30 Mayıs 2016 Pazartesi

LeSoleil Şampuan (Kuru/Boyalı Saçlar)

Merhabalar,

Saçlarım uzun, ince telli ve aradaki açık renklerden dolayı uçlara doğru oldukça kuru. Sürekli kullanmaya devam ettiğim bir şampuan yok çünkü uzun süre kullanımda saçım alışıyor ve dipleri çok daha kısa sürede yağlanmaya başlıyor. Son olarak bir süredir LeSoleil markasının kuru/boyalı saçlar için olan şampuanını deneyimleme fırsatım oldu. 



Öncelikle paraben ve parafin içermemesi ile dikkatimi çekti. Firma, saçlara komple bakım yapması için "5 Bitki 5 Mineral" formülü geliştirmiş. İçerisinde bitki olarak biberiye, aloe vera, bezelye, ısırgan otu ve çörek otu özleri bulunuyor. Mineral olarak da çinko, magnezyum, bakır, silisyum ve demir içeriyor.

Ürünün ambalajı kullanışlı. Kıvamının oldukça akışkan olması nedeniyle uygulaması rahat. Çok köpürmüyor ve saçı yormuyor. Yıkamadan sonra saç kremi kullanmaya gerek bırakmayacak şekilde saçı yumuşacık yapıyor. Benim saçlarımı ilk kullanımdan itibaren yumuşattı. Özellikle güneş görmeyen saçlar için üretilmiş ama bence tüm saçlar için oldukça başarılı bir ürün.

LeSoleil şampuan bana firma tarafından denemem için gönderilmişti ama birçok kozmetik markette bulmanız mümkün. Sizin bu ürünü deneyimleme fırsatınız oldu mu? Yorum bırakırsanız sevinirim.

Sevgiler,
Seher

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Clinique Pop Ruj | 07 Passion Pop

Merhabalar,

Clinique'in Pop serisi rujlarından yeni çıkardığı rengi 07 numara Passion Pop bana bir Clinique online alışverişim sonrası hediye olarak gelmişti. Öncelikle pop serisi rujların ambalajlarını çok sevdiğimi söylemek isterim. Prizmatik şekli ve metalik renkli kapağı ile gerçekten çok şık.


Clinique pop serisi "Lip colour+Primer+Rouge Intense+Base" olarak geçiyor. Kısaca hem ruj hem de baz. Rujun sürümü o kadar kolay ve yumuşacık ki bu yapısından dolayı dudağı pürüzsüz gösteriyor. Yağlı bir ruj değil, kalıcılığı da kremsi olmasına rağmen birçok benzer rujdan çok daha iyi. Rengini de oldukça güzel veriyor, kat kat sürmenize gerek kalmıyor. Bitişi hafif nemli-kadifemsi. Rengi çok canlı bir vişne. Tabi bana bu renkler pek gitmiyor o ayrı :) Bu serinin diğer renklerinize bakmanızı kesinlikle öneririm.

Sevgiler,
Seher


25 Mayıs 2016 Çarşamba

Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Merhabalar

Biliyorsunuz Garnier kısa bir süre önce Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu çeşitlerine çift fazlı olanını kattı. Yeni çift fazlı makyaj temizleme suyu argan yağı içeriyor ve kokusu çok güzel.


Yüz, göz ve dudaklarda kullanıma uygun. Suya dayanıklı makyajı çıkarmayı vaad ediyor. Ben bir süredir kullanıyorum. Evet biraz yağlı bir his bırakıyor (Benim cildimin yağlıya dönük olduğunu da gözardı etmemek gerekir tabi). İlk kullanımımda cildimi biraz tahriş etmişti. Başta bu ürünün yaptığını anlamamıştım. Biraz daha kullandıktan sonra farkettim. Makyajı çıkarma konusunda ise makyaj temizleme suları zaten tek başına hiçbir zaman yeterli olmuyor. Sonrasında muhakkak yüzü yıkayarak temizlemek gerekiyor. Bu yüzden tam olarak çıkarmasını beklemiyorum ama yine de performansı oldukça iyi. Benim cildimi pembe kapaklı herhangi bir gerginliğe sebep olmadan temizlerken çift fazlı biraz gerip kurutuyor. Kısacası ikisinin de birbirine göre artıları ve eksileri var. Bunları bilerek kullanmak gerekiyor.

Kullanmadan önce şişesinin tamamını artık çalkalayamayacak duruma gelene kadar çalkalamak gerekiyor ki argan yağı daha çabuk bitmesin. Garnier Çift Fazlı Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu tanıtım fiyatı ile yaklaşık 15 tl'ye almıştım. Birçok kozmetik markette bulmak mümkün.

Sevgiler,
Seher

23 Mayıs 2016 Pazartesi

MAC Runway Hit Ruj

Merhabalar,

Biliyorsunuz mat rujlar son zamanlarda çok popüler oldu. Uzun süre kalıcılıkları ve bulaşmama özellikleri nedeniyle dudağı kurutuyor olsalar da ben de çok seviyorum. Geçenlerde MAC'e uğrayıp farklı renkli mat rujlara bakarken MAC Retro Matte serisinden Runway Hit rengini görüp çok beğendim. İçinde pembelik barındıran çok hoş bir somon rengi. 



Bende duruşu daha şeftalimsi ama cilt alt tonuna göre her tende farklı farklı duruyor. Pembe alt tonlu ciltlerde daha pembe dururken benim gibi sarı alt tonlularda daha şeftaliye dönük duruyor. Kalıcılığı gerçekten harika. Diğer mat rujlarımdan daha kalıcı ve hiç bulaşmıyor. Sürmeden önce lip balm ile dudaklarımı nemlendirip öyle uyguluyorum. Daha sonra dudağımın lip balmın nemini alarak ruju sabitlemesini bekliyorum ve yiyip içsem de artık yenilemeye bile çok ihtiyaç duymuyorum.



Açık tenlilere çok yakışacak MAC Retro Matte Runway Hit ruju MAC mağazalarından veya online sitesinden 58₺'ye bulabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Estee Lauder Evelyn Lauder Elizabeth Hurley Dream Pink Collection

Merhabalar,

Bir Estee Lauder online alışverişim sırasında hediye edilen Evelyn Lauder Elizabeth Hurley Dream Pink Collection seti Estee Lauder firması tarafından özel olarak tasarlanan sınırlı üretim bir set. Eylül 2015 - Haziran 2016 tarihleri arasında alınan her bir set için ürün fiyatının %20'si marka tarafından Uluslarası Göğüs Kanseri Araştırma Fonu'na (The Breast Cancer Research Foundation) aktarılıyor.


İsmi gibi oldukça güzel pembe tonlarından oluşmuş. İçerisinde makyaj çantası, orjinal boy ruj ve iki adet küçük boy oje var. Makyaj çantası çok şık; üç farklı pembe tonunda, altın rengi detaylı. Ojelerde açık renk olan 05 Blushing Lilac, diğeri 06 Berry Hot. İncelemelerini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.


Rujun rengi tek başına kullanmak için bana fazla olsa da, yapısı oldukça güzel. Başka rujları pembeleştirmek için kullanıyorum. Bu seti çok şirin buldum.

Sevgiler,
Seher


18 Mayıs 2016 Çarşamba

The LifeCo Organik Hindistancevizi Yağı

Merhabalar,

Hindistan cevizi yağını o kadar çok tavsiye eden oldu ki ben de bir tane edindim. Cilde ve saça uygulandığından organik olanlardan tercih ettim.


Saf hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında beyaz ve katı. Elinize alıp birbirine sürterek ısıttığınızda sıvı forma geçiyor. Kullanım alanları çok fazla. Saç maskesi olarak, vücut ve dudak nemlendiricisi olarak, tırnak etlerini yumuşatmak için, yüz ve göz makyajı temizleyicisi olarak ve yemeklerde kullanılıyor. 



Ben saçıma maske olarak ve yüzümde makyaj temizleyici olarak kullanıyorum. Saça yaptığı bakım güzel, kuru olan saç uçlarımı yumuşacık yapıyor. Tabi çok yıpranmış saçlar için yeterli olmayabilir. Makyaj temizleyici olarak da organik olması ve temiz içeriği nedeniyle hassas ciltliler için iyi bir seçenek. Makyajı cildi yormadan kolayca çıkarıyor. 

Son olarak The LifeCo organik hindistancevizi yağının Watsons ödüllerinde 2015 yılının en iyi sağlıklı yaşam ödülünü aldığını söylemek isterim. Ben Macrocenter'dan almıştım, onlineda da bulabilirsiniz. Fiyatı 48.

Sevgiler,
Seher




13 Mayıs 2016 Cuma

Missha Online Alışveriş

Merhabalar,

Biliyorsunuz Koreliler cilt bakımı ve ten ürünleri konusunda oldukça dikkatliler. Bu nedenle Kore markaları da genellikle cilt bakımı ve ten ürünleri konusunda başarılı oluyor. Kore menşeili Missha markası hakkında yakın zamanda sosyal medyada oldukça güzel yorumlar gördüm ve  online sitesinde Anneler günü kapsamında %50'ye varan indirim olunca deneme amaçlı küçük bir alışveriş yaptım.

İndirimin geçerli olması için Missha VIP kart gerekliydi. Alışveriş esnasında 5 karşılığı aldım ve ürünler ile birlikte ulaştırıldı. Bir kez almanız yeterli, hesabınıza tanımlanıyor ve tekrar almanıza gerek kalmıyor. İndirimin olmadığı dönemlerde kart sahipleri %10 indirimli alışveriş yapabiliyor. 


Hakkında güzel yorumlar okuduğum Signature Real Complete BB Krem ve M Perfect Cover BB Krem'in 20 ml'lik boylarından aldım. Öncelikle çok hızlı bir site olduğunu söylemeliyim. Pazar günü sipariş ettiğim ürünler, pazartesi günü kargoya verildi ve salı günü sabahı adresime ulaştı. Ürünler özenle paketlenmiş, pakete farklı ürünlerin testerları eklenmişti. İlaveten Super Aqua Anti-Trouble Formula Miniature Set de hediye olarak gönderildi. Kısacası Missha online sitesinden yapmış olduğum ilk alışverişimden memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Markanın Anneler Günü indirimi 15 Mayıs'a kadar devam ediyor. Göz atmanızı tavsiye ederim. Ürünler hakkında detaylı yorumlarımı blogda paylaşıyor olacağım. Sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Kontür Fırçası (Ita Kabuki Muadili)

Merhabalar, 

Aliexpress'ten kargo dahil sadece 2,65$'a aldığım bu kontür fırçasını aldığım günden beri sürekli kullanıyorum. Daha önce Aliexpress'ten alışveriş yaparken güvenlik açısından dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştığım yazıma buradan ulaşabilirsiniz.


Fırça, yapısı ve şekli itibariyle yüz boyutlandırmada başarılı uygulamalar yapmaya olanak sağlıyor. Tüyleri çok yumuşak değil, kontür için uygun ve birkaç kez yıkamama rağmen dökülme yapmadı. Tek olumsuz tarafı tüylerinin kokusu.


Ben ten rengimden bir ton koyu koyu renk pudra ürünler ile kontür yaparken, terracota pudralar ile yüzümü ısıtmak istediğimde, hatta bazen çok kısıtlı zamanım varsa elmacık kemikleri üzerine aydınlatıcı uygularken bile kullanıyorum. Fiyatına göre kesinlikle çok kullanışlı ve kaliteli bir fırça.



Son zamanlarda severek kullandığım, uygun fiyatlı olduğundan makyaj çantama veya seyahat çantama atarken tereddüt etmediğim kurtarıcılarımdan oldu. Benim ürünü aldığım satıcı QST EXPress-02 ve yaklaşık 1 ayda ulaştı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Sevgiler,
Seher


9 Mayıs 2016 Pazartesi

Rimmel London Kate Moss Nude Ruj | 43 ve 45 Numara

Merhabalar,

Rujlarda kendime nedense koyu renkleri bir türlü yakıştıramıyorum. Bu nedenle ruj seçimlerimi genelde açık renkler doğrultusunda yapıyorum. Rimmel London Kate Moss serisi nude ruj koleksiyonu da bu nedenle çok beğendim. 


Öncelikle ambalajlarının çok sade ve şık olduğunu söylemeliyim. Yapıları kremsi olduğundan sürümü kolay. Kalıcılığı çok uzun değil, birkaç saate tazelemek gerekiyor veya pudrayla sabitleyerek kalıcılığı artırılabilir. 43 numara kahve tonlarında bir nude iken, 45 numara pembe tonlarında. Ben tabi 45 numarayı daha çok sevdim :)





Çizgileri belli etmeyen, dudağı pürüzsüz gösteren yapısı ve nemli bitişi ile günlük makyajda 45 numarayı kullanmayı seviyorum. 43 numarası bana pek yakışmadı, çok soluk durdu. Serideki farklı tenlere gidebilecek nude renk seçenekleriyle koyu renk göz makyajlarında güzel duracaklarına eminim. Ayrıca başka rujlarla karıştırarak renk açmada da kullanılabilir.

Sonuç olarak fiyat performans açısından oldukça başarılı. 9,90 'a Watsons'larda bulabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher


7 Mayıs 2016 Cumartesi

Estee Lauder Double Wear All Day Glow BB Krem

Merhabalar,

BB ve CC kremler çıktığından beri günlük makyajda elim fondötenlere çok gitmez oldu. Fondotenlere göre yapılarının daha hafif olması, içeriğinde kullanım kolaylığı sağlayan nemlendirici, güneş koruyucu vb. içermeleri ile havaların da ısınmasıyla tamamen BB krem kullanır oldum.


Estee Lauder Double Wear All-Day Glow BB Kremi yapısının hafifliği, kapatıcılığının ve kalıcılığının yüksek olması nedeniyle sevdim. Parlak bitişli ve gün boyu ışıltılı/sağlıklı bir görünüm sağlıyor. SPF 30 içeriyor, renk eşitsizliklerini de oldukça iyi dengeliyor. Benim cildim yağlıya dönük olmasına rağmen yağ içermemesi nedeniyle herhangi bir sivilce oluşumuna neden olmadı. Ayrıca E ve C vitaminleri içeriyor.  

Ürünün tek eksisi açık tenler için renk seçeneklerinin olmaması. Bendeki rengi en açık olan Intensity 1.0 ama tenimde bir ton kadar koyu duruyor, sanırım yaza doğru biraz bronzlaşınca renk olarak tam uygun olacak.

Siz BB kremler hakkında ne düşünüyorsunuz, yorum bırakırsanız sevinirim.
Sevgiler,
Seher

5 Mayıs 2016 Perşembe

Clinique Alışverişim

Merhabalar,

Biliyorsunuz Clinique online sitesi yakın zamanda yenilendi ve açılışa özel tüm alışverişlerde ücretsiz kargo vardı. Ben de eşimin ihtiyacı olan kuru ciltler için nemlendirici bir krem arayışındaydım ve Dramatically Different kremi seçtim. 


Açılışa özel Chubby Intense Mini - Broadest Berry hediyesi ve üç adet tester verildi. Kısacası fotoğrafta gördüklerinizden sadece kremi aldım; yanındaki gümüş renkli makyaj çantası, seyahat boy High Impact Maskara, 30 ml Clarifying Lotion Arındırıcı Losyon 3 ve Chubby Intense Mini hediye geldi.

Clinique onlineda çoğunlukla güzel hediyeler ve kampanyalar oluyor. Burayı tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

3 Mayıs 2016 Salı

H&M Kozmetik Alışverişi

Merhabalar,

Hazır H&M kozmetik reyonunda bazı ürünlerde indirim devam ediyorken fikir vermesi açısından haftasonu fırsat bulup aldığım birkaç parça üründen bahsetmek istedim.



Benim indirimden seçtiklerim Creamy Lip Colour'lardan Sakura rengi, Pure Radiance Powder Blusher'lardan Apricot rengi ve ojelerden Austin Rose rengi. İşimde hem kıyafetler ve takılar hem de makyaj ve ojeler için sınırlamalar var ve bu nedenle haftaiçi sadece doğal duran renkleri kullanabiliyorum. Seçimim bu nedenle ojede Austin Rose rengi oldu. İndirimsiz olan ürünlerden aldığım ise Face palette oldu. 

Face Palette pigmentasyonu çok iyi ama tozutuyor. Pure Radiance Powder Blusher allığın pigmentasyonunu az, fırçaya ne kadar alırsanız alın çok renk vermiyor. Rujun Sakura rengi ise çok açık pembe; tek başına kullanılabilecek bir renk değil. Başka rujlar ile karıştırılıp kullanılabilir. 

Allık 10, oje 5, ruj 10 ve palet 15. Hepsinin incelemelerini yakın zamanda detaylı olarak paylaşacağım. 

Sevgiler,
Seher

1 Mayıs 2016 Pazar

2016 | Nisan Ayı

Merhabalar,

Nisan ayında Instagram hesabımda neler olmuş, kısaca göz atalım mı?


6 Nisan benim doğumgünüm :)

Öğle yemeğinde kaktüsler eşliğinde makyaj çantam.


Flormar Camouflage Palet'teki sedefli rengi aydınlatıcı olarak bolca kullandım.

Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu: Çift fazlı mı, klasik pembe kapaklı mı?


Nisan ayında kullandıklarımın bir kısmı.


Güneş yüzünü göstermişken güneş koruyucularımızı ihmal etmiyoruzdur umarım :)



Mozart Cafe'den selamlar


Bu güzelliklerle kapanışı yapıyorum.

Sevgiler,
Seher