30 Mart 2016 Çarşamba

Maybelline Color Tatoo Pink Gold


Merhabalar,

Mart ayının son yazısı da Watsons Kadınlar Günü indiriminden aldığım iki parça ürün olsun. Revlon Colorburst Ruj 225 Sultry rengi ve uzun zamandır aradığım, indirimlerde bulamadığım Maybelline Color Tatoo Pink Gold far.


Revlon Ruj hakkında detaylı bir yazı yazacağımdan (o da Nisan ayının ilk yazısı olabilir) öncelikle Maybelline Color Tatoo Pink Gold rengini tanıtmak istiyorum. Maybelline'in Color Tatoo farları ekstra kalıcı ve yapıları oldukça güzel. Bir far fırçası ile kolayca uygulanabileceği gibi parmakla da rahatlıkla ve çok kısa sürede uygulanabilecek bir yapıya sahipler. Bu nedenle elimizin altında bulunması gereken sür çık joker farlardan. 


Yapısı çok kalıcı, benim yağlanmaya meyilli göz kapaklarımda bile tüm gün yerinden oynamadan kalıyor. Rengi ise çok güzel ışıltılı bir pembe. Ambalajı da oldukça sağlam. Maybelline Color Tatoo'lardan diğer bir favori rengim ise "On and on bronze". Pembe sevmeyenler için tercih edilebilecek çok hoş bir ışıltılı kahve tonu (Onun hakkında bloga yazı yazmadığımı şu anda farkettim, en kısa zamanda ekleyeceğim).

Maybelline ürünlerini birçok kozmetik mağazasında bulmak mümkün. İndirimsiz fiyatı 22₺. Ben indirimleri bekliyorum, genelde Maybelline ürünlerinde özel günlerde %50 indirim oluyor. Dolayısıyla fiyatı yaklaşık 10₺'ye geliyor. Çok pratik olan bu farların birçok farklı rengi var, deneyip ten ve göz renginize en uygun olanı almanızı tavsiye ederim.


Sevgiler,
Seher

27 Mart 2016 Pazar

Clinique High Impact Maskara ve Line Smoothing Concealer

Merhabalar,

Concealer ve maskaradan oluşan ikili ürünleri çok seviyorum. Tam çantaya atmalık. Gün içerisinde yüzde oluşan küçük kusurları concealer ile kapatmak, gerekirse maskarayı tazelemek için idealler. Estee Lauder'ınkini uzun zamandır kullanıyordum ve çok memnundum. Bitince Clinique'in benzer ürünü olan Clinique High Impact Maskara ve Line Smoothing Concealer'ı aldım.


Concealer'ın kapatıcılığını çok sevdim. Benim çok problemli olmayan göz altlarım için çok küçük bir miktarı bile yeterli oluyor. Yapısı güzel, dağıtımı çok kolay. 


Maskarasına ise bayıldım. Kirpikleri birbirine yapıştırmadan uzattı ve hacim verdi. Waterproof olmamasına rağmen kalıcılığı çok güzel. Gün içerisinde akma, dağılma yapmadı.



Estee Lauder'ın ürünü ile kıyaslamak gerekirse; Clinique'in maskarasını daha çok sevdim. Estee Lauder'ın ise concealerının yapısını biraz daha başarılı buldum. Gramaj olarak Clinique daha küçük. Yine ikisi de gerçekten çok güzel ürünler. Her ikisini de çok başarılı ve kullanışlı buldum. Clinique'in bu ürününü Boyner'den 29'ye almıştım. Online sitede de satışı var. Daha birçok Clinique ürünü satan oline alışveriş sitelerinde de bulabilirsiniz. 

Sevgiler,
Seher



24 Mart 2016 Perşembe

Eklips Fırçaları

Merhabalar,

Fırça kullanımı makyaj uygulamasını ne kadar değiştiriyor değil mi? Ancak bir fırçaya yüzlerce lira vermek sizin de benim gibi içinize sinmiyorsa hem uygun fiyatlı hem de kullanışlı ve güzel fırçalar arıyorsanız Eklips markasının fırçalarını gözüm kapalı tavsiye edebilirim.



Bendeki Eklips fırçaları; kontür, fan ve kesik uçlu eyeliner fırçası. Fırçaların tüyleri yumuşacık ve yıkama esnasında dökülmüyor. Fiyatlarına göre oldukça kaliteliler. 



Kesik uçlu eyeliner fırçası ise adı üzerinde eyeliner uygulamak için üretilmiş bir fırça iken ben kaşlarımı doldurmak amacıyla aldım ve severek kullanıyorum. Kaşlarımın alt ve üst kısımlarını düz bir çizgi şeklinde çizerek çok hoş bir sınır oluşturuyorum. Ayrıca boşluklu olan kısımlarda da oldukça güzel bir uygulama sağlıyor.



Fan fırçası ise elmacık kemikleri üzerine aydınlatıcı sürmede ve hafif allık uygulamasında ön plana çıkıyor. Fırçanın şeklinden dolayı isteseniz de çok fazla ürün alamadığınızdan allık veya aydınlatıcıyı günlük makyajda doğal olarak uygulamakta oldukça başarılı.




Son olarak kontür fırçasının da bronzlaştırıcı, pudra gibi toz ürünleri uygulamada başarılı olduğunu söyleyebilirim. Fiyatlar ise eyeliner ve fan fırçasının yaklaşık 6, kontür fırçasının ise 10. Gratis'lerde bulabilirsiniz.

Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın. Kullanıcı adım: renklidosyam

Sevgiler,
Seher



19 Mart 2016 Cumartesi

Essence All About Matt Pudra

Merhabalar,

Daha önce severek kullandığım Rimmel London Stay Matte transparan pudra şu aralar cildim çok kuruduğundan yüzümde kalın duruyordu. Daha ince yapılı bir pudra ararken Essence All About Matt sabitleme pudrasını keşfettim.


İnce yapılı ve matlığı neredeyse gün boyu koruyor. Ben parlamaya meyilli T bölgemi ve gözaltlarımı sabitlemek için kullanıyorum. Ayrıca rujların kalıcılığını artırmak için rujun üzerine de uygulanabilir. Ambalajda bembeyaz dursa da çok yoğun kullanmadıkça beyaz renk vermiyor. Sünger yerine fırça ile kullanımı daha rahat. Ancak fırçaya alırken biraz dikkatli olmak gerek çünkü tozutma yapıyor. 

Yapısının bende daha ince durması nedeniyle Essence All About Matt'i bir tık daha fazla sevdim diyebilirim. Yine de pudra pudra görüntüden ve çok mat makyajdan hoşlanmadığım için en iyiyi bulana kadar pudra arayışım devam edecek gibi gözüküyor. Fiyatı indirimsiz 12. Gratis, Rossman gibi mağazalarda bulabilirsiniz.

Rimmel London Stay Matte transparan pudra yazıma burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher





15 Mart 2016 Salı

Wet n Wild Mega Last Ruj Just Peachy

Merhabalar,

Rujlarda en sevdiğim ve kendime yakıştırdığım renkler; nude pembe, nude şeftali tonları. Daha önceki yazımda belirtmiş olduğum şubat ayı Balıkesir ziyaretimde; Balıkesir Gratis'te Ankara'da bulamadığım ürünleri gördüm ve küçük bir alışveriş yaptım. Bu alışverişimde Wet n Wild markasının standında bolca vakit geçirme fırsatım oldu ve Mega Last serisi rujlarından Just Peachy rengine bayıldım. 



Özel Lyon şekerlemelerinin yanına da çok yakıştı :) Rujun rengi tam benim sevdiğim tonlarda; pembelik içeren bir şeftali. Bahara, yaza çok uygun.



Yapısı ise oldukça kuru. Tek başına kullanıldığında dudağı çok kuru ve mat gösteriyor, üstelik çizgilere doluyor. Dudağı çok iyi nemlendirip, gerekirse lip balm sürüp daha sonra ruju uygulamak gerekiyor. 



Beyaz tenlilere çok yakışacağını düşündüğüm bu rujun fiyatı gayet uygun; 10,90. Tüm Wet n wild ürünlerini Gratis'lerde bulabilirsiniz. Bu serinin deneyip beğendiğiniz başka renk rujları varsa yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. Diğer renklere de bir şans vermek isterim.

Sevgiler,
Seher







14 Mart 2016 Pazartesi

Balıkesir Gratis Alışverişi

Şubat ayı sonunda hem iş hem ziyaret için gitmiş olduğum Balıkesir'de Gratis mağazasını gezmek için bolca vakit bulabildim. Tabiri caizse karaborsa olan ürünlerden o kadar çok vardı ki çok şaşırdım. Wet n wild Brule ve Nutty farlardan ve Comfort Zone paletten yaklaşık onar tane vardı. The Balm Charming likit mat rujlardan görünce ise şok oldum diyebilirim. Tabi indirim dönemi olmamasının da bir etkisi vardır :)



Benim alışverişim ise Essence All About Matt, Wet n Wild Just Peachy Ruj ve Eklips fırçalarından oluştu. Eklips fırçalarından heryerde arıyor ama hiçbir yerde bulamıyordum. Kontür fırçasını, fan fırçasını ve kesik uçlu eyeliner fırçasını aldım. Fiyatları oldukça uygundu.

Fırsat bulur bulmaz alışverişimdeki bu ürünler hakkında detaylı yazılar yazacağım. Aldığımdan bu yana hepsini severek kullanıyorum.

Sevgiler,
Seher

8 Mart 2016 Salı

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

Bugün hayalinizdeki beyaz ve sağlıklı dişlere en pratik şekilde kavuşma yollarını paylaşacağım. İşte dişlerimi korumamı sağlayan ve rahatça gülümseme nedenim 5 diş temizleme pratiğim :)

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

1. Rutinlerinize Uyun

Hayatta en önemli şey sanırım sizin için iyi olan ne varsa alışkanlık haline getirmek. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek gibi aslında kişinin kendisine bakması ve temizliğine dikkat etmesi de önemli. İşte bu yüzden diş temizliği rutinlerinizi belirleyin ve ona uyun.

Her sabah ve gece yatmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın! Bu alışkanlığınızı halen kazanamadıysanız bugün zaman kaybetmeden kendiniz ve diş sağlığınız için büyük karar verebilirsiniz.

2. Size Uyanı bulun!

Nasıl ki giydiğiniz kıyafetler tarzınızı yansımadığında kendinizi o kıyafetin içinde yabancı gibi hissediyorsunuz, aslında kişisel bakımlarınız da öyle. Diş ve diş ati yapınıza en uygun fırçayı bularak diş temizliğinizi daha verimli yapabilirsiniz.

3. Kendinize Zaman ayrın!

Bir şeyi yapıyor olmak kadar onu doğru sürede ve doğru şekilde yapmak da çok önemli. Özensiz bir biçimde yaptığınız hiçbir şey tam olmayacaktır. O yüzden dişlerinize ve kendinize zaman ayırın. Bu zamanı doğru fırçalama teknikleriyle yaparsanız emin olun kısa sürede farkı siz de fark edeceksiniz.

4. Bazı Ayrılıklar Çok Güzel!

Vedalar ve ayrılıklar hep can yakar ama aslında bazı ayrılıklar size çok iyi gelebilir :) Nasıl mı? 3 ayda bir diş fırçanızla vedalaşın ve hijyen açısından önemli bu değişikliği bir alışkanlık haline getirin.


5. Yol Arkadaşınızı İyi Seçin!

Geldik en önemli maddeye. Diş fırçanızı seçtiniz, kendinize zaman ayırdınız, her şeyi tam yaptınız ama diş temizliğinde istediğiniz verimi halen alamıyor musunuz? O zaman doğru diş macununu kullanmıyor olabilirsiniz. Bu konudan mustarip olanlara önerim; Procter and Gamble’ın dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana olacak.

Yeni İpana 3D White PERFECTION diş macunu İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu. Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içerir. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekelerin %100’e kadarlık kısmını etkin biçimde çıkarıyor. Ben bu ürünü çok sevdim, satın almak isterim derseniz tıklayınız.

Tüm bu maddeleri eksiksiz yerine getirenler olarak bol bol gülümsemeyi hak ettik sanırım :)


P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım. 

http://www.agizbakimuzmani.com/

#ipanaperfection  #gülüşünügöster

İçerik Kaynak: http://www.e-gunlugum.com/

Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RZ5ymuChrW0


Bir boomads advertorial içeriğidir.

7 Mart 2016 Pazartesi

Kozmetik Ürünlerinin İçerikleri


Merhabalar,

Pek önemsemesek de aslında hepimizi çok yakından ilgilendiren oldukça önemli bir konu da kozmetiklerin içerikleri ve bu maddelerin sağlığımıza etkileri. Bunları ezberlememize veya bir kimyacı gibi üzerinde çalışmamıza gerek kalmadan kolayca takip ve kontrol edeceğimiz bir web sitesini tanıtmak istiyorum: EWG's Skin Deep. Siteye ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Bu web sitesi 60.000'den fazla kozmetik ürünü hakkında arama yapmamıza imkan veren oldukça geniş bir içerik veritabanına sahip. Tek tek kozmetikler hakkında bilgi bulabileceğimiz gibi markalar ve kullandıkları kimyasallar hakkında da bilgi bulabiliyoruz. İçeriğindeki kimyasalları ve bu kimyasalların zararlı etkilerini puanlıyor ve ürünler hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. 

Siteden almış olduğum yukarıdaki görselde özetlendiği gibi; puanı 1-2 olan ve yeşil renkle gösterilenler az zararlı, 3-6 arası olup turuncu ile gösterilenler orta derecede zararlı ve 7-10 puan arası alıp kırmızı ile gösterilenler ise çok zararlı olarak sınıflandırılıyor. Aslında zararlı olan kimyasalların kullanımı yasalarla sınırlandırılıyor. Belli bir miktardan fazla içerikte kullanılmasına izin verilmiyor ama yine de kullandığımız ürünlerin içeriğindeki bu tip malzemeleri bilmemiz, daha temiz içerikli ürünlere yönelmemiz konusunda bize yardımcı olabilir. Sitede değerlendirmelerde veri hakkında da ayrıca bilgi veriliyor. Bu da ne kadar çok veri kullanarak o ürünü puanladıklarını değerlendirmemiz için oldukça iyi düşünülmüş. 

Örnek inceleme olarak son zamanlarda oldukça popüler olan ve benim de sıkça kullandığım Revlon Colorstay fondöten içeriğini buradaki linke tıklayarak görebilirsiniz. Orta derecede zararlı olduğu ve düşük derecede kanser riski oluşturabileceği gözüküyor.

Sitenin tek olumsuz yanı Türk markaları hakkında neredeyse hiç bilgi olmaması. Hepimiz Flormar, Pastel, Golden Rose vb. kullanıyoruz ama içerikleri hakkında sitede arama yaptığımızda ne yazık ki bilgi mevcut değil. Bu durumda ancak ürünün içindekiler kısmındaki kimyasallar yazılarak tek tek kontrol edilebilir. 

Sonuç olarak bir ürün satın almadan önce kontrol edip içeriği hakkında bilgi sahibi olmamız şimdi olmasa bile ilerleyen yaşlarda kötü süprizlerle karşılaşmamak adına sağlığımız için oldukça faydalı olacaktır.

Sevgiler,
Seher

5 Mart 2016 Cumartesi

Kontür ve Aydınlatma Nedir? Nasıl Yapılır?




Merhabalar,

Uzun zamandır beklenen kontür ve aydınlatma (highlight) yazısı için sonunda vakit bulabildim. Şu aralar sıkça duyduğumuz kontür ve aydınlatma ne demektir, ne işe yarar? Aslında ikisi de yüze şekil vermek, ideale yakın bir forma sokmak, sevdiğimiz bölgeleri vurgulayıp, sevmediğimiz bölgeleri saklamak için kullanılan bir boyutlandırma tekniğidir. 

Kontür için kendi ten rengimizden bir veya birkaç ton daha koyu ürünleri kullanıyoruz ki ışık orada soğrulup yansımasın. Aydınlatma için de kendi ten rengimizden bir veya birkaç ton daha açık ürünleri kullanıyoruz ki oradan daha fazla ışık yansısın ve böylece diğer kısımlardan daha fazla ön plana çıksın. 



Benim kullandığım ürünler yukarıdaki gibi. Öncelikle cilt makyajımı yapıp, Essence All About Matt sabitleme pudrası ile fotoğrafta yanında bulunan fırçayı kullanarak fondötenimi sabitliyorum. Çünkü doğrudan fondöten üzerine toz kontür ürünleri kullandığımızda çamur gibi bir kıvam oluşabiliyor. Daha sonra ortadaki kahverengi ürünü kulak ortası hizasından dudak kenarına geçen doğru üzerinden yarıya kadar fotoğrafta karşısında bulunan fırça ile keskin bir çizgi oluşturacak şekilde uyguluyorum. Bu işlem için simsiz ve soğuk alt tonlu kahverengi ürünleri kullanmanız gerekir. Benim kullandığım Flormar Eyebrow Shadow, yani aslında bir kaş farı. Siz de içerisinde sim bulunmayan griye dönük kahverengi herhangi bir ürünü (bronzer, göz farı vb.) kullanabilirsiniz. Son olarak da aydınlatma işlemi için elmacık kemikleri üzeri, yanağın burna yakın olan kısımları, alın ve çenenin orta kısımlarına fotoğraftaki açık renli ürünü veya the Balm Mary Lou Manizer aydınlatıcı kullanıyorum. Bu ürün ise Flormar Matte Terracotta Eye Shadow. 


Yüzümü ısıtmak için yüzümün saç kısımlarına yakın olan kenar bölümleri ile kontür çizgisinin üzerine fotoğraftaki sarı alt tonlu pudrayı uyguluyorum. Bu ürün Flormar Terracotta Powder 20 Soft Beige rengi. Son olarak allık uygulayarak makyajımı bitiriyorum. Biraz uzun gibi gözükse de aslında zamanla el alışınca ve yüz hatlarımızı tanıdıkça oldukça kısa sürüyor.

Kontür ve aydınlatmada önemli olan; yüzü, ideal sayılan oval yüz şekline yaklaştırmak olduğundan farklı her yüz şekline göre kontür ve aydınlatma uygulama alanları da değişmektedir. Aşağıda internette bulduğum bir görseli biraz değiştirerek hazırladığım yüz şekillerine göre gölgelendirme ve aydınlatma bölgelerini bulabilirsiniz. Kahverengi kısımlar kontür, sarı kısımlar aydınlatma yapılacak alanlar.



Siz de yüz şeklinize göre bu alanlara ürün uygulayabilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Eğer sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yorumlarınızı bekliyorum. 

Sevgiler,
Seher