30 Temmuz 2016 Cumartesi

Golden Rose Velvet Matte 27 Numara

Merhabalar,

Golden Rose'un Velvet Matte serisi rujları herkes gibi ben de çok seviyorum. Üstelik şeftalilik içeren nude rujları kendime çok yakıştırdığımdan bu serideki 27 numara favorim. Mac Kinda Sexy'ye muadil gösterilse de bende Kinda Sexy'den daha farklı (şeftalimsi) duruyor. 


Sürümü oldukça kolay, duruşu ise ismi gibi kadifemsi. Yalnız altına nemlendirici kullanmadan uygulanırsa dudakları birbirine sürtünce veya biraz zaman geçtikten sonra parça parça bir görüntü oluşuyor. Dolayısıyla dudağı önce nemlendirip daha sonra ruju uygulamak gerekli. Diğer pek çok mat rujun aksine dudağı fazla kurutmadığını söyleyebilirim. 

Benim gerek günlük makyaja gerekse dumanlı veya eyelinerlı makyajlara çok yakıştırdığım bir renk. Bu nedenle makyaj masamda en ulaşılabilir yerde duruyor. Fiyat olarak da pek çok ruja göre oldukça uygunlar: 19,50. Golden Rose'un kendi standlarından, online sitesinden veya pek çok kozmetik marketten bulmak mümkün. 

Eğer bu seride deneyip memnun kaldığınız başka renkler varsa bana önerebilirseniz çok sevinirim. Yine çok sevdiğim ve yaza yakıştırdığım oldukça canlı şeftali rengindeki Wet n Wild Just Peachy ruj ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

28 Temmuz 2016 Perşembe

Avene 3ü 1 Arada Güneş Bakım Kiti

Merhabalar,

Bu yaz tatil sezonunu açtığımda güneş kremi seçimim Avene markasından yana oldu. Avene'in tercih sebebim dermokozmetik bir marka olması nedeniyle hassas ciltlere uygun olması ve neredeyse tüm ihtiyaçları karşılayan üçlü bir set oluşturmalarıydı.



Setin içerisinde yüz için güneş kremi, vücut için güneş kremi ve güneş sonrası losyon bulunuyor. Ayrı ayrı değerlendirmek gerekirse;

Vücut için güneş kremi: SPF50 içeriyor ve 200 ml. Sprey şeklinde, ayrıca suya karşı dayanıklı. Uygulama sonrasında beyazlık bırakmıyor, kolay dağılıyor ve uygulanıyor. Paraben içermemesi de sevdiğim diğer bir özelliği oldu.

Yüz için güneş kremi: SPF50 içeriyor ve 50 ml. Hassas ciltler için uygun; paraben içermiyor ve göz yakmıyor. Kolayca emiliyor, beyaz renk bırakmıyor. Yapısı da oldukça hafif. Benim karma cildimde bile yağlı bir parlama yapmadı. Ayrıca vücut kremi gibi suya dayanıklı.

Güneş sonrası losyon: 50 ml. Bu ürün de paraben içermiyor. Güneş sonrası gerginleşen cildi nemlendirmede ve rahatlatmada oldukça başarılı. Verdiği nemi cilt uzun süre hapsediyor. 

ürünlerin herbirini ayrı ayrı sevdim. Açık tenlilere ve hassas ciltlere tavsiye ederim. Üçlü set fiyatı kutunun üzerinde 99 yazmasına rağmen ben n11'den 65'ye aldım. Boyutlarından dolayı bu yazı rahatça çıkaracaklar gibi görünüyor.

Avene ürünlerini eczanelerde ve online dermokozmetik sitelerde bulmak mümkün. Ayrıca kısa tatillerde çok kullanışlı olacağı için tavsiye edebileceğim Vichy tanışma seti ile ilgili yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher


23 Temmuz 2016 Cumartesi

Missha Perfect Cover BB Krem ve Signature BB Krem Karşılaştırma

Merhabalar,

Missha markasının özellikle BB kremlerini çok merak ediyordum. Daha önce yazısını paylaşmış olduğum Missha alışverişimde de belirttiğim gibi benim seçimim Perfect Cover ve Signature BB krem oldu. Yazı için burayı tıklayabilirsiniz.


Ben 20 ml'lik olanlarından tercih ettim. Bir de 50 ml'lik seçenekleri var. Benim renk seçimim 21 numara oldu. 13, 21 ve 23 numara olarak farklı renkleri mevcut.

