28 Şubat 2016 Pazar

Aliexpress Alışverişim

Merhabalar,

Instagramdaki kontur fırçası paylaşımım sonrası Aliexpress'ten nasıl alışveriş yaptığıma dair birçok soru aldım. Bu nedenle bu yazımda en son aldığım metalik fırça setine ait alışverişimin güvenlik açısından önemli bulduğum detaylarını yazmaya karar verdim. Fırçalarım aşağıdaki gibi oldukça güzel ve tüyleri yumuşacık. Kargo dahil 11.40 dolara aldım ve 24 günde sorunsuzca elime ulaştı. 


Öncelikle her sitede olduğu gibi www.aliexpress.com/ sitesine üye olmak gerekiyor. Daha sonra üye girişi yaparak listelenen kategorilerde almak istediğiniz ürünleri belirleyebilirsiniz.
  1. Bu esnada ilk dikkat edilmesi gereken ürünün miktarı. Piece veya lot olarak satışlar mevcut. Yani bir tane alabileceğiniz gibi ticaretle uğraşanlar için toptan alımlar da mümkün. Bu nedenle bir veya birkaç ürün için ürün satışının piece (parça) olarak yapıldığından emin olmanız gerekiyor.
  2. Daha sonra dikkat edilmesi gereken nokta ise satıcının puanı. Bu puan, ürünü satan satıcının ne kadar güvenilir olduğuna dair bilgi veriyor. Positive feedback (olumlu geri dönüş) yüzdesi ne kadar yüksekse o kadar iyi.
  3. Diğer bir önemli nokta ise o satıcıdan ürün alanların yorumları. Türkiye gümrükleri daha katı olduğu için özellikle ürünü Türkiye'den almış olan kişilerin yaptığı yorumlara ve verdiği puanlara dikkat etmelisiniz. 
  4. Son olarak teslim süresini de kontrol etmek gerekiyor. Bu süre belli bir günden sonra ürün hala elinize geçmemişse paranızı tamamen geri alabilmeniz için satıcı tarafından garanti edilen süre. 
  5. Bu aşamalardan sonra yukarıdaki adımları kontrol ederek seçtiğiniz ürünü sepete attınız ve sıra ödeme yapmaya geldi. Ödeme yaparken sanal kart kullanmanızı tavsiye ediyorum. Sanal kart tanımlama veya kullanımını bilmiyorsanız ilgili detaylar için bankanızın müşteri hizmetlerinden yardım alabilirsiniz.
Güvenli alışverişinizi yaptıktan sonra size sadece beklemek kalıyor. Ürünler yaklaşık bir ayda elinize ulaşıyor. Bu şekilde alışveriş yapmanıza rağmen ürünler aldığınızdan farklı veya kırık, bozuk vb. geldiyse satıcıya yazabilirsiniz. Yazarken ürünün yolda kırıldığını veya kalitesiz çıktığını yenisiyle değiştirmek istediğinizi, size yeni ve kaliteli bir ürün göndermesini söyleyebilirsiniz. Benim daha önce ipad kılıfı alışverişimde kılıfı aldıktan ve kullanmaya başladıktan bir hafta sonra kenarı kırılmıştı (sanıyorum sevkiyat esnasında ufak bir çatlak oluşmuş) ve bunu belirterek satıcıya mesaj yazdığımda bana aynısından tekrar ücretsiz göndermişlerdi. Mesajlarında aynısından tekrar göndereceklerini söyleyip ve benden olumsuz yorum yapmamamı rica etmişlerdi. Ürünler elinize sorunsuz bir şekilde ulaştığında; satıcıya onay vermeyi, yorum yapmayı ve puan vermeyi unutmayın. Daha sonra aynı ürünü alacaklar için bir referans oluşturur. 

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Sizin deneyimlerinizi de bekliyorum.

Sevgiler,
Seher






24 Şubat 2016 Çarşamba

The Balm Instain Swiss Dot Allık

Merhabalar,

Aslında kış aylarında olsak da sonbahara uygun allık renklerini sevmeyenimiz var mı? The Balm'ın bu çok tatlı Instain Swiss Dot allığı da işte tam da böyle sonbahar renklerinde turuncu-şeftali tonlarında bir allık.


