29 Haziran 2016 Çarşamba

Cilt Bakımında Sudocrem

Merhabalar,

Sudocrem'i duymayan yoktur. Aslında bildiğimiz bebek pişik kremi. Ama pekçok kişi tarafından genelde hassas ciltleri yatıştırmak ve çıkmak üzere olan sivilceleri söndürmek için kullanılıyor. Son zamanlarda iyice popülerleşti. Cildim zaten bölgesel olarak yağlı olduğundan ve ürün çok yoğun kıvamlı olduğundan herhangi bir beklenti içerisine girmeden sadece yorumlamak amacıyla ürünü denedim.


Öncelikle ürünün okuduğum yorumlardan edindiğim bilgilere göre genel olarak nasıl kullanıldığından bahsedecek olursak; 
  1. Eğer yakın zamanda oluşmuş sivilce lekeleriniz varsa her gece yatmadan önce ince bir tabaka halinde lokal olarak bu izlerin üzerine uyguluyorsunuz. Bu işlemi uzunca bir süre devam ettiriyorsunuz. Her cilde göre değişmekle birlikte yaklaşık 5-6 ay sonra bu izler kayboluyor.
  2. Eğer hassas bir cildiniz varsa, gün içerisinde yapmış olduğunuz makyajdan dolayı yüzünüzde kızarıklıklar veya başka tür hassasiyet oluşuyorsa yine gece yatmadan önce ince bir tabaka halinde lokal olarak uyguluyorsunuz ve bu bölgeleri yatıştırıyor.
  3. Eğer çok kuru bir cildiniz varsa ince bir tabaka halinde tüm yüze veya lokal olarak kuruluk şikayeti yaşadığınız bölgelere gece yatmadan önce uyguluyorsunuz ve sabah cildiniz bebek poposu gibi uyanıyorsunuz.
  4. Güneş nedeniyle pembeleşmiş bölgelere bolca uyguluyorsunuz (yüzde ise yine ince bir tabaka halinde) ve birkaç gecede soyulması gereken bölgelerin yatıştığını ve soyulmadan tonun düzelip iyileştiğini görüyorsunuz.
Bu son maddeyi ben tatilde keşfettim. Sudocrem'i yüzüme lokal olarak uygulamak için yanıma almıştım ama güneşte çok açık tenli olduğumdan dolayı daha tatilin ilk gününden kıpkırmızı olunca gece tüm kızarıklık yaşadığım bölgelere bolca uyguladım. Cildime nem verdi ve birkaç gecede normalde soyulması gereken (ki en sevmediğim şey) o bölgeleri düzeltti. Beni de çok mutlu etti. 

Diğer konulardaki deneyimlerimden bahsedecek olursam; tüm yüze ince bir tabaka halinde uyguladığımda sivilceyi yok etmeyi bırakın, yüzümde sivilce çıkardı. Benim cildim karma, T bölgem yağlı. Bu nedenle karma ve yağlı ciltler kesinlikle tüm yüze uygulamamalı. Bence kuru ciltler de eğer tüm yüze uygulayacaksa ince bir tabaka halinde uygulamalı. 

Sudocrem'in bu etkileri bir mucize değil. İçerisinde çinko olması nedeniyle kolojen yapıyı desteklemede başarılı oluyor. Bu da daha hızlı iyileşmeyi sağlıyor. Ben küçük boyunu yaklaşık 15'ye almıştım. Tatilde vücudumdaki kızarıklıklarda çok yoğun kullanmama rağmen hala bitiremedim. Sudokremi eczanelerde bulabilirsiniz. 

Sevgiler,
Seher










26 Haziran 2016 Pazar

Instagram 1k Çekilişim

Merhabalar,

Instagram'da 1k takipçiye ulaşmam nedeniyle beni takip edenlere teşekkür etmek amaçlı bir çekiliş başlatmıştım. Beni takip eden ve çekiliş görselinin altına iki arkadaşını etiketleyen kişiler bir hak kazanıyordu, ayrıca blogumu takip edenler ekstra bir hak daha kazanıyordu. Çekilişte bu şartları sağlayan bir şanslı kişi aşağıdaki şirin Clinique setini kazanacaktı.