Karşılaştıracak olursak;
  1. Perfect Cover mükemmel kapatma, nemlendirici, beyazlatma ve rahat kullanım vaadederken, Signature komple yüz bakımı ve koyulaşma olmadan 12 saat kalıcılık vaadediyor.
  2. Her ikisi de güneş koruma faktörü içeriyor; Signature SPF25, Perfect Cover SPF42. 
  3. Her ikisi de renk olarak biraz gri tonlu. İlk sürdüğümde çok gri dursalar da çok kısa bir süre içinde ciltle bütünleşiyorlar.
  4. Perfect Cover Signature'a göre biraz daha yüksek kapatıcılığa sahip.
  5. Perfect Cover paraben içerirken Signature içermiyor.
  6. Her ikisinde de cilt güvenliği testi yapılmış.
Kısacası her ikisi de tek adımda cildi daha pürüzsüz ve sağlıklı göstermeyi sağlıyor. Ben ikisini de çok sevdim. Siz yukarıdaki özellikler doğrultusunda daha tercih ettiğiniz BB'yi seçebilirsiniz.



Missha Perfect Cover BB Krem ve Signature BB Krem'i hem web sitesi aracılığıyla hem de Missha'nın kendi şubelerinden bulabilirsiniz. Güncel fiyatlar için Missha Türkiye'nin web sayfası: http://missha.com.tr/

Sizin Missha ürünlerini deneyimleme fırsatınız oldu mu? Yorum bırakırsanız çok sevinirim. Diğer BB krem incelemelerim için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Nuxe Huile Prodigieuse OR Çok Amaçlı Kuru Yağ

Merhabalar,

Yaz ve tatil dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de tabii ki vücut yağları. Kim cildinin göz alıcı bir biçimde ışıldamasını istemez ki? Kuru yağlar özellikle uygulama sonrası yağlı bir his bırakmadığından çok kullanışlılar. Bu alanda dünyada en popüler olan kuru yağ da Nuxe Huile Prodigieuse.


Nuxe Huile Prodigieuse'un hem simlisi hem de simsizi var. Bendeki simli olanı. Özellikle yazın bronz tende harika duruyor. Sim sim görüntüden ziyade minik ışıltılar saçıyor. Ben hem bu özelliğinden hem de kokusundan dolayı çok seviyorum.

Birçok farklı alanda kullanılabiliyor. 

Saç için; Saç uçlarında oluşan kuruluk hissini giderip saça yumuşacık ve kolay taranır bir yapı vermek için kullanılabilir. Saç uçlarındaki kuruluktan dolayı oluşabilecek yıpranmayı da böylece onarıyor. Hem de saçın ışıltılı durmasını sağlıyor.

Yüz için; Kuru veya nemsiz ciltler için cilde nem vermek ve gerginlikleri azaltmak için kullanılabilir. Tabi simli olanı günlük kullanım için çok uygun olmuyor.

Vücut için; Cilde uygulandığında hem nem hem de çok hoş bir ışıltı sağlıyor. Daha önce belirttiğim gibi özellikle hafif bronz tende harika duruyor.

El ve tırnak için; Hem ele nem vermek ve vücutla eşitlemek hem de tırnak kenarındaki kütikülleri yumuşatmak için kullanılabilir.


Kullanım esnasında elle uygulama yapıldığından elde daha fazla sim kalıyor ve vücuda daha az ve homojen dağılıyor. Yani uygulamadan sonra elinizdeki fazla simleri temizlemeyi unutmayın. Simsiz olanı da günlük kullanım için oldukça uygun. Tüm Nuxe ürünlerini eczanelerde bulmak mümkün. 

Sevgiler,
Seher

16 Temmuz 2016 Cumartesi

Mac Online Alışveriş


Merhabalar,

MAC Soft&Gentle aydınlatıcıyı bir süredir gözüme kestirmiştim ancak yoğunluktan dolayı bir türlü gidip alma fırsatım olmamıştı. Online sitesinden daha önce alışveriş yapmamıştım ancak Estee Lauder ve Clinique'ten yaptığım için ve MAC'in de bu markalar ile aynı şirketin (elcompanies) markası olduğunu bildiğimden pek tereddüt etmedim.



Online alışverişte aşağıdaki ürünlerden birer adet hediye edildi. Ayrıca kod kullanarak bu hediyeleri ikiye çıkardım.

Prep + Prime Natural Radiance Yellow Sample 6ml
Prep + Prime Natural Radiance Pink Sample 6 ml
Cleansing Oil Seyahat Boy 6 ml

Açıkçası MAC web sitesini Clinique kadar bonkör bulmadım. Estee Lauder zaten bu konuda efsane, onu ayrı tutmak lazım. Gidip ürünü deneyerek almak daha cazip gelse de, vakitsizlikte ve her şehirde MAC store'lar bulunmaması nedeniyle online alışveriş yine de güzel bir seçenek.

Daha önce Clinique'ten yapmış olduğum online alışveriş için burayı, Estee Lauder'dan yapmış olduğum online alışveriş için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher



13 Temmuz 2016 Çarşamba

Estee Lauder Online Alışveriş

Merhabalar,

Estee Lauder online sitesinin ne kadar güzel kampanyalar yaptığı ve hediyeler verdiğini göstermek adına bir süre önce sitesinden yapmış olduğum alışverişten bahsetmek istiyorum. Bahar aylarında kullanmak üzere BB krem arayışındaydım ve Double Wear serisi fondötenlerin kalıcılığı ve yüksek kapatıcılığı nedeniyle BB'sini de merak ettiğimden Double Wear All-Day Glow BB kremini denemek istedim.  


Dolayısıyla bu alışverişte satın aldığım tek şey BB krem oldu. Fotoğrafta görmüş olduğunuz BB krem haricindeki diğer tüm ürünler hediye olarak geldi. Bunlar;


  1. Evelyn Lauder Elizabeth Hurley Dream Pink Collection: Orijinal Boy Pure Color Lipstick / Online Özel Renginde; 2 Adet Seyahat Boy Pure Color Nail Lacquers (5 ml) ; Berry Hot (06) ve Blushing Lilac (05) renklerinde ; Özel Tasarım Makyaj Çantası.
  2. Advanced night repair gel eye crème, 5ml
  3. Revitalizing supreme Global anti-aging eye balm, 5ml
  4. Mini Sumptuous infinite Mascara + Mini Double Weare eye Pencil
  5. Pembe Set: Advanced Time Zone Age Reversing Line/Wrinkle Eye Crème, 5ml, Double Wear Concealer, Estee Lauder Sumptumuous Extreme Maskara.


Estee Lauder online siteye e-mail adresinizle üye olarak bu tür kampanyaları takip edebilirsiniz. Sık sık güzel kampanya ve hediye kodları oluyor.

Evelyn Lauder Elizabeth Hurley Dream Pink Collection seti hakkındaki yazıma burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ürünlerin tamamını kullandıkça görüşlerim oluştukça tek tek paylaşıyor olacağım.

Sevgiler,
Seher

9 Temmuz 2016 Cumartesi

Vichy Liftactiv Supreme Tanışma Paketi

Merhabalar,

Vichy sınırlı sayıda tanışma seti çıkarmış. Benim gördüğüm kadarıyla üç farklı set mevcut: Lifactiv, Neovadiol ve Aqualia. Aqualia uzun süre nemlendiren cilt bakım paketi, Neovadiol menopoz dönemine özel cilt bakım paketi ve Lifactiv kırışıklık ve sıkılık kaybına karşı kakım paketi. Benim aldığım Lifactiv seti oldu. Bu set termal su, el kremi, yüz yıkama jeli ve kremden oluşuyor. 



Daha detaylı olarak incelemek gerekirse;

  1. Vichy Purete Fresh Cleansing Gel 15ml: Moringa ekstresi ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde cildi kurutmadan temizlemeyi vadeden jel. 
  2. Vichy Eau Thermale 50ml: Yatıştırıcı, koruyucu ve güçlendirici termal su. 
  3. Vichy Liftactiv Supreme PNM 15ml: Normal ve karma ciltler için yaşlanma belirtilerinin görünümünün azalmasına yardımcı olmayı vadeden bir krem. Cildi pürüzsüzleştirerek ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltıp, cildi aydınlatmak için özel olarak üretilmiş. 
  4. Vichy Hand and Nail Cream 40ml: nemlendirici el ve tırnak bakım kremi. Yaşla birlikte oluşan ince çizgi ve lekelerin görünümünü hafifletmek için üretilmiş. SPF15 içeriyor. 
Öncelikle yüz temizleme jelini uygulayarak cildi temizlemek gerekiyor. Temizleyiciden sonra ise termal suyu yüze sıkıp biraz beklemek gerekiyor. Termal su cildi ferahlatıp kreme hazırlıyor. Termal sudan sonra ise kremi uyguluyoruz. Böylece tam bir bakım yapmak için oluşturulmuş. 

Ürünlerin hepsini tek tek çok sevdim. Jel yüzümü kurutmadan temizledi. Vichy'nin termal suyunu zaten çok seviyorum. Yüz kremine ise bayıldım. Karmadan yağlıya dönük çildimi yağlandırmadan nemlendirdi. Bakalım uzun süre kullanımda aydınlatma ve pürüssüzleştirme vaadlerini görecek miyim? El kremini de çok sevdim, hem kokusu hem de verdiği his olarak gerçekten başarılı buldum.

Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir set diyebilirim. Fiyatı ise sadce 28 tl. Eczanelerde bulabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Maybelline Lash Sensational Maskara

Merhabalar,

Öncelikle şimdiden herkesin bayramını kutlarım. Umarım siz de benim gibi sevdiklerinizle birlikte geçirirsiniz. Uzun zamandır yabancı vlogger ve bloggerların öve öve bitiremediği Maybelline Lash Sensational maskara Mayıs ayında Türkiye'ye geldi ve Gratis başta olmak üzere birçok kozmetik markette satılmaya başladı. Ben de merakıma yenik düşüp denemek istedim.


Maskara silikon fırçalı ve yarım elips şeklinde bir tasarıma sahip. İç kısımdaki çıkıntıları daha kısayken, dış kısımdakiler daha uzun. Fırçanın tasarımından dolayı iç kısmı kirpiklere tam oturuyor. Düz fırçaya alışkın olduğumdan başta kullanırken biraz zorlandım ama alışınca çok rahat geldi.

Benim kirpiklerim uzun ancak ince ve renkleri de açık olduğundan çok belirgin durmuyorlar. Maybelline Lash Sensational maskara kirpiklerimi uzattı, kıvırdı ve renginden dolayı daha dolgun gösterdi. Aşağıdaki görselde tek kat uygulanmış halini görebilirsiniz. Dolgunluğu artırmak için üstüste uygulanabiliyor ve herhangi bir şekilde topaklanma yapmıyor. İlk kullanımda daha sıvıyken kullandıkça tam kıvamını alıyor.



Kalıcılığı da gayet güzel. Gün içerisinde dökülmüyor. Tek olumsuz tarafı çıkarırken kirpikleri dökmemek için biraz dikkatli olmak gerekiyor. Bir de yine kirpikleri dökmemesi için çıkarmadan yatmamak gerekiyor.

Benim aldığım günden itibaren elimden düşürmediğim bir maskara oldu. Günlük makyajımda severek kullanıyorum. Fiyatı yaklaşık 15. Siz deneyimlediniz mi? Görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Yine çok severek kullandığım Max Factor Masterpiece Extensions maskara yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher



2 Temmuz 2016 Cumartesi

2016 | Haziran Ayı

Merhabalar,

Haziran ayı benim için güzel geçti. Kısa bir tatile gittim. Daha sonra ise yoğun çalışma temposuna geri döndüm. Ramazan ayı başladı. Kısaca instagram hesabımda neleri paylaşmışım göz atalım mı?

Ayın mottosu

Hayatımda ilk kez bir çekiliş kazandım :) Bumerangnet'e teşekkürler

İşle ilgili bir ödül töreni için makyajımda kullandığım ürünler

Tatil çantası hazırlığı

Gittiğimiz otelde Miss Kemer güzellik yarışması vardı. Ona giderken kullandığım ürünler...

Ve işe dönüş, sıcaklarda iş makyajı

Fit&Tight sporu yaşam tarzı haline getirmede ilham verici

1k takipçiye ulaşmam nedeniyle bir çekiliş başlattım ve sonuçlandı.


Yves Rocher Vitamin Face Mist sıcaklarda ferahlık için birebir :)

Son olarak yine bir günün makyajı ürünleri...

Umarım sizin de Haziran ayınız güzel geçmiştir.
Sevgiler,
Seher