 2016 Cuma

Urban Decay Vice Ruj | Native

Merhabalar,

Urban Decay'in 6 farklı yapı 100 farklı ruj içeren Vice serisi bir süredir radarımdaydı. Daha önce buradaki yazımda bahsettiğim kampanyayı da görünce daha fazla kendimi tutamadım.

Vice rujların yapıları; Sheer, Sheer Shimmer, Comfort Matte, Mega Matte, Cream ve Metalized olarak değişiyor. Benim tercihim Cream seriden Native rengi oldu. Zaten açık tonları tercih eden benim için renk çok da şaşılacak bir seçim olmadı. Kremsi yapıyı ise çok fazla mat rujum olduğundan ve Comfort Matte seriden istediğim Backtalk'un stokta bulunmamasından dolayı tercih ettim. 


Öncelikle söylemem gereken şey; rujun ambalajına aşık olduğum gerçeği. Tamamen metalik malzemeden üretilmiş, renk seçimi de oldukça başarılı. Hem kapağında hem içerisinde markanın yazısının bulunması, ayrıca rujun üzerinde de marka logosunun işlenmesi ürünün ince düşünülerek tasarlandığı imajını oluşturuyor.



Yapı olarak kremsi, yumuşacık sürümlü ve bitişi hafif nemli. Dudağı kesinlikle kurutmuyor, hatta nem veriyor. Renk olarak ise soğuk alttonlu soluk bir pembe. Kremsi olmasına rağmen pigmentasyonu oldukça güzel ve tek sürüşte rengini veriyor. Daha yoğun renk için kat kat da rahatlıkla uygulanabiliyor. Dudak çizgilerine dolmuyor ve kalıcılığı kremsi bir ruja göre oldukça başarılı.




Urban Decay Native son zamanlarda en çok kullandığım ruj oldu. Lip balm sürmeye gerek bırakmadığından, havaların da soğumasıyla, bir süre daha sanırım elimden düşmeyecek. Fiyatı 59TL. Urban Decay internet sitesinden Vice rujların tamamına ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher



8 Kasım 2016 Salı

TCA Studio Make-Up Mat Ruj | LSM012

Merhabalar,

Daha önce TCA Studio Make-up'ın mat rujlarından bahsetmiştim. Yumuşacık yapılarıyla kolay sürümlü ve oldukça kalıcılar. Bu kez aynı seriden 12 numaralı renk ile karşınızdayım. Hem 12 numarayı incelemek hem de 4 numarayla karşılaştırmak istedim. LSM004 için daha önce yayınlamış olduğum inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.



LSM012, mürdüm tonlarında oldukça güzel ve iddialı bir renk. Aşağıdaki görselde dudağımda duruşunu göstermeye çalıştım. Bu dönemlerde ışığın azlığı ve kırpmam nedeniyle fotoğraf bulanık olsa da sanırım rengi doğru yansıtmayı başardım. 



Rujların en sevdiğim özelliklerinden biri de ambalaj tasarımları. Eğer Tekin Acar'a uğrarsanız kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim. Açma ve kapaması çok keyifli. Ancak olumsuz tarafı ambalajın içindeki ve üzerindeki gümüş kısımlar çizilmeye çok müsait. Benimkilerde dikkatli kullanmama rağmen göreceğiniz üzere çizikler oluştu.



İki rengin swatchlarını karşılaştırdığımızda benzer gibi dursalar da LSM004 daha açık ve kahve tonlu. Mat olmalarına rağmen dudağı kurutmuyorlar. LSM 004 günlük kullanıma çok uygun, LSM012 ise daha iddialı. 



Yaklaşık 30 TL'lik fiyatlarıyla, bir de markada genelde olan %50 indirimi de düşünürsek 15TL'ye gelmesi oldukça güzel. Ama maalesef benim gibi genelde açık renk rujları tercih edenler için neredeyse hiç renk seçeneği yok. Renk skalalarını da geliştirseler süper olacak.

Sevgiler,
Seher


6 Kasım 2016 Pazar

Maybelline Master Shape Kaş Kalemi | Soft Brown

Merhabalar,

Biliyorsunuz günümüzde kaş şekillendirmek makyajlarımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Bu alanda birçok ürün geliştirildi; kaş kalemleri, kaş farları, kaş pomatları, kaş dövmeleri, vb. ve artık bu tür ürünleri heryerde bulmak mümkün. Doğrudan ifadeyi değiştirdiğinden bana göre de kaş şekillendirme olmazsa olmaz makyaj adımlardan.

Ben genellikle kaş kalemi tercih ediyorum, uygulaması daha rahat. Son bitirdiğim kaş kalemi ise Maybelline Master Shape Soft Brown rengi.

4 Kasım 2016 Cuma

Maybelline Color Tattoo On and On Bronze

Merhabalar,

Maybelline'in Color Tattoo kremsi göz farları benim gibi çok da far insanı olmayan birine bile kendini sevdirmiş bir seri. Bende şimdilik bu seriden iki adet far var. Biri Pink Gold, diğeri ise On and On Bronze. Daha önce yayınlamış olduğum Pink Gold yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.

1 Kasım 2016 Salı

2016 | Ekim Ayı

Merhabalar,

Soğuğu iyice hissetmeye başladığımız günlerde benim için yoğun geçen bir ay oldu Ekim. Peki bu ay neler yaptım ve paylaştım?

23 Ekim'de Ankaralı bloggerlar ile kahve eşliğinde buluştuk. Çok keyifliydi.

Buluşmadan sonra bir avm turu yaptık, Bath and Body Works'ün harika kokan bu vücut losyonunu aldım, severek kullandım.

Instagram çekilişim sonlandı ve kazanana hediyesi ulaştı. Detaylar için tık.

Eski dostlarım Deborah Milano allıklarımı göz önüne çıkardım ve mümkün olduğunca kullanmaya çalıştım. 

iamnotbasic siparişim gelince yaptıkları duyarlı çalışmadan haberdar oldum. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz.


Kitap: Yuval Noah Harari Hayvanlardan Tanrılara-Sapiens
Kesinlikle tavsiye edebileceğim harika bir kitap. İnsan tarihinin her evrelerini farklı bakış açısıyla inceleyip yorumlamaya çalışmış, sarsıcı ve hayatımıza başka bir açıdan bakmamızı sağlıyor.

Dizi: Netflix dizilerinden Narcos ve The 100'ü izledim. The 100 favorim oldu. Bilimkurgu ve aksiyon sevenler için tavsiye edebileceğim güzel bir dizi. Bir sonraki bölümü izlemek için dayanılmaz bir istek uyandırıyor.

Umarım sizin Ekim ayınız güzel geçmiştir.
Sevgiler,
Seher