28 Ekim 2016 Cuma

Revlon Colorburst 205 Elusive Ruj

Merhabalar,

Şöyle canlı renklerle biraz içimiz açılmasın mı :) Taslak olarak bekleyen yazılarıma baktım ve bu şirin kalem ruju paylaşmadığıma hayıflandım. Revlon'un Colorburst serisi rujlar ambalajlarının güzelliği ve kullanımlarının kolay olmasıyla benim sevdiğim ürünler. Daha önce bu seriden 225 numara Sultry rengini incelemiştim. Yazısı için burayı tıklayabilirsiniz. 


Sultry rengini pekçok kişi sür çık ruj olarak tanımlıyor ama bende sarışın olmanın dezavantajıyla malesef koyu duruyor. Günlük makyajımda çok rahat kullanamadığımdan daha açık bir renk olan 205 Elusive dikkatimi çekti. Mat ama kolay sürülen yapısıyla bir tane de açık renk olsun diyerek bu rengini de edindim. Daha önce kalem rujlarımın karşılaştırma yazısında swatcını paylaşmıştım. Okumak için burayı tıklayabilirsiniz. Aşağıda o yazıda da paylaşmış olduğum görselde rengini daha net görebilirsiniz.




Elusive de açıkçası bana biraz fazla pembe geldi :) Revlon Colorburst rujların yapılarını ve hatta kokularını çok sevmeme rağmen renkte aradığımı tam olarak bulabilmiş değilim. Fiyatı yaklaşık 30 TL. Watsons'larda bulabilirsiniz. Bu seriden sevdiğiniz bir renk varsa önerebilirseniz çok memnun olurum.

Sevgiler,
Seher

26 Ekim 2016 Çarşamba

Mimlendim | Hayallerimiz ve Biz

Merhabalar,

Sevgili meriningünlüğü beni “Hayallerimiz ve Biz” konusunda mimlemiş. Merveciğim teşekkür ederim. Şirin ama bir o kadar da ciddi bir konu hayaller. Hayallerimiz… 

Zor iştir hayal kurmak aslında. Geleceğe dair umutlu beklentiler gerektirir. İçimizdeki çocuğu büyütmemeyi gerektirir. Kimilerine göre ayakları yere basan bir yetişkin, kimilerine göre bulutların üzerinde gezinen bir çocuktur hayaller. Bazen mutlu olma, bazen umutlu olma sebebidir hayaller.  Kişiden kişiye değişir; dil, zaman, mekan sınırını tanımaz hayaller...

25 Ekim 2016 Salı

Kiehl's Online Alışveriş

Merhabalar,

Bir dönem yüz temizleme jeli arayışında olduğumdan farklı markaların ürünlerini deneyimlemeye çalışıyordum. Daha önce buradaki yazımda bahsettiğim süslüsözlük başlığında güzel bir kampanya görünce Kiehl's Ultra Facial Cleanser'ı denemek için bana bahane oldu :) 


Ücretsiz kargo ile Kiehl's Ultra Facial Cleanser yanında hediye gelen ürünler ise aşağıdaki gibi. Gözenekleri hedefleyen bakım seti hariç hepsi deluxe boy. 
  • Ultimate Strength Hand Salve 30 ml 
  • Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum
  • Midnight Recovery Concentrate
  • Gözenekleri Hedefleyen Bakım Seti (benim seçimim)
Henüz elimdeki ürünlerin çokluğundan kullanma fırsatım olmasa da Avokadolu göz çevresi kreminden memnun kaldığımdan temizleyicisinden de umutluyum. Kiehl's Creamy Eye Treatment yazıma buradan ulaşabilirsiniz. 

Diğer ürünleri de en kısa zamanda yorumlayacağım.

Sevgiler,
Seher

23 Ekim 2016 Pazar

Bioderma Hydrabio Gel-Creme ve Perfectur

Merhabalar,

Çeşitli sebeplerle hepimizde olduğu gibi benim de cildimin nem ihtiyacı hiç bitmiyor. Kışın soğuktan, yazın sıcaktan ya da yüzümü yıkadıktan sonra temizleyicilerden kaynaklı nem kayıpları yaşıyorum. T bölgem yağlı olduğundan her nemlendirici cildime uygun olmuyor. Bu nedenle yüzümde jel formunda ve parlama yapmayan nemlendiriciler tercih ediyorum. 

Son zamanlarda severek kullandıklarım ise Bioderma'nın Hydrabio serisinden Gel-Creme ile Perfectur oldu. Ürünler plastik tüp şeklinde bir ambalajda geliyor, pompalı olarak uygulanıyor. İkisi de 40 ml.



Bioderma Hydrabio Gel-Creme'i genellikle günün sonunda cildimi temizledikten sonra uyguluyorum. Ama aşırı kuruluk hissettiğim günlerde birden fazla da uygulayabiliyorum. İsminden de anlaşılacağı gibi jel formda, kolay emilen, parlama yapmayan ve güzel nemlendiren bir krem. Yatıştırıcı bir etkisi de var ve cildi fazla yormuyor (Makyaj bazı olarak da oldukça uygun ama aşağıda açıkladığım sebepten ben Perfectur'u baz olarak daha çok seviyorum).

Bioderma Hydrabio Perfectur'u ise genellikle sabahları uyguluyorum. Gel-Creme'den biraz daha yoğun ama yine de hafif bir yapısı var. Yine cildi yormuyor ve parlama yapmadan nemlendiriyor. Benim Perfectur'u sabah kullanmamın en önemli sebebi SPF30 içermesi. Makyaj öncesinde çok güzel bir baz oluşturuyor. Üstelik çabuk emildiğinden makyaja geçmek için beklemem gerekmiyor.

Her iki ürün de hassas ciltler için uygun. Cildi çok kuru olanlar için hafif yapılı olduğundan yeterli gelmeyebilir ama normal ve karma ciltler severek kullanacaktır. Bioderma ürünlerini eczanelerde ve dermokozmetik ürünler satan sitelerde bulmak mümkün. Tekli fiyatı yaklaşık 65 TL. Ben Dermoeczanem'den 3 al 2 öde kampanyası ile almıştım. Bir günde kargoya verdiler ve hemen elime ulaştı. Tavsiye edebileceğim güvenilir sitelerde biri, ihtiyacınız varsa göz atabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

21 Ekim 2016 Cuma

Urban Decay Online Alışveriş

Merhabalar,

Blog yazmaya başlamadan önce fotoğraf çekmeye özel bir ilgim yoktu ama şimdi keyif alarak fotoğraf çekmeye başladım. Fotoğraflarım da farkettiğiniz üzere genellikle "flatlays" denilen kuşbakışı çekilen kareler. Üzerinde hiç oynamadan sadece Instagram'da biraz aydınlatarak paylaşımlarımı yapıyorum. Sevdiklerimi ve içime sinenleri paylaşmaya çalışıyorum, umarım siz de beğeniyorsunuzdur :) 

Hazır fotoğrafını çekmişken kısacık Urban Decay alışverişimden bahsetmek istedim. Urban Decay far paletleriyle ünlü bir marka. Tabi ben çok fazla far insanı olmadığımdan renk çeşitleriyle dikkatimi çeken Vice rujlarından edindim. Benim seçtiğim renk cream serisinden Native oldu. Rengi ve yazısını paylaşmak için sabırsızlanıyorum :)



Ücretsiz kargo ile gelen alışverişimde verilen hediyeler aşağıdaki gibi oldu. 
  • Fireball isimli tekli far
  • Perversion maskara
  • Primer potion original- Far bazı
  • 8 renkten oluşan Vice ruj numuneleri
Ruj numuneleri hariç diğer ürünler deluxe boy. Tam boyunu almadan önce denemek için çok iyi oldular. Ben hediye kodunu süslüsözlük'te görmüştüm. Siz de buradaki konudan güncel kampanyaları takip edebilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

18 Ekim 2016 Salı

Nuxe Hule Prodigieuse Çok Amaçlı Yağ

Merhabalar,

Nuxe'un daha önce ışıltılı kuru yağını çok sevdiğimi söylemiştim. İnceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Işıltılı olan uygulama esnasında elde simler bırakıyordu, bu ise ışıltısız olan kuru yağı. Yine harika kokusu ve yumuşatma&nemlendirme özelliğiyle sevdiğim bir ürün oldu.



Kuru yağların kullanım alanları çok geniş: saç uçlarında oluşan kuruluğu giderip saça yumuşak ve kolay taranır bir yapı vermek için, kuru ve nemsiz ciltler için cilde nem vermek için, tırnak kenarındaki kütiküllerin görünümünü düzgünleştirmek için kullanılabiliyorlar. Ben en çok cildime nem vermek için kullanmayı seviyorum. Özellikle ellerimde kullanıp kokusunu gün içerisinde ara ara hissetmek beni mutlu ediyor.

Sizin deneyimleme fırsatınız olduysa yorumlarınızı bekliyor olacağım.

Sevgiler,
Seher

14 Ekim 2016 Cuma

Bobbi Brown Greystone Far Paleti

Merhabalar,

Günlük makyajımda genellikle doğal tonları kullanmayı seviyorum. Resmi iş ortamında da aslında en uygunu yine doğal görünüm oluyor, yoğun olmayan bir göz makyajıyla her toplantıda rahat edebiliyorsunuz. Bobbi Brown'ın Greystone far paleti de oldukça hoş ve doğal renklere sahip bir palet. Bu nedenle aldığım günden beri haftaiçi kısa sürede yaptığım makyajlarda favorim oldu.



Siyah ve gümüş renklerin hakim olduğu ambalajıyla çok şık. Aynı zamanda sağlam da. Birkaç kez düşürmeme rağmen herhangi bir problemle karşılaşmadım. Aynasının ve kendi çift taraflı fırçasının olması da çok kullanışlı olmuş. Bence bir far paletinin olmazsa olmazı ayna ve fırça :) 



Renklerin pigmentasyonları çok az. İsteseniz de yoğun makyaj yapamıyorsunuz. Baştaki açık renk kremsi, diğerleri toz formda. Farlar sırasıyla;
  1. Cream Eye Shadow: Mat duruşlu ve kremsi yapıda bir ekru rengi. Baz oluşturmak için mükemmel.
  2. Chiffon Shimmer Wash Eye Shadow: Gümüş rengi ışıltıları olan kemik rengi. Kaş kemiği, göz pınarları ve orta göz kapağına aydınlık bir görünüm ve ışıltı vermek için ideal. 
  3. Winter Grey Eye Shadow: Çok soğuk alt tonlu gri rengi. Geçişlerde oldukça hoş duran bir far.
  4. Caramel Sparkle Eye Shadow: Chiffon Shimmer Wash Eye Shadow gibi gümüş rengi ışıltılara sahip olan karamel/kahve renginde bir far.
  5. Black Steel Eye Shadow: Oldukça koyu ve soğuk alttonlu bir gri. Eyeliner gibi kullanmak veya kirpik diplerini belirginleştirmek için uygun. Renk koyu olmasına rağmen pigmentasyonundan dolayı uygularken hiç de koyu durmuyor. 
Swatchları aşağıdaki gibi. Renkli gözlere çok yakışacağını düşündüğüm bu palet aslında kolleksiyon ürünü. Ben Bobbi Brown online sitesinden almıştım ve hala mevcut. Tabi fiyatı ikiye katlanmış durumda.


Diğer palet incelemelerim için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

12 Ekim 2016 Çarşamba

Sephora Makyaj Temizleme Sütü

Merhabalar,

Makyaj temizleme sütlerini cildi tahriş etmeden makyajı temizlemek için ilk adım olarak kullanmayı seviyorum. Her ne kadar cildim karma ve hatta yağlıya dönük olsa da ara ara temizleyicilerden dolayı, iyi de nemlendirmediysem, kuruduğu ve pul pul olduğu dönemler de oluyor. Bu dönemlerde genellikle cildi daha az tahriş eden micellar su veya süt şeklindeki temizleyicileri kullanmayı tercih ediyorum.



Sephora'nın makyaj temizleme sütü, çok yağlı olmayan yapısı, az miktar ürünle ön temizliği güzel yapması nedeniyle sevdiğim bir ürün oldu. Hem yüz hem de gözde kullanıma uygun. Benim cildimde herhangi bir hassasiyete neden olmadı. İçerisindeki Macademia yağı cilde nem ve canlılık veriyor. Dediğim gibi tüm makyajı temizlemek için değil de ben ön temizlik için kullanıyorum, ardından yüz yıkama jeliyle yüzümü yıkıyorum. Bu sayede hem cildimi temizleme jelleri fazla kurutmamış oluyor hem de temizleme sütünün yağlı olmasa da yüzümde bıraktığı histen kurtulmuş oluyorum. 


Rahatlatıcı makyaj temizleme sütü, yazın tatile çıkmadan önce aldığım Sephora'nın üçlü temizleme setinin içerisinde mevcuttu. Set olarak yanlış hatırlamıyorsam 25 tl'ydi. Diğer iki ürünü de (waterproof göz makyaj temizleyicisi ve tonik) en kısa zamanda yorumlamaya çalışacağım. 

Başka bir makyaj temizleme ürünü (Garnier Micellar Su) hakkındaki yazıma ise buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

9 Ekim 2016 Pazar

Hayvan Çiftliği | George Orwell

Merhabalar,

Pek çoğumuz gibi ben de kitap okumayı çok seviyorum. Elimin altında sürekli güzel kitapların bulunması da hoşuma gidiyor. Aslında öğrenciyken çok boş vaktim olduğundan daha fazla okurdum ama son dört yılda işim nedeniyle eskisi kadar çok boş vaktim olmuyor. Bu nedenle iş hayatımdan kalan zamanları daha dikkatli değerlendirmeye çalışıyorum. Her gün sabah işe giderken serviste yarım saat kitap okuma fırsatım oluyor. Yatmadan önce yine birkaç satır da olsa okumayı çok seviyorum.

Instastories'de blogumda kitap yorumlarımı da görmek ister misiniz diye sormuştum ve olumlu yanıtlar alınca yayınlamaya karar verdim. Bloguma kitap (ve ayrıca gezi) sekmesi ilave ettim. Arada farklı içerikler de çeşitlilik katacaktır diye düşünüyorum.

Bu uzun girişten sonra kitaba gelecek olursak, Hayvan Çiftliği çekici kapak tasarımı ve isminden dolayı ilk bakışta hikaye veya masal kitabı zannedilse de aslında eleştirel politik bir kitap. İngiliz yazar George Orwell'in İkinci Dünya Savaşı sonlarına doğru yazdığı bu kitap, herhangi bir topluluğun bağlı olduğu idareye başkaldırıp, kendi kanun ve düzenlerini oluşturması durumunda yaşayacaklarını anlatıyor.



Kısaca hikayeden bahsedecek olursam; çiftlikteki hayvanlar, kendilerine kötü davranan ve çok çalıştıran çiftlik sahibine karşı ayaklanıp, çiftliğin yönetimini ele geçiriyorlar. Tüm hayvanların eşit olduğu bir düzen kurup, "yedi emir" dedikleri kuralları oluşturuyorlar. Zamanla bu kuralların nasıl değiştiği, hayvanların hafızalarının nasıl köreldiği, dış dünyadan gelen tehditler karşısında nasıl davranıldığı, yeni düzenin nasıl sağlandığı konuları iç içe sürükleyici bir biçimde ilerliyor ve kitabın sonunda çarpıcı bir canlandırma ile sonlanıyor.

Kitap, arka kapağında da bahsedildiği gibi dünya edebiyatında yergi tütünün başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca kitabı Türkçe'ye çeviren Celal Üster'in harika bir iş çıkardığını söylemek istiyorum. Okuduğum en sürükleyici ve çarpıcı kitaplardan. Çok kalın değil -152 sayfa- ve içerisinde görseller mevcut. Belirtmeden geçemeyeceğim başka bir konu ise kapak tasarımı; inanılmaz başarılı buldum, estetik olmasının yanı sıra kitabın çok güzel bir özeti gibi olmuş.

Kitaptan unutamayacağım cümle; "Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar öbürlerinden daha eşittir."

Eğer siz de Hayvan Çiftliği'ni okuduysanız yorumlarınızı duymak beni mutlu eder. 

Sevgiler,
Seher

8 Ekim 2016 Cumartesi

Trabzon Douglas Alışverişi

Merhabalar,

Duymayan kalmamıştır sanırım Douglas 2016 sonu itibarıyla Türkiye'den çekiliyor ve tüm mağazaları kapanıyor. Stoklarını tüketmek amacıyla çok güzel indirimler yapmıştı ama Ankara'daki mağazasında pek bir şey bulmak pek mümkün olmuyordu. Bayram tatili için Karadeniz'e gittiğimde Forum Trabzon mağazasına da uğradım ve minik bir alışveriş yaptım. 



Nyx'in ürünlerinden iki adet kaş kalemi, bir tane uzun göz kalemi ve bir tane de far aldım. Farlarda çok fazla seçenek kalmamıştı, ben de bu sedefli yeşil rengini seçtim. Bir de Douglas'ın kütikül removerını aldım. Hepsi toplamda 18 tl tuttu. Nyx'in tekli farı 3tl, kalemler 2şer tl'ydi.

Hem rekabetin azalması açısından hem de kendi markası olan ürünlerini beğendiğimden açıkçası Douglas'ın çekilmesine çok üzüldüm. Hala birşeyler kaldıysa, ihtiyacınız olan ürünler için bir göz atabilirsiniz. 

Diğer alışveriş yazılarım için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

5 Ekim 2016 Çarşamba

Lush Rub Katı Peeling

Merhabalar,

Kardeşim sağolsun seyahatlerinden hiç eli boş dönmüyor. Yakın zamanda gittiği bir Avrupa seyahatinden bana birtakım ürünler getirmişti. Bunlardan biri de Lush'ın katı peelingiydi. Bu sayede ben de  Lush markası ile tanışmış oldum. Doğal içerikleri, el yapımı üretimleri, hayvanlar üzerinde deney yapmamaları ve geri dönüşüm politikalarıyla gönlümü kazandılar 💗 



Bu katı peeling Lush'ın en popüler sabun seklindeki peelingi. İçerisinde parfüm olmadığından kokusu mis gibi değil; daha çok doğal kalıp sabun kokusuna benziyor. Yapı olarak ise çok sert olmayan iri taneciklere sahip. Bu nedenle cildi tahriş etmiyor. Hem kuru hem de ıslak cilde uygulanabiliyor. Ben daha etkili olması için duştan önce kuru cilde, bakım etkisi içinse ıslak cilde uyguluyorum. Kullanım sırasında azaldıkça parçalara ayrılıyor. Parça parça kullanmak durumunda kalıyorsunuz ama bu da doğal içerikli olduğu için oldukça normal. Benimki şu anda yarılanmış durumda ve oldukça memnun kaldım.

Lush markasının bir zamanlar Türkiye'de olup, artık olmadığını bilmek gerçekten çok üzücü. Ürünleri ve üretim politikalarıyla tanıdıkça sevdiğim bir marka oldu. 

Yerini tutmasa da sevdiğim başka bir peeling olan "Yves Rocher kayısılı peeling" inceleme yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

1 Ekim 2016 Cumartesi

2016 | Eylül Ayı

Merhabalar,

Zaman ne kadar hızlı geçiyor Eylül ayının başlamasıyla bitmesi bir oldu. Benim için zorlu bir aydı, umarım Ekim daha iyi geçer. Peki Eylül ayında en çok neleri kullandım neler yaptım? 

Stradivarius'tan aldığım chokerları ve cüzdanı severek kullandım. Ayrıca H&M'in yumuşak süngerini buldum :)

Havalar soğumaya başladıkça far paletlerine yöneldim; en çok Wet n Wild'ın Comfort Zone paletini kullandım.

Pure Beauty'nin BB kremini bitirip Missha'nınkileri bitirme çabasına girdim :)

Tarak olarak en çok Tangle Teezer'ı kullandım.

Son zamanlarda nemlendirme için kullandığım ürünler; Vichy termal sudan bir tane bitirip ikinciye geçtim :)

Sonbahar renklerine geçiş yaptım, The Balm Instain Swiss Dot kalıcılığı ve mevsime uygun rengiyle bu ay favorim oldu.

Lush'ın katı peelingini duşta severek kullandım;cildimi yumuşacık yaptı.

Umarım Eylül ayınız güzel geçmiştir.
Sevgiler,
Seher