Pigmentasyonu oldukça yoğun olduğundan kullanırken biraz dikkatli olmak gerekiyor. Fırçaya fazla ürün almadan az miktarda uygulamak yeterli. Kalıcılığı da oldukça iyi diyebilirim. Mat bir yapıya sahip olan bu allığı herhangi bir aydınlatıcıyla ışıltılı hale getirmek mümkün. Ayrıca ürün yorumlarında far olarak da kullanan kişilere de rastladım ve gerçekten çok hoş durmuş.


Oldukça şirin ve kullanışlı ambalajı ise ürünün diğer bir sevdiğim özelliği. Çantada taşımaya uygun ve aynalı. The Balm ürünleri ülkemizde sadece Gratis mağazalarında satılıyor. İndirimleri takip ederek 18 gibi bir fiyata almak mümkün. 

The Balm'ın başka bir sevdiğim ürünü olan Hot Mama Allığı ile ilgili yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher.




20 Şubat 2016 Cumartesi

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick ve The Giant Extreme Volume Maskara

Merhabalar,

Catrice ürünleri Türkiye'de Rossmann mağazalarında bir süre önce satılmaya başladı. Ben de markayı tanıma amaçlı standına uğradım ve rengini çok tatlı bulduğum Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick aldım. Tanışma hediyesi olarak ise the Giant Extreme Volume Maskara verildi.



Lipstick rengi 040 Pink Macaron. Aşağıdaki fotoğrafta duruşunu görebilirsiniz. Yapı olarak yoğun ama dudağa çok yoğun renk vermiyor. Tüm lipglosslar gibi dezavantajı yapışan yapısı. Hoş bir parlaklık katmak adına benzer renkli rujların üzerine uygulandığında çok güzel duruyor.



Maskara ise konik yapılı bir fırçaya sahip. Bu nedenle kullanımı zor. Gün içinde dökülmesi diğer bir dezavantajı oldu.  İnce uç kısmı alt kirpiklere uygulama yapmak için biraz kullanışlı olabilir. Yine de bir süre kullanmama rağmen bir türlü sevemedim.



Catrice markasının rujları ve aydınlatıcıları başarılı bulunuyor. Marka yorumlarında gördüğüm Liquid Metal farlarını merak ediyorum. Ayrıca allıklarının ambalajına bayıldımı da söylemeliyim. Fiyat olarak Essence markasının fiyatlarına yakın. Siz Catrice ürünlerini denediniz mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sevgiler,
Seher

16 Şubat 2016 Salı

Loreal Miss Manga Mega Volume Maskara

Loreal Miss Manga Mega Volume Maskara'yı başta pek sevmedim ancak kullandıkça sonradan çok sevdim. Sanıyorum bunun sebebi fırçasının biraz oynak olması; uygulama esnasında aşağıya yukarıya hareket ediyor. Tabi kullandıkça bu duruma alışılıyor. 


İnce fırçalı, dolayısıyla bulaşmadan tüm kirpiklere uygulanabiliyor. Waterproof olması nedeniyle de çok uzun süre akmadan, dağılmadan kalıyor. Tabi çıkarması da zor. Kirpikleri uzatıyor evet ama tek katta hacim vermiyor. Hacim için en az iki kat uygulamak gerekiyor. 


Yoğun iş maratonumda beni aynaya bakmaya gerek bırakmadığı için, günlük makyajımda tek kat uygulayıp severek kullanıyorum.

Son zamanlarda çok severek kullandığım diğer bir maskara olan Max Factor Masterpiece Glamour Extensions hakkında detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

12 Şubat 2016 Cuma

Garnier Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu

Merhabalar,

Hepimizin bildiği gibi makyaj temizliği en çok önem vermemiz gereken konulardan biri. Bu nedenle de işimizi kolaylaştırmak için piyasada çok çeşitli formda makyaj temizleyici ürünler mevcut: Jel, katı, yağ, süt, köpük ve sıvı. Bu ürünlerin çoğu köpüren temizleyiciler. Son dönemlerde çıkan ve oldukça popüler olan ürünlerden biri ise micellar temizleme suları ve bunlar da yağ ve sütler gibi köpürmeyen temizleyicilerden.



Birçok markanın micellar temizleme suları var. Kolay ulaşılabilirlerden bir tanesi de Garnier micellar temizleme suyu: Watsons, Gratis, Rossmann gibi birçok kozmetik mağazasında kolayca bulmak mümkün. 


Kullanımı oldukça rahat. Bir pamuk yardımıyla tüm yüzünüzü siliyorsunuz. Gözler, dudaklar gibi hassas bölgelere uygulamak için de uygun olan bu suyu hassas ciltler de rahatlıkla kullanabilir. Zaten pembe kapaklısı hassas ciltler için özel olarak üretilmiş.


Genellikle jel, süt ve yağ gibi ürünleri kullanan biri olarak; bu tür ürünleri daha önce denemediğime üzüldüm. Cildi yatıştırması ve yormadan kolay temizlik sağlamasına bayıldım. Garnier Micellar temizleme sularının 400 ml'lik olan 200 kullanıma uygun büyük boyunu indirimde 11,90'a bulmak mümkün.

Umarım siz de memnun kalırsınız.
Sevgiler,
Seher




8 Şubat 2016 Pazartesi

Rimmel London Lasting Finish Fondöten

Merhabalar,

Rimmel London oldukça sevdiğim makyaj ürünlerine sahip bir marka. Birçok yüksek fiyatlı markalar ile yarışabilecek ürünleri var. Bunlardan bir tanesi uzun zamandır severek kullandığım Lasting Finish 25H fondöteni. Nam-ı diğer kırmızı kapak fondöten.


Uzun süre kalıcılık ve yüksek kapatıcılık sağlıyor. Benim gibi cildi karmadan yağlıya dönük kişiler severek kullanacaktır. Bendeki en açık rengi 100 Ivory. Eğer porselen bir görüntü istiyorsanız -ki ben yüksek kapatıcılığı oldukça seviyorum- gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Kendisi günlük makyajımın vazgeçilmezi oldu. Bir pompa bile yeterli oluyor. 


SPF 20 ve E vitamini içeriyor, ayrıca yine içerisindeki rahatlatıcı serum sayesinde cildi yormuyor. Yüzde dağılımı oldukça homojen. Elle uygulandığında kapatıcılığı hiç azalmıyor, aceleyle sabahları çok kısa sürede makyaj yapmam gerektiğinde genellikle elle uyguluyorum. Eğer vaktim varsa nemli beauty blender ile uygulayarak daha doğal bir sonuç elde ediyorum.



Fiyatı oldukça uygun, ben genellikle indirimde yedekliyorum. Sanıyorum son indirimde yaklaşık 10'ye almıştım.

Rimmel London'ın diğer oldukça ünlü ve benim de çok sevdiğim ürünü Stay Matte Pudra ile ilgili yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher




3 Şubat 2016 Çarşamba

Victoria's Secret Endless Love Losyon ve Krem

Merhabalar,

Son Victoria's Secret alışverişim ile ilgili indirimler bitmeden bir yazı yazmak istedim. Yoğun iş maratonumdan fırsat bularak Next Level'daki mağazasına uğradım ve birkaç hediye ile kendime de Endless Love losyon ve krem aldım. Bir de kalpli şeffaf bir makyaj çantası.


Endless Love serisinin fresh kokusuna bayılıyorum. Üstelik oldukça kalıcı. Şu aralar Burberry Classic parfüme takmış olduğumdan kokusunu bozmaması için vücut spreyi kullanmıyorum. Yoksa neredeyse tüm vücut speylerinde de oldukça güzel indirimler vardı.



Makyaj çantasına bayıldım. Pempe, şeffaf ve insana enerji veriyor. Seyahatlerde gerekli olacak kozmetik ürünlerini koymak için ideal boyutta. Altın detayları da çantaya çok güzel bir hava katmış.


Bir de bunların küçük boyları oluyor ancak benim gittiğim mağazada kalmamıştı. Günlük kullanımda çantamda taşıdığım malzemeleri taşımak için aynı çantanın bir de küçük boyundan almak istiyorum. 


Victoria's Secret'ta çok güzel indirimler vardı. Krem ve losyonlar 19, vücut spreyleri 25, makyaj çantaları ise 39, 49 fiyatlarına düşmüştü. Muhakkak uğrayın derim.

Sevgiler,
Seher







1 Şubat 2016 Pazartesi

Max Factor Masterpiece Glamour Extensions Maskara

Şubat ayından merhaba,

Bu ayın ilk yazısını aldığım günden beri severek kullandığım Max Factor'ün Masterpiece Glamour Extensions isimli maskarasına ayırdım. Yılbaşı indiriminde ne alsam diye düşünürