30 Nisan 2016 Cumartesi

Pure Beauty Bulgarian Rose BB Krem

Merhabalar,

Pure Beauty BB kremi çok görüyor ama nedense bir türlü denemiyordum. Sonra Watsons ödüllerinde Blogger özel ödülü aldığında Watsons'ta indirime girip fiyatı 18,90'a düşünce denemekle ne kaybederim düşüncesiyle aldım. Ve o kadar beğendim ki, neden daha önce almamışım dedirtti bana :)



BB krem tek renk. İlginç bir şekilde benim sarı alt tonlu açık renk cildime rengi tam oldu. Kapatıcılığı bir BB kreme göre oldukça yüksek, renk eşitsizliklerimi çok güzel dengeledi. Parlak bir bitişi var ama sim içermiyor. Kalıcılığı da gayet iyi, beni tüm gün idare ediyor. Bir aydır kullanmama rağmen herhangi bir alerjik reaksiyona veya sivilceye neden olmadı.

Kokusuna gelecek olursak birçok kişinin aksine ben pek sevemedim ama rahatsız edecek kadar da kötü bulmadım. Yapısı ise kapatıcılığının yüksek olmasından dolayı biraz kalın ama uygulama sonrası yüzde doğal bir bitiş sağlıyor. Ben el ile uyguluyorum, makyaj süngeri ile de daha ince uygulama sağlanabilir. Bana göre tek olumsuz yanı 30ml ürün içermesine rağmen ambalajının büyük olması. Bir süre sonra boşluk sıkarak ürün çıkarmak durumunda kalıyorsunuz. Aslında miktarı tüm fondötenlerle eşit ama ambalajı daha küçük olsaydı keşke. Böylece bu tür bir kullanım sorunu olmazdı.

Benim cildim karmadan yağlıya dönük ve herhangi bir aşırı parlama veya yağlanma sorunuyla karşılaşmadım. En önemli özelliğini söylemeyi unutmayayım; SPF 42 içeriyor ve şu aralar güneşin yüzünü göstermesiyle ilaç gibi geldi. Günlük makyajımda severek her gün kullanıyorum. Biter korkusuyla indirim bitmeden (yani Nisan ayı bitmeden) yedeklemeyi düşünüyorum. Size de bakmanızı tavsiye ederim. Pure Beauty CC kremden daha fazla sevdim. Onun hakkındaki yorumlara da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher


27 Nisan 2016 Çarşamba

Batiste Kuru Şampuan

Merhabalar,

Yeni yıkanmış, temiz ve parlak saçları kim sevmez? Bu görüntüye ulaşmak için saçları benim gibi ince telli olan ve saç derisi çabuk yağlananlar neredeyse her gün saçını yıkamak zorunda kalıyor. Ama her gün saç yıkamak için benim de fırsat bulamadığım zamanlar oluyor, üstelik saçlarım uzun olduğundan kurutması da uzun sürüyor. Başka bir sorun da alnım yağlı olması; saçımın alnıma değen kısımları hemen yağlanıyor. 


İşte tüm bu problemlerin hergün saç yıkamaktan başka tek bir çözümü var; kuru şampuanlar. Benim en sevdiğim kuru şampuan Batiste'in original olan kuru şampuanı. Kullanımı çok basit; saça 15-20cm kadar uzaktan sıkılıyor, masaj yaparak saça yediriliyor. Saçımı yeni yıkanmış gibi tertemiz, hacimli ve parlak yapıyor.  Dolayısıyla ikinci günümü çok rahat kurtarıyor. Yoğun bir kokusunun olmaması da sevdiğim diğer bir özelliği. Çünkü yoğun kokulu kuru şampuanlar gün içerisinde beni çok rahatsız ediyor.

Batiste kuru şampuanları Sephora, Watsons, vb. mağazalarda bulmak mümkün. Farklı boyları var, hatta seyahat boyu da mevcut. Fiyatı ise değişebilmekle birlikte ben büyük boyunu 23 ye almıştım. Çoğu kuru şampuana göre fiyatı biraz yüksek ama diğerlerinden bence çok daha iyi. Hem de büyük boyu uzunca bir süre gidiyor. Sizin kullanıp sevdiğiniz, önerebileceğiniz kuru şampuan markası var mıdır? Yorum bırakırsanız sevinirim.

Sevgiler,
Seher

25 Nisan 2016 Pazartesi

Estee Lauder Double Wear Siyah Göz Kalemi

Merhabalar,

Makyaj çantamızın vazgeçilmezi göz kalemleri hakkında daha fazla yazı yazmaya karar verdim. Elimden geldiğinde sevdiklerimi paylaşmaya çalışacağım. Estee Lauder Double Wear siyah göz kalemi yumuşak sürümlü yapısı, rengini güzel vermesi ve kalıcılığı ile benim severek kullandıklarımdan. 


Uygulaması, hafif ve kremsi yapısından dolayı çok rahat. Ayrıca pürüzsüz ve homojen bir şekilde rengini tam veriyor. Uzunca bir süre boyunca da kalıcılığını koruyor. Göz içine kullandığımda herhangi bir alerjik reaksiyon ile karşılaşmadım. Kısacası Avon Supershock ile birlikte Estee Lauder Double Wear da çok sevdiğim siyah göz kalemlerinden. Avon Supershock incelemesine ise burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher


23 Nisan 2016 Cumartesi

Victoria's Secret Fantasies Aqua Kiss Body Mist (Vücut Spreyi)

Merhabalar,

Havalar ısınmışsa daha hafif kokuları kullanmanın zamanı gelmiş demektir. Sıcak havalarda ben parfümlerden ziyade vücut spreylerini kullanmayı daha çok seviyorum. İçeriğinde parfümlere göre daha az esans bulundurmaları nedeniyle çok yoğun bir koku vermiyorlar. 


Kalıcılıkları çok yüksek değil ama tam da bu sebeple bence yaza daha uygunlar. Aynı kokunun losyonunu banyodan sonra uygulayıp daha sonra da vücut spreyini sıktığınızda kalıcılığı artıyor ve günün neredeyse yarısında kokusu hafif hafif teninizden burnunuza geliyor. Daha küçük boylarını çantaya atıp gün içerisinde sıkmak da güzel bir tazelik ve ferahlık hissi veriyor.


Victoria's Secret Fantasies Aqua Kiss fiyatı 75. Ben tesadüfen Victoria's Secret mağazasında şans çarkı vardı, çevirdiğimde Fantasies serisi 75 yerine 39 kazandım ve böylece vücut spreyini 39 ye almış oldum. Ambalajının çok şık olmasının yanı sıra 250 ml olması da çok iyi, uzunca bir süre gidecek gibi gözüküyor.

Sevgiler,
Seher



20 Nisan 2016 Çarşamba

Kiehl's Avokadolu Göz Çevresi Kremi

Merhabalar,

Göz çevremi nemlendirmek için bir süredir krem arayışındaydım. Okuduğum yorumlardan ve deneyimlerden sonra Kiehl's markasının Avokadolu Göz Çevresi Kremi'ni kendime sevgililer günü hediyesi olarak aldım. Krem 15 ml, küçük beyaz bir kutusu var.


Göz çevresindeki kuruluk için birebir olduğunu söyleyebilirim. Çok az bir miktarını yüzük parmağınızla alıp iki yüzük parmağınızı birbirine değdirerek kremi ısıtıyorsunuz ve göz çevresine tampon hareketlerle uyguluyorsunuz.


Uygulandığında su gibi bir yapıya dönüşüyor. Tam bir nem bombası. Ancak benim gibi yağlı/karma ciltler çok sık kullanmamalı, göz çevresinde milia dediğimiz yağ butonlarına sebep olabilir. Ben günlük olarak değil de göz çevremde kuruluk hissettiğimde kullanıyorum. Kuru göz çevresine sahip olanlar ise günlük olarak kullanabilir.


Aşağıdaki fotoğraftan görebileceğiniz gibi rengi avokadonun iç kısmını andırıyor ve yoğun. Yoğun olmasına rağmen sürülünce su şeklinde bir yapıya dönüşmesi yağ içerisindeki su tanecikleri ile mümkün oluyor. Bu sebeple aslında göz çevresi için çok iyi bir makyaj altı bazı.


Benim Kiehl's alışverişimde Kiehl's Midnight Recovery Eye Serum ile Midnight Recovery Concentrate Serum teslerları verildi. İkisini de çok beğendim. Özellikle kokularına bayıldım.


Kiehl's Avokadolu Göz Çevresi Kremi fiyatı biraz yüksek 82. Mağazalarında ve web sitelerinde bulabilirsiniz. Kuru göz çevrelerini çok iyi nemlendirdiğinden ve 15 ml olmasına rağmen küçük bir miktarının çok fazla nem sağlaması nedeniyle en az bir yıl gideceğini düşünüyorum ama göz çevresi kuruluğu şikayeti olmayanlar için çok da gerekli bir ürün değil.

Siz göz çevrenizi nemlendirmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz, yorum bırakırsanız sevinirim.

Sevgiler,
Seher


18 Nisan 2016 Pazartesi

Avon Supershock Göz Kalemi

Merhabalar,

İyi siyah bir göz kalemi bulmak zordur. Ya kolay sürülmez, ya rengini tam vermez ya da çabucak dağılır. Bu nedenle kullandığım en güzel siyah göz kalemlerinden olan Avon Supershock kalemden kısaca bahsetmek istedim.


Ambalajında Jel Eyeliner olarak belirtilmiş. Gerçekten jel gibi yumuşacık, dolayısıyla sürümü çok kolay. Tabi kalem jel formunda olmasının vermiş olduğu birtakım sıkıntılar var; çabuk azalması ve kalemtraşla açmanın zor olması (kavanoz jel formundaki çok sevdiğim Maybelline Jel Eyeliner yazısına buradan ulaşabilirsiniz). Rengi ise simsiyah, tam bir kömür karası. Bazı siyah göz kalemlerinde birkaç kat geçersiniz ve tam rengini vermez ama bu kalemde ilk katta bile istediğim siyah rengi elde ediyorum. Kalıcılığı diğer birçok göz kalemine göre oldukça iyi. Benim göz kapağı bölgem yağlı olduğundan dağılmaması için altına matlaştırıcı pudra uygulayarak kullanıyorum.

Kolay açılması için ise buzdolabında birkaç saat bekleterek daha sonra açmayı deneyebilirsiniz. Kısacası uygun fiyatlı, kolay sürümlü, rengini tam veren ve akmayan bir göz kalemi isterseniz Avon Supershock serisi göz kalemlerine bir bakın derim. İndirimsiz fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 12 civarıydı. 

Sevgiler,
Seher




16 Nisan 2016 Cumartesi

Estée Lauder Blushing Lilac ve Berry Hot Ojeler

Pembenin enerjisi ile biraz içimiz açılsın. Estée Lauder'ın bu şirin ojeleri online alışverişte hediye gelmişti. Sağdaki açık renk 05 Blushing Lilac, soldaki ise 06 Berry Hot. Haftaiçi iş günlerinde açık rengi, canlı pembeyi ise haftasonlarında kullanmayı seviyorum.


Blushing Lilac rengini iki kat sürüp, üzerine de top coat uygulanmış hali aşağıdaki gibi. Tam iş günlerine uygun; şık ve sade (Bahsettiğim top coata buradan ulaşabilirsiniz.).


Berry hot renginin tek kat ve top coatsız hali ise aşağıdaki gibi. Çok hoş canlı bir renk.


Ojelerin uygulaması rahat ama ikisi de içerisinde minik simler taşıdığından çıkarması biraz zor. İkisi arasında seçim yapamadım. Siz canlı renkleri mi yoksa daha doğal renkleri mi seviyorsunuz? Yorum bırakırsanız sevinirim.

Sevgiler,
Seher

14 Nisan 2016 Perşembe

Revlon Colorstay Fondöten | 110 Normal/Kuru

Merhabalar,

Revlon'un meshur fondötenlerinden Colorstay'i ben yılbaşı zamanında önerilerini ve yorumlarını severek takip ettiğim sevgili ojemrujumrimelim'in son yazısını okuyarak almıştım ve o zamandan beri de ara ara kullanıyorum. Hem yağlı/karma hem de kuru/normal ciltler için olanı var. Bendeki kuru/normal ciltler için olanın 110 numaralı Ivory rengi.


Oldukça kalıcı bir ürün. Mat bitişli ve yüksek kapatıcılığa sahip. Ayrıca SPF15 içeriyor. Uygulaması biraz problemli, çünkü pompası yok. Dolayısıyla ürün miktarı da tam ayarlanamıyor. Üstelik uygularken hemen dağıtmak gerekiyor yoksa tam homojen dağılmıyor.

Benim bu fondöteni seçerken yapmış olduğum iki hata var. Birincisi açık tenliyim diye elimde hızlıca deneyerek en açık rengini almış olmam -ki ben sarı alt tonluyum ve 110 Ivory rengi pembe alt tonlu-. Bu nedenle rengi benim cildimle tam bütünleşmedi, daha pembe kaldı. İkincisi ise yağlıya dönük karma bir cilde sahip olmama rağmen kışın cildimin daha kuru olduğunu düşünüp kuru/normal ciltler için olanını almış olmam. Bu saydığım iki nedenden dolayı bu ürünü tek başına kullanamıyorum, en sevdiğim fondötenlerden biri olan Rimmel London Lasting Finish fondöten ile karıştırıyorum. Onun da Ivory rengi beje dönük ama en açık renk olmasına rağmen bana biraz koyu durduğundan ikisinin karışımı tam uygun oluyor. Bir de L'oreal mucizevi yağdan bu karışıma bir damla katınca mükemmel bir duruş sağlıyor. Rimmel London Lasting Finish fondöten ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.


Revlon ürünleri ülkemizde sadece Watsons mağazalarında satılıyor. Yılbaşı indiriminde (yanılmıyorsam %40 indirim vardı) 25 gibi bir fiyata almıştım. Açık ten renkli ama sarı alt tonlu ise cildiniz 150 Buff rengini denemenizi tavsiye edebilirim. Tabi cilt tipinize göre olanı seçmeyi de unutmayın. 

Sevgiler,
Seher


10 Nisan 2016 Pazar

Koçtaş Smile Masaüstü Düzenleyici

Merhabalar,

Makyaj masalarımızı düzenli bir hale sokmak her zaman işimizi kolaylaştırdığından bugün size çok özel bir önerim olacak: Küçük ojeleri, göz kremlerini, vb. malzemeleri koymak için çok şık bir masaüstü düzenleyici. Tozpembe - beyaz rengi ve smile yazısı ile tam bir şirinlik abidesi.


Fiyatı da oldukça uygun Koçtaş'ın internet sitesinden 9,90 a aldım. Her sabah makyaj masama oturduğumda bana smile yazısı ile pozitif enerji veriyor. İki farklı çeşidi daha var; onlarda da family ve home yazıyor. Family yazan Beyaz - mavi, home yazan da siyah - beyaz renklerde. Onlara da bakmanızı tavsiye ederim.

Sevgiler,
Seher

9 Nisan 2016 Cumartesi

The Body Shop Meyveli Body Butter Seti

Biraz geç olsa da Şubat ayında almış olduğum The Body Shop'ın meyveli body butter setini kısaca paylaşmak istedim. 14 Şubat'a özel hazırlanan bu setin kalp ambalajı çok hoşuma gitti. İçerisinde mango, çilek ve satsumalı üç farklı body butter mevcut.



Kokuları oldukça yoğun, ben en çok çilekliyi sevdim. Tabi buram buram meyve kokusu sevmeyenler uzak durmalı. Yapıları çok güzel, asla yağlı bir his bırakmıyor. Duş sonrası vücuda uygulamak için oldukça idealler. Bu tür günlerde hoş bir hediye seçeneği olduğunu düşünüyorum. Fiyatı yaklaşık 35 idi. The Body Shop mağazalarından ve online sitesinden bulabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

8 Nisan 2016 Cuma

Golden Rose Longstray Likit Mat Ruj 01 Numara

Merhabalar,

Likit mat rujlar son zamanlarda oldukça popüler oldu biliyorsunuz. Likit olması nedeniyle kolay sürülüyor, mat olması nedeniyle de çok uzun süre kalıcı oluyorlar. Son zamana kadar sadece ülkemizde satılmayan markaların likit mat rujları vardı ve ulaşmak oldukça zordu. Bu nedenle Golden Rose'un da likit mat ruj çıkardığını duyunca soluğu Ankara Cepa'daki Golden Rose standında aldım. Renk seçeneklerini inceleyip kendime en uygun olanı seçtim.




Benim tercihim 01 numara oldu. Açık tenlilere oldukça yakışacak bir renk. İlk sürüldüğünde biraz açık duruyor ama birkaç dakika sonra mat yapıya geçtiğinde rengi biraz koyulaşıyor. Denerken elde deneyip rengine bakmıştım. Dudakta elde denenmiş halinden bir ton daha koyu durduğundan denerken dikkat edilmeli. 



Yapısı güzel, tüm likit mat rujlar gibi dudağı biraz kurutuyor. Ancak öncesinde dudağı nemlendirince hoş ve pürüzsüz gözüküyor. Likit mat rujların çözücüsü yağ olduğundan sadece yağlı yiyeceklerden sonra çıkıp çıkmadığını kontrol etmekte fayda var. Bunun haricinde bol bol yiyip içebilirsiniz. Uzun süre kalıcılıktan sonra ruj dudağın orta kısmından çıkmaya başlıyor. 

Instagram'dan (renklidosyam) beni takip ediyorsanız görmüşsünüzdür. Fotoğraftaki oje ve rujun uyumuna bayıldım. Oje: Flormar Up to 7 Days Shine&Color Soul Kiss rengi.  

Golden Rose likit mat rujlar 18,50. Birçok kozmetik mağazasında ve kendi standlarında bulmak mümkün. 

Sevgiler,
Seher



6 Nisan 2016 Çarşamba

2016 | Mart Ayı

Merhabalar,

Öncelikle bugün benim doğum günüm, şimdiden kutlayan herkese teşekkürler :)

Instagram hesabımda genellikle aktif olarak paylaşım yapmaya çalışıyorum. Her ayın sonunda o aya ait paylaşımlarımdan seçmelere blogumda yer vermeye karar verdim. Böylece daha kalıcı olurlar ve gözden kaybolmazlar. Şimdi Mart ayından seçme fotoğraflar ve kısa açıklamalar ile sizleri başbaşa bırakayım. 

Mart ayında makyaj çantamda severek kullandıklarımın bir kısmı.

Anıtkabir ziraretinin sade makyajı ve Atatürk imzalı broşlarım.

Biraz molaya kimin ihtiyacı yoktur ki.

Göz çevresi kremlerim için masa üstü düzenleyici.

Mart ayında çokça kullandığım rujlardan seçmeler.

Estee Lauder alışverişi ve hediyeleri.

Clinique alışverişi ve hediyeleri.

Mart ayı makyajlarımda çokça kullandığım diğer ürünler.

Umarım severek okumuşsunuzdur.
Sevgiler,
Seher


5 Nisan 2016 Salı

Revlon Colorburst Ruj | 225 Sultry

Merhabalar,

Söz verdiğim gibi Nisan ayının ilk yazısı Revlon Colorburst Rujlardan 225 numara Sultry rengi oldu. Rujun öncelikle ambalajı gönlümü çaldı diyebilirim. Gülkurusu renginde, gümüş rengi detayları ile çok şık bir görünümü var. Alttan çevirmeli mekanizmaya sahip olduğundan kullanımı kolay.


Aslında mat bir ruj ama sanki kremsi bir yapısı varmışcasına kolay sürülüyor. Kokusu mentollü ama rahatsız edecek derecede yoğun değil, aksine çok hafif ve belli belirsiz (ben ilk sürdüğümde bu mentol kokusu nereden geliyor demiştim). Zaten sürdükten biraz sonra kokudan eser kalmıyor. Dudakta duruşu ise tamamen mat. Bu özel yapısı ile diğer mat rujlardan ayrılıyor.


Rengi ise gerçekten güzel bir gül kurusu. Ama ne yazık ki bu renkler bana hiç yakışmıyor. Dudağımda çok koyu kalıyor. Tek kat ince bir sürümde daha hafif bir renk verse de ben genellikle günlük makyajımda daha açık renkler ile karıştırarak kullanıyorum. Ama açık veya buğday tenli, koyu renk saçlı kişilere inanılmaz yakıştırıyorum. Kalıcılığı ise gerçekten çok başarılı.

Revlon Colorburst rujlar 29.90. Ben aldığımda %50 indirim vardı. Siz de Revlon'un Colorburst serisini beğeniyor musunuz? Hangi renklerini tavsiye edersiniz? Yorum bırakırsanız çok sevinirim.

Sevgiler,
Seher