29 Eylül 2016 Perşembe

INSTAGRAM 2K ÇEKİLİŞİM

Merhabalar,

İnstagram hesabımda iki bin takipçiye ulaştık. Bu bahaneyle ben de teşekkür amaçlı küçük bir çekiliş hazırlamak istedim. Çekiliş ile ilgili tüm gelişmeleri bu yayında paylaşıyor olacağım :)


Hediyeler;
1 adet oval fırça,
7 farklı fırça içeren metal kutulu Hello Kitty fırça seti.

Çekilişe katılım için; instagram hesabımı (@renklidosyam) ve blogumu ( https://renklidosyam.blogspot.com.tr/ ) takip edip, blog takip ismini instagramdaki çekiliş görselinin altında yorum olarak yazmak yeterli.

Çekiliş, 15 Ekim Cumartesi günü 23:59 itibariyle sonlanacak ve kazananı 16 Ekim Pazar günü hem buradan hem de instagram hesabımdan açıklayacağım.
Çekiliş videosuyla, katılımcı listesini de yine buradan yayınlayacağım.

Bol şanslar :)

Çekiliş Listesi



Çekiliş Videosu






Kazananı tebrik ediyorum :)


28 Eylül 2016 Çarşamba

Wet n Wild Comfort Zone Far Paleti

Merhabalar,

Wet n Wild Comfort Zone paleti birçok kişide görmüş ama nedense bir türlü almamıştım. İndirim döneminden sonra yine birçok kişi alıp, çok memnun kalınca; aklımın bir köşesine alınacaklar listesine ekledim. Tabi paleti bulmak biraz zor, özellikle indirim zamanları hiç kalmıyor. Bir gün, öylesine girdiğim bir Gratis mağazasında görünce fırsat bu fırsat diyerek sepete attım.


Wet n Wild Comfort Zone, aynasız sert plastikten bir ambalaja sahip. Tek olumsuz yanı da bu. Farların boyutları devasa, sanırım bitirmek yıllar alacak. Renkler birbirinden güzel. Hem günlük makyajda hem de özel gün makyajında kullanılabilecek ışıltılı sekiz harika far var. Aşağıda benim tenimde renklerin duruşunu görebilirsiniz. 


Ayrıca paletteki farların üzerindeki yazılar sorulmuştu, bunun için aşağıdaki görseli hazırladım (Görseli tıklayarak tam boyutta görüntüleyebilirsiniz). Yine de önerilenden farklı olarak her rengi istediğiniz bölgede kullanabilirsiniz. 
Farların yapısı yumuşacık, uygulaması çok kolay. Pigmentasyonları inanılmaz, tek sürüşte rengini veriyorlar. Palet tozutma konusunda bile iddialı, çok az tozutma yapıyor. Gözlerim mavi yeşil arası bir renk olduğu için, ben en çok paletin sol sütunundaki renkleri kullanıyorum. Farların daha sıcak ışıkta görünümü ise aşağıdaki gibi.


En güzel yanından yani fiyatından bahsedecek olursam; indirimsiz 22TL, indirimde ise 12TL'ye kadar düşüyor. Gratis'lerde bulabilirsiniz. Kısacası Wet n Wild Comfort Zone, herkes gibi benim de çok sevdiğim bir far paleti oldu. Herkesin makyaj koleksiyonunda bulunması gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Diğer palet incelemelerim için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

26 Eylül 2016 Pazartesi

Kabuki Fırça Seti | Aliexpress

Merhabalar,

Aliexpress'ten aldığım kabuki fırça setini Instagram'dan paylaşınca haklarında çok soru aldım. Burada da kısaca incelemek ve satıcı bilgisi vermek istedim.

Setin içerisinde beş adet yüz için farklı şekilli kabuki fırça ile beş adet de göz için kabuki fırça var. Yüz için olan fırçalar yukarıda sırasıyla; düz (flat) kabuki, yuvarlak (round) açılı kabuki, yuvarlak (round) kabuki, açılı kabuki ve konik (tapered) kabuki. Göz için olan fırçalar da bu fırçaların şekil olarak aynıları. Sentetik kıllılar. İlk başta biraz kokuları vardı ama yıkadıktan sonra geçti. Yıkamada kıl dökmedi, sadece birkaç tel uzun olanlardan düştü. Fırçalardan konik olanın metal kısmı ile sapı biraz oynuyordu, çıkarıp güçlü bir yapıştırıcıyla yapıştırınca diğerleri gibi gayet sağlam oldu.


Benim aldığım satıcı: wangjie ye's store. Fiyatı: 4.97 USD. Ayrıca pembe, beyaz ve siyah/altın gibi renk seçenekleri de var. Kargo takipsizdi, yaklaşık bir ayda elime ulaştılar. Ben fırçaları çok sevdim, fiyatına göre çok başarılılar.

Peki nasıl kullanıyorum? Yüz fırçalarından kabuki fırçayı fondöten, bb ve cc krem gibi ten ürünlerini uygulamak için, konik olanı concealer (kapatıcı) bazen de aydınlatıcı uygulamak için, açılı olanları allık ve bronzer uygulamak için, yuvarlak olanı da göz altlarımı pudrayla sabitlemek için. Her biri ayrıca kabuki yani sık kıllı olduklarından krem ve likit ürünleri uygulamada çok başarılılar. Göz fırçalarını da, aydınlatıcı, kapatıcı, far ve bazen burun kontürü gibi çok çeşitli uygulamalarda kullanıyorum.

Böyle bir fırça setine ihtiyacınız varsa bu fiyata tavsiye edebileceğim bir set. Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılır için burayı ve diğer fırçalarım içinse (ita kabuki benzeri) burayı ve (eklips fırçaları) burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher 

24 Eylül 2016 Cumartesi

Karşılaştırma | Makyaj Süngerlerim

Merhabalar,

Makyaj süngerleri çok pratik uygulama sağladığından benim için vazgeçilmez oldular. Zamanımın olup olmamasına bağlı olarak nemli veya kuru süngerle fondöten, kapatıcı, bb ve cc krem gibi ürünleri uygulamayı seviyorum. İlk sahip olduğum makyaj süngeri Beauty Blender'ın pembe süngeri idi. Beauty Blender'ı çok beğenip pratik bulduğumdan, zamanla haklarında güzel yorumlar duyduğum diğer süngerlerimi edindim.


Yukarıdaki fotoğrafta kuru halleriyle görülen şu anda bende mevcut makyaj süngerleri soldan sağa sırasıyla; 
  1. H&M kabuki fırçayla birlikte satılan süngeri, 
  2. Real Techniques makyaj süngeri,
  3. Beauty Blender makyaj süngeri,
  4. H&M'in meşhur yumuşak süngeri.
Bu süngerlerden en sevmediğim 1 numaralı H&M kabuki fırçayla satılan makyaj süngeri oldu. Yapı olarak çok sert, ıslak veya kuruyken boyutunda herhangi bir değişiklik olmuyor. Fazla ürün emmiyor ama sert yapısından dolayı uygulama yapmakta zorlanıyorum. Daha detaylı incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz. Fiyatı yanındaki kabuki fırçayla birlikte 17.

Real Techniques makyaj süngeri şekil olarak en farklı olanı. Düz kısmı, sivri ucu ve geniş yüzeyiyle yüzde her nokta için kolay uygulama sağlıyor. Süngerlerim arasında kuruyken en yumuşak olanı Real Techniques'inki. Yine hem ıslak hem de kuru kullanılıyor ve ıslatıldığında hacmi artıyor. İndirimde 22'ye almıştım.

Beauty Blender'ın süngeri en uzun süredir kullandığım sünger. Yumuşacık yapısı ile çok rahat ve homojen bir uygulama sağlıyor. Islatıldığında hacmi neredeyse iki katına çıkıyor. Daha detaylı inceleme yazısı için burayı tıklayabilirsiniz. İndirimle 28'ye almıştım.


H&M'in son zamanlarda çok popüler olan yumuşak süngerini ise diğer H&M süngere göre kesinlikle daha çok sevdim. Islatıldığında hacmi artıyor. Hem ıslak hem kuru iki şekilde kullanılsa da nemli uygulamalarda çok daha başarılı. Fiyatı ise sadece 7. Beauty Blender'a muadil gösterilse de onun kadar başarılı değil. Yine de fiyatına göre kesinlikle kaçırılmaması gereken bir ürün.


Yukarıdaki fotoğrafta süngerlerin ıslatılmış hallerini görebilirsiniz. 1 numaralı H&M süngeri hariç hepsinin hacmi artmış durumda. İlk fotoğrafa göre fark oldukça net gözüküyor. 

Sonuç olarak ilk H&M süngeri hiç tavsiye etmiyorum. Real Techniques süngeri şeklinden ve yumuşaklığından dolayı çok seviyorum ama temizlerken kolay deforme oluyor; dikkatli olmak gerek. Beauty Blender'ı da yumuşaklığından ve doğal uygulama yapmasından dolayı çok seviyorum. Sonuncu H&M süngeri ise fiyatından dolayı kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum. Uygun fiyatlı makyaj süngerleri arasında kesinlikle en başarılısı.

Umarım karşılaştırma yazısı fikir vermesi açısından yardımcı olmuştur. Vakit bulduğumda Real Techniques ve yumuşak H&M süngerinin ayrıca detaylı inceleme yazılarını da eklemeye çalışacağım. 

Mutlu haftasonları.
Sevgiler,
Seher

17 Eylül 2016 Cumartesi

The Balm In The Balm of Your Hand Palet

Merhabalar,

The Balm markasının tüm ürünlerini çok seviyorum. Dolayısıyla markanın en sevilen ürünlerinden oluşan bu palet, benim aldığım günden beri favorim oldu. Ambalajı her zamanki gibi oldukça şirin ve sağlam. Kapağında bulunan aynası da çok kullanışlı. İçerisinde 3 adet far, 1 adet bronzer, 4 adet far, 1 adet aydınlatıcı, 1 adet ruj ve 1 adet hem dudak hem yanak ürünü var. Gelin tüm ürünlere daha yakından bakalım.




Öncelikle allıklardan başlamak istiyorum. Mevcut 3 adet allık sırasıyla; Hot Mama, Instain/Argyle ve Cabana Boy. Aşağıda her birinin swatchları mevcut.

         
  1. Hot Mama: Her tene yakışacak hafif ışıltılı şeftali alt tonlu çok güzel bir alık. Pigmentasyonu paletteki diğer ürünlere göre an az olanı. Bu nedenle çok rahat ve kontrollü uygulama sağlıyor. Detaylı incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz.
  2. Instain/Argyle: Soğuk alttonlu uçuk bir pembe, tam bir Barbie rengi. Kalıcılığı çok güzel, doğru uygulamayla her tene gidecek olsa da bence en çok esmer ve buğday tenlilere yakışacak bir renk.
  3. Cabana Boy: Gül kurusu tonlarında, ve diğer allıklara göre daha koyu. Daha çok kış için uygun bir allık. Mat yapıda ve kalıcılığı da oldukça başarılı.
Bronzlaştırıcı olarak ise palette the Balm'ın en sevdiğim ürünlerinden Bahama Mama var. Aşağıda swatchını görebilirsiniz. Soğuk alt tonlu mat bir kahve rengi. Bu nedenle kontür için de oldukça uygun bir renk. Paletteki favori ürünlerimden biri, ayrıca far olarak da kullanıyorum.

          

Paletteki farlara geçecek olursaksırasıyla; Insane Jane, Mischevious Marissa, Sexy ve  Lead Zeppelin mevcut. Yine aşağıda swatchlarını görebilirsiniz.

          
  1. Insane Jane: Koyu metalik gri tonlarında ışıltılı bir renk. Yapısı yumuşacık. Gece veya özel gün makyajlarına özellikle smokey eye görünümünde çok yakıştırdığım bir far. Shady Lady vol.2 paletinden alınmış.
  2. Mischevious Marissa: Işıltılı sıcak bir turuncu. Renk olarak çok koyu değil. Geçişli göz makyajlarında çok beğendiğim bir far. Shady Lady paletten seçilmiş.
  3. Sexy: Diğerlerinin aksine mat yapıda mürdüm tonlarında tüm göz renklerine yakışabilecek koyu bir far. Nude Tude paletten alınmış.
  4. Lead Zeppelin: Bende de olan Balm Jovi paletten seçilen bir far. Işıltılı zeytin yeşili renginde, oldukça güzel. Özellikle ela ve kahverengi gözlere çok yakıştırıyorum.
Paletteki diğer en sevdiğim ürün ise aydınlatıcı. Tabii ki Mary-Lou Manizer. Sarı alt tonlu ve pigmentasyonu oldukça güzel. Çok az bir miktarı bile çok hoş bir ışıltı sağlıyor. Swatchını aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Ayrıca detaylı incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz.

 

Son olarak krem iki ürün ise krem allık ve ruj olarak kullanılan Caramel ile Mia Moore ruj. Aşağıda swatchlarını görebilirsiniz.

           
  1. Caramel: How 'Bout Them Apples? paletten seçilen bu nude krem ürün, hem yanakta krem allık olarak hem de dudakta ruj olarak kullanılabiliyor. Kahve şeftali tonlarında ve oldukça doğal duruyor. 
  2. Mia Moore: Soğuk alttonlu ve oldukça kalıcı olan bu ruj ise the Balm Girls ruj serisinden seçilmiş. Ben kendime kırmızı rengi çok yakıştırmadığım için sanırım palette en az kullandığım ürün diyebilirim.

The Balm In The Balm of Your Hand Palet indirimde 55TL'ye kadar düşüyor. Tek tek tüm ürünleri almaktansa tek bir palet almak daha uygun olacaktır. Ayrıca ürünler gramajlarından dolayı çabuk bitecek gibi değiller ve seyahatlerde de tek palet taşımak daha kullanışlı. The Balm'ın diğer bir sevdiğim paleti Balm Jovi incelemesi için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher


14 Eylül 2016 Çarşamba

Tangle Teezer Compact Pink Kitty Tarak

Merhabalar,

Saçlarım uzun, ince ve düz. Uzun ve ince telli olmasından dolayı yıkadıktan sonra açması zor oluyor. Gün içerisinde de kolayca karışabiliyor. Uzun zamandır kullandığım seyrek dişli ve geniş gövdeli bir tarağım vardı ama saçlarımı ıslakken dikkatli ve yavaş taramadığımda karıştırıp kopmalarına neden oluyordu. Saçları kırmayan, kolayca açan ve parlatan bir tarak arayışım, forumlarda ve birçok blogda övgüyle bahsedilen Tangle Teezer almamla sonuçlandı :) 




Benim seçimim compact Tangle Teezer'dan yana oldu. Koruyucu kapağı sayesinde çantaya, bavula rahatlıkla atılabiliyor ve herhangi bir zarar görmüyor. Desen olarak da Pink Kitty'yi tercih ettim. Pembe siyah renkleri ile çok şirin gözüküyor ama en önemlisi tarağın dişlerinin bulunduğu iç kısmının açık pembe renginde olması. Bu kısmın açık renk olmasının avantajı; birçok Tangle Teezer kullanıcısının yakındığı, saçı taradıktan sonra oluşan açık renk kirli gibi bir görüntünün oluşmaması. 



Tangle Teezer plastik malzemeden üretilmiş, dişleri bir kısa bir uzun seri şeklinde sıralanmış ve yumuşacık. Boyutu biraz küçük olduğundan alışana kadar tutuşu zor oluyor. Dişlerinin seyrek ve yumuşacık olması nedeniyle tararken isteseniz de saçınızı kıramıyorsunuz. Boyutunun küçük olması da sizi yanıltmasın, çünkü saçı inanılmaz hızlı tarıyor ve açıyor. Aldığım günden beri saçımı daha sık tarar oldum. Daha sık taramaktan dolayı da saçlarım daha parlak duruyor. 



Hem ıslak hem de kuru rahatlıkla kullanıyorum. Saçımda artık karışmadan dolayı kopma ve dökülme yaşamıyorum. Bunun haricinde doğal saç dökülmesini tabii ki engellemiyor. Ben Lilakutu'dan aldım. Hızlı ve şık paketlemeleri, şirin mi şirin bilgilendirme mailleriyle gönlümü kazandılar. Ayrıca Sephora'larda da bulabilirsiniz. Fiyatı 55  ve evet bence bu fiyatı hak ediyor.

Sizin deneyimleme fırsatınız oldu mu? Yorum bırakırsanız çok sevinirim.

Sevgiler,
Seher



12 Eylül 2016 Pazartesi

Yves Rocher Tradition de Hammam Duş Yağı

Merhabalar,

Mutlu bayramlar! Tatilde daha önceden hazırladığım inceleme yazılarına ara vermeden devam etmek istedim. Yves Rocher Tradition de Hammam duş yağı farklı tasarımıyla ve duş yağı ibaresiyle dikkatimi çeken bir ürün oldu. Duş jeli ve yağ karışımından oluşuyor; duş jeli gibi kullanılıyor. Suyla buluştuğunda köpürüyor ve sonrasında cildi yumuşacık yapıyor.


Ambalajı plastik, şeklinden dolayı kullanımı rahat. Yapısı güzel ve uygulaması kolay. Argan yağı içermesine rağmen yağlı bir his bırakmıyor. Kokusu başta biraz farklı gelse de sonradan kendine has olan bu oryantal kokuyu sevdim. Yine de bence yaz için değil de kış için daha uygun. Cildi kurutmuyor ve bende herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmadı. Ben sevdim.

Fiyatı 27,90 . Yves Rocher mağazalarında ve online sitesinde bulabilirsiniz. Bir başka sevdiğim Yves Rocher ürünü olan, kayısı çekirdeği taneciği içeren peeling incelemem için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

10 Eylül 2016 Cumartesi

Maybelline Master Duo Eyeliner

Merhabalar,

Maybelline'in neredeyse tüm ürünlerini severek kullanıyorum ama sanırım bu eyeliner bir istisna oldu. Aslında Maybelline Master Duo'nun aplikatörü hem kalın hem de ince eyeliner çekmek için güzel tasarlanmış. Ancak plastik olması uygulamayı zorlaştırıyor. Yapısını da maalesef hiç sevemedim. Hem çabuk bozuldu hem de çabuk kurudu. Üstelik kalıcılığı da kötü, gün içerisinde hemen dağılıyor ve parça parça oluyor. 


Kısacası baştan tarafımı belirtmiş olduğum gibi ben bu ürünü hiç sevemedim. Uzun bir süre önce almıştım, yanılmıyorsam fiyatı 15 tl civarıydı. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Maybelline'den tavsiye edebileceğim simsiyah, akmayan, dağılmayan ve kolay sürümlü eyeliner incelemem için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

7 Eylül 2016 Çarşamba

Watsons ve Gratis İndiriminden Neler Almalı?

Merhabalar,

Bayram indirimleri dün açıklanmışken hızlıca çok severek kullandığım ve bende olmayıp almak istediğim renkli kozmetik ürünlerden bir liste oluşturmak istedim. Hem Watsons hem de Gratis'te bulunan markalar için hangi mağazanın indirimi daha fazla ise ürünleri onun kategorisine ekledim. Umarım karar veremeyenler için yardımcı olur.

Watsons'tan Alınabilecek Ürünler;


1. Pure Beauty BB ve CC krem: Fondöten yerine daha hafif bir ürün arayışındaysanız Pure Beauty'nin BB ve CC kremlerine göz atabilirsiniz. BB biraz kalın yapılı, yüksek kapatıcılıklı ve ıslak bitişli. CC ise içinde minik ışıltılar olan daha nemli yapıda bir ürün. BB tek tonda, CC ise ivory ve natural olmak üzere iki tona sahip. Mevcut %30 indirimle fiyatları yaklaşık 18. BB kremin detaylı incelemesi için burayı, CC kremin detaylı incelemesi için ise burayı tıklayabilirsiniz.



2. Rimmel London Lasting Finish 25H (Kırmızı Kapak) Fondöten: Benim uzun zamandır severek kullandığım, hem uygun fiyatlı hem de yüksek kapatıcılığa sahip bir ürün. Fiyatı %40 indirim ile yaklaşık 10'ye düşüyor. Fondöten arayışındaysanız tavsiye edebilirim. Detaylı incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz.


3. Note Full Coverage Concealer veya Note Mineral Concealer: Her iki ürün de hakkında çok güzel yorumlar okuduğum kapatıcılar. Full Coverage yüksek kapatıcılık gereken göz altları için, Mineral ise daha ince yapı isteyenler için uygun. Ben de %50 indirim varken yaklaşık 17'ye gelecek olan Mineral Concealer'dan edinmek istiyorum.

4. Revlon Colorburst Kalem Ruj veya Revlon Ultra HD Ruj: Bende Revlon'un hem Colorburst kalem rujlarından hem de Ultra HD rujundan var ve oldukça memnunum. Ultra HD rujlar harika kokusu ve yumuşacık yapısı ile mat olmayan ruj serisi. Daha detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz. Colorburst kalem rujar ise hafif mentol kokusu ile kolay sürümlü ve mat bitişliler. Daha detaylı inceleme için burayı tıklayabilirsiniz. Her iki serinin fiyatı da %50 indirimle yaklaşık 15'ye düşüyor.

   

Gratis'ten Alınabilecek Ürünler;

1. Wet n Wild Comfort Zone Far Paleti: Kesinlikle harika bir far paleti. Ben de yeni edindim, henüz yazısını bile yazma fırsatım olmadı ama çok beğendim. 6 adet oldukça kullanışlı ve ışıltılı fardan oluşuyor. Mevcut %40+%10 indirimle fiyatı yaklaşık 12.


2. The Balm In the Balm of Your Hand Palet: The Balm markasının tüm ürünlerini çok seviyorum. Bu yüzden en sevilen ürünlerinin biraraya toplandığı bu paleti son Gratis indiriminden almıştım ve çok memnun kaldım. İçerisinde farklı mevsimlere uygun 3 adet allık (Hot Mama, Instain/Argyle, Cabana Boy), 1 aydınlatıcı (Mary Lou Manizer), 1 adet bronzer (Bahama Mama), 4 tane far (Insane Jane, Mischevious Marissa, Sexy ve  Lead Zeppelin) ve 1 adet ruj (Mia Moore) ve 1 adet hem yanak hem dudak için krem ürün (Caramel) var. Mevcut %40+%10 indirimle fiyatı yaklaşık 55.


3. Sleek Matte Me Likit Mat Ruj: Sleek markasının aslında neredeyse tüm ürünlerini merak ediyor olmama rağmen hepsini alamayacağım için çok popüler olan likit mat rujlarından Birthday Suit rengini gözüme kestirdim. Fiyatı %40+%10 indirimle yaklaşık 16'ye düşüyor.

4. Maybelline Color Tattoo Far: Maybelline'in süper kalıcı bu farlarından On and On Bronze ve Pink Gold rengi bende var. Çok severek kullanıyorum, Detaylı inceleme için burayı tıklayabilirsiniz. Bu indirimde de eğer bulabilirsem mat renklerinden creme de nude rengini almayı planlıyorum. Fiyatı indirim ile yaklaşık 12'ye düşüyor.


Aslında alınabilecek daha birçok güzel ürün var ama onlar da artık başka indirimlere :) Umarım aradığımız ürünleri bulduğumuz bir indirim dönemi olur.

Sevgiler,
Seher


5 Eylül 2016 Pazartesi

Estee Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Maskara

Merhabalar,

Sanırım makyaj koleksiyonumda rujlardan sonra en çok sahip olduğum ürün maskaralar. Farklı markaların başarılı ve uygun fiyatlı birçok maskarası olmasının yanı sıra alışverişlerde deneme boy maskaraların hediye edilmesi nedeniyle elimde pek çok maskara var. Bazılarının henüz kapağını bile açmadım. Biliyorsunuz maskaraların ömrü açıldıktan sonra en fazla 6 ay.

Bir alışverişim esnasında Estee Lauder Sumptuous maskaranın deneme boyu hediye olarak gelmişti. Ambalajı gold rengiyle çok şık. Son zamanların çok satanlarında görünce açıp denemek istedim.



Kıl fırçalı ve uygulaması kolay. Kirpiklere hem hacim veriyor hem de kıvırıyor. Kat kat da topaklanma yapmadan rahatlıkla uygulanabiliyor. Suya dayanıklı değil ama kalıcılığı oldukça iyi. Gün içerisinde kesinlikle dökülme yapmıyor. Gün sonunda çıkarması da oldukça kolay. Kirpiklerimde herhangi bir dökülmeye veya gözlerimde alerjik reaksiyona neden olmadı.

Ben çok beğendim. Estee Lauder ürünlerini başta kendi internet sitesi olmak üzere birçok kozmetik mağazasında bulmak mümkün.

Sevgiler,
Seher

3 Eylül 2016 Cumartesi

Nars Crystal Pudra | Nars Light Reflecting Pressed Powder

Merhabalar,

Karma ve yağlı ciltlerin en büyük makyaj yardımcıları tabii ki sabitleme pudraları. Benim de T bölgemin gün içerisinde kolayca yağlanmasından dolayı daha iyisini bulabilmek adına sabitleyici ve matlaştırıcı pudra arayışım bir türlü bitmiyor. Kullandıklarım arasında Rimmel London Stay Matte (inceleme yazısı için burayı tıklayabilirsiniz) ve Essence All About Matt (inceleme yazısı için burayı tıklayabilirsiniz) gibi pudralar da var. Son olarak da Nars'ın çok popüler olan Light Refletting pudrasını kullanmaya başladım.



Oldukça şık ama temizlemesi zor olan siyah ambalajıyla, içerisinde ince beyaz bir uygulama süngeri ile geliyor. Tasarımı ve sağlamlığıyla çantada taşımak için oldukça uygun. Yapısı yumuşacık ve incecik. Hatta şu ana kadar kullandığım pudralar içinden yapısı en ince olan diyebilirim. İçerisindeki çok minik ışıltılar ise ışığı yansıtıp yüze çok hoş bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca bu yansımalar sayesinde sağladığı blur etkisi yüzü daha pürüzsüz gösteriyor. Fotoğraflarda bu etkiyi daha kolay görebilirsiniz. Bu pudrayı kullandığım günlerde cildimin ne kadar güzel göründüğü şeklinde yorumlar almaya başladım.

Matlaştırma ve sabitleme etkisine gelecek olursak; kesinlikle pudra pudra (cakey) bir görünüm vermeden ten makyajını sabitliyor. Açıkçası benim bir pudrada aradığım en önemli özellik de bu. Yağlanmayı uzun süre engelliyor. Sabah yaptığım makyaj akşama kadar dayanıyor, cildimi de kurutmuyor.

Ben sık kıllı pudra fırçasıyla uyguluyorum. Fırçaya ürün gelmiyormuş gibi bir izlenim verse de geliyor ve o ürün yetiyor. Kesinlikle beyaz renk vermiyor. Ayrıca tozutma da yapmıyor. Kısacası benim çok sevdiğim bir ürün oldu. Nars Light Reflecting Pressed Powder'ı Nars ve Sephora mağazalarında ayrıca online olarak Makyajtrendi web sayfasında bulabilirsiniz. Fiyatı 120 .

Sevgiler,
Seher