Tek tek tüm yorumları okuyarak, takipleri kontrol ederek listeyi oluşturdum. Tekrar yazmayı unuttuğum isim olup olmadığını kontrol ettim. Katılım sağlayanlara ilişkin liste aşağıdaki gibidir.


Ve sıra geldi kazananı belirlemeye :) Çekiliş postunda da belirttiğim gibi random.org kullanarak...



Kazanan 116 numara ile @guzellikpencerem oldu. Tebrik ediyorum :) Bu setin çok beğenilmesi nedeniyle yeni bir çekiliş daha hazırladım, onu da 2k takipçiye ulaştığımda başlatmayı planlıyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Sevgiler,
Seher


25 Haziran 2016 Cumartesi

Rimmel London Scandaleyes Ten Rengi Göz Kalemi

Merhabalar,

Biliyorsunuz gözü daha büyük ve sağlıklı göstermek için beyaz ve ten rengi kalem kullanımı oldukça yaygın. Beyaz renk daha keskin durduğundan ben de ten rengi göz kalemi arayışındaydım. Bir Watsons ziyaretim sırasında daha önce nedense farketmediğim bu göz kalemini gördüm. 


Ürünün öncelikle waterproof yani suya dayanıklı olması dikkatimi çekti. Waterline denilen gözün alt iç kısmının nemli bir bölge olması nedeniyle buraya sürülen kalemlerin akmaması ve gün içinde kaybolmaması için waterproof ürünler daha uygun oluyor. Kohl Kajal özelliğinden dolayı sürümü çok kolay. Rengini sevdim; çok açık olmayan bir ten rengi.

Kalıcılığı konusunda tüm gün kullandığımda hemen olmasa da günün sonuna doğru tazeleme ihtiyacı duydum. Çünkü kirpik diplerine biraz dağılma yaptı. Uykusuz gecelerde veya grip olduğum günlerin sabahında daha sağlıklı bir görünüm vermesinden dolayı kurtarıcım oldu diyebilirim. Ancak nedense bu göz kalemi benim gözümde biraz ağır durdu, bu da rahatsız edici. Gözde hassasiyet yaşayanlara tavsiye etmiyorum. Ayrıca başka bir kullanım şekli de koyu renk rujlarda görünümü düzgünleştirmek için dudak çevresine uygulamak.


Rimmel London Scandaleyes ten rengi göz kalemi Watsons'larda bulabilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 14. Sizin kullanıp memnun kaldığınız gözde hassasiyet oluşturmayan nude göz kalemi varsa önerilerinizi yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. 

Sevgiler,
Seher

20 Haziran 2016 Pazartesi

Essence Stay All Day 16H Fondoten | 10 Soft Beige ve 20 Soft Nude

Merhabalar,

Essence markasının genel olarak ürünlerini beğeniyorum. Fondötenleri de fiyatına göre oldukça başarılı. Sleek markasının Gratis'lere gelmesi ile Essence'in gideceği gündeme gelince daha önceleri uzun bir süre kullandığım Stay All Day 16H fondötenler ile ilgili bir inceleme yazısı yazmadığımı farkettim ve hemen işe koyuldum. 



Öncelikle ambalajından bahsetmek gerekirse; plastik malzeme kullanıldığından hafif bir ürün. Plastik olmasına rağmen sağlam, kullanım esnasında herhangi bir problem yaşanmıyor. Pompalı olması ise kullanımı kolaylaştırıyor. Yapı olarak yoğun ve kremsi. Hemen sabitleniyor ve pudralaşıyor. Parlak bitişli bir fondöten değil. Benim yağlıya dönük karma cildimde duruşu oldukça doğal ve parlama yapmadı. Ama kuru ciltler için kullanım öncesinde cildi güzel nemlendirmek gerekebilir. 

İçerisinde paraben olmaması da ürünün diğer bir sevdiğim özelliği oldu ve benim cildimde herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmadı. Vaadettiği 16 saat kalıcılığı test etme fırsatım olmadı ama günlük rutinimde beni gayet iyi idare ettiğini söyleyebilirim.



Elimdeki swatchlarda üstteki 20 numara soft nude; pembe alt tonlu en açık renk. Alttaki ise 10 numara soft beige; sarı alt tonlu en açık renk. Bir süre 10 numarayı severek kullanmıştım daha sonra benim cildimin sarı alt tonlu olmasına rağmen 10 numara soft beigein bana biraz koyu geldiğini farketmiş ve 20 numara soft nude rengini de almıştım. Bir süre ikisini karıştırarak kullanmıştım. Renk konusunda aradığımı yakalayamadığım için daha pratik başka ürünlere geçmiştim. 

Eğer tonunuzu tutturabiliyorsanız 14'lik fiyatı ile önerebileceğim fondötenlerden biri olur. Sanıyorum şu an Eve ve Rossmann mağazalarında bulmak mümkün.

Sevgiler,
Seher



18 Haziran 2016 Cumartesi

TCA Studio Make-up Lip Stick Matt LSM004 Numara

Merhabalar,

TCA Studio Make-Up, Tekin Acar mağazalarında satılan ve fiyat olarak da diğer markalara oranla çok pahalı olmayan bir marka. Tekin Acar mağazalarına girdiğimde çalışanlar TCA'nın standından da birkaç ürün gösteriyorlardı ama nedense bir türlü alışveriş yapma fırsatım olmamıştı. TCA'dan ilk ürünüm TCA Studio Make-up Lip Stick Matt LSM004 numara oldu. İş arkadaşlarımın doğumgünü hediyelerinden biriydi.



Ambalajı çok şık. Boyut olarak ise normal rujlara oranla biraz büyük. Kilitli özel bir mekanizmasının olması nedeniyle kullanımı eğlenceli. Çıtçıtlı kalemler gibi basarak açıyorsunuz, rujun çıkma kısmı ise klasik çevirmeli. 



Mat olmasına rağmen kolay sürümlü, kalıcılığı yüksek ve mürdüm tonlarında çok hoş bir renge sahip. Dudağı çok kurutmuyor. Günlük kullanıma çok uygun, hem açık ten hem de koyu tenlilere yakışacak bir ruj.



TCA Studio Make-up rujların fiyatı 29. Hatta gördüğüm kadarıyla Tekin Acar'da bu markada genelde %50 indirim oluyor, takip etmekte fayda var. TCA'nın diğer ürünleri hakkında bilgim olmasa da mat rujunu çok sevdim, tavsiye ederim.

Sevgiler,
Seher

15 Haziran 2016 Çarşamba

Migros Online Alışveriş / Anneler Günü

Merhabalar,

Üzerinden biraz zaman geçti ama faydası olabileceğini düşündüğüm Migros Anneler Günü alışverişim hakkında kısa bir yazı yazmak istedim. Migros indirimi genelde hem indirimin çok çeşitli ürünlerde olması hem de fiyatların daha uygun olması nedeniyle birçok kozmetik mağazaya fark atıyor. Anneler günü indiriminde de tüm yüz, cilt, tırnak bakım ürünlerinde ayrıca makyaj ürünleri ve aksesuarlarında %50 indirim vardı. Üstelik gidip almanıza da gerek yok. Sanal marketten satın alıp ayni gün istediğiniz saat aralığında adresinizden kapıda ödeme ile teslim alabiliyorsunuz. Az bir miktar hizmet bedeli ücreti alıyorlar. Benim gibi zamanının çoğunu iste geçirip alışveriş için vakit bulamayanlara tavsiye ederim 💕


İhtiyacım olan çok fazla ürün olmadığından; bitmek üzere olan makyaj öncesi nemlendirici olarak kullandığım Diadermine kremin ikili paketinden ve Vaseline sprey nemlendiriciden aldım. Diadermine Essential Care sürekli bitirip tekrar aldığım, günlük nemlendirici olarak severek kullandığım bir krem. Hassas ciltler için olanını tercih ediyorum. Vaseline sprey krem ise tüm vücuda uygulamasının pratik olması nedeniyle deneme amaçlı aldığım bir ürün oldu. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve oldukça memnun kaldım. Nemlendirmesi çok yoğun değil ama benim cildim için yeterli oluyor. 

%50 indirim ile Diadermine krem ikili paket olarak 12.5 ye, Vaseline sprey krem ise 11 ye geldi. Bu tür özel indirim günlerinde Migros indirimine de bakmanızı tavsiye ederim. Migros sanal markete burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

13 Haziran 2016 Pazartesi

Makyaj Bazı Olarak Nivea After Shave Balsam

Merhabalar,

Biliyorsunuz son zamanlarda makyaj bazı olarak Nivea After Shave Balsam kullanmak oldukça popüler oldu. Ben de elimdeki ürünlerden dolayı şu aralar makyaj bazına ihtiyacım olmadığından, birçok kişide gördüğüm bu ürünü denememiştim. Kendisi aslında erkekler için bildiğimiz traş sonrası losyon. Makyaj bazı olarak popüler olmasının sebebi ise makyajın kalıcılığını artırıyor ve ışıltılı bir görünüm sağlıyor olması. Geçenlerde eşimle Watsons'a gittiğimde görünce ona aldım ve tabi ben de denerim diye düşündüm :) 


Öncelikle ambalajı çok güzel, beyaz bir cam şişede. Miktar olarak da çok büyük 100 ml. Yapısı jel şeklinde ve içeriği birçok makyaj bazına göre oldukça temiz (paraben ve alkol yok). Belirtildiği gibi hassas ciltlere uygun. Kokusu ise çok kısa bir süre kalıp hemen kayboluyor. Uygularken çok yoğun değil de daha az ve kontrollü uygulamakta fayda var. Hafif yapışkan bir his bırakıyor ve zaten bu nedenle üzerine uyguladığınız ten ürünlerini uzun süre tutabiliyor. Cildim karmadan yağlıya dönük olmasına rağmen herhangi bir sivilceye veya ekstra yağlanmaya sebep olmadı.

Eğer bir baza ihtiyacınız varsa bakabilirsiniz. Ama eğer elinizde yeteri kadar ürün varsa özellikle gidip almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Fiyatı indirimde 15 idi. Yine de bu fiyata sanırım bu özelliklerde bir makyaj bazı bulmak imkansız. 


Sevgiler,
Seher

11 Haziran 2016 Cumartesi

H&M Face Palette

Merhabalar,

H&M'in kozmetik ürünlerini genel olarak seviyorum. Kasanın yanında bulunan kozmetiklerden de ayrıca çok kullanışlı parçalar çıkabiliyor. Bunlardan bir tanesi de H&M Face Palette.



Bu palet üç farklı üründen oluşuyor: bronzlaştırıcı, aydınlatıcı ve allık. Üçü de toz formda. 
  • Allık, koyu pembe tonlarında hafif şeftalilik ve ışıltı içeren hoş bir renk. Aslında tam bir yaz rengi. Ama pigmentasyonu yoğun olduğundan kullanırken çok fazla ürün almamaya dikkat etmek gerekiyor. 
  • Adınlatıcısı açık tonlarda ve beyaz yansımalı. İçerisindeki simler çok ince değil. Açık tenli olmam nedeniyle bende duruşunu beğeniyorum. Bu palette en sevdiğim ürün bu aydınlatıcı oldu diyebilirim.
  • Bronzer sıcak alt tonlu bir kahverengi. Kontür için sıcak alt tonlu olması nedeniyle çok uygun olmasa da yüzü ısıtmak için oldukça ideal. Rengini yoğun verdiğinden kullanım esnasında dikkatli olmakta fayda var. 



Aşağıda duruşlarını görebilirsiniz. Bu tür paletler çok kullanışlı oluyor. Seyahat veya günlük makyaj çantasında bulundurarak, çok yer kaplamadan birçok ihtiyacınızı karşılamış oluyorsunuz. Ambalajı çok sağlam gibi gözükmese de şimdiye kadar herhangi bir kırılma, çatlama problemiyle karşılaşmadım. 



Eğer bu tarz bir ürüne ihtiyacınız varsa ve çok fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Fiyatının 15 olduğunu göz önünde bulundurursak, fiyatına göre oldukça başarılı.

Sevgiler,
Seher


6 Haziran 2016 Pazartesi

Checkfresh: Parfümlerin ve Kozmetik Ürünlerin Üretim Tarihini Kontrol Etmek


Merhabalar,

Bazen firmalar çok güzel indirimler, kampanyalar yapabiliyorlar. Bu indirimler sırasında en çok sorulan sorulardan biri de raf ömrünün bitmesine az kalan ürünlerin mi bize satıldığı. Bunu kontrol etmenin çok kolay bir yolu var: Checkfresh!




Checkfresh internet sitesine giderek http://www.checkfresh.com/ ürünlerin genellikle alt kısımlarında bulunan ve markaya göre sayı ve harf karışımı olacak şekilde değişen siyah yazı ile yazılmış batch code denilen numarayı girdiğinizde o ürünün üretim tarihine ulaşabiliyorsunuz. 

Ürün açılmadan da tazeliğini kaybedebilir. Raf ömrünün hangi aşamasında olduğunu Checkfresh'in genel olarak verdiği aşağıdaki bilgiden bulabiliriz.

Alkollü parfümler - yaklaşık 5 yıl
Cilt bakımı- minimum 3 yıl
Makyaj ürünleri - 3 yıldan (maskara) 5 yıl ve üzerine kadar (pudralar)

Umarım alışverişlerinizde bu bilgi size yardımcı olur.
Sevgiler,
Seher

4 Haziran 2016 Cumartesi

2016 | Mayıs Ayı

Merhabalar,

Mayıs ayı nedense başta yaz gelmiş gibi çok sıcak, sonlarına doğru ise Mart ayı gibi soğuktu. Ben de bu soğuklardan nasibimi aldım ve ayın sonlarında biraz uzun süren bir gribal enfeksiyona yakalandım.

Bunun haricinde güzel geçti diyebilirim.

Mayıs dediğimizde alka ilk gelen tabii ki 19 Mayıs, kutlu olsun!

Bu ay makyajlarımda H&M paleti çokça kullandım.

Fırçaları temizlemeye vakit bulabildim.

Stresten kurtulmak için kaligrafi denemeleri yaptım.

Yaz için güneş kremi seçimim Avene'den yana oldu.

Mayıs ayı içerisinde bir de Beraat kandili vardı, umarım dualarımız kabul olmuştur.

Sevgiler,
Seher

1 Haziran 2016 Çarşamba

Sephora Brush-on Nourishing Kütikül Yağı

Merhabalar,

Günümüzün koşuşturmacasında çoğumuz uzun uzun işlemler yaptırmak için her zaman vakit bulamıyoruz. Sürekli göz önünde olan ellerimiz ise manikürsüz olduğunda açıkçası pek hoş bir görüntü oluşturmuyor. Tam bu noktada pratik manikür ürünleri imdadımıza yetişiyor.



Size son zamanlarda çok severek kullandığım Sephora'nın fırça uçlu manikür kalemini geç olmadan tanıtmak istiyorum. Çevirmeli yapısı ve her çantaya sığabilecek boyutu ile oldukça başarılı. Yanınızda taşıyıp ihtiyacınız olduğunda kolayca kullanabiliyorsunuz. Uygulandıktan bir süre sonra yağ kütikülleriniz tarafından emiliyor ve adeta manikürlü ellere sahip oluyorsunuz. Pratik manikür için ideal. Aldığım günden beri vazgeçilmezim oldu ve olmaya da devam edecek gibi gözüküyor.


Sephora Brush-on Nourishing Kütikül Yağı'nın fiyatı yaklaşık 25 tl idi. Sephora mağazalarında bulabilirsiniz. Ben bu ürünü sevgili ebrulimakyajım'ın blogunda görüp almıştım. Kendisinin bloguna burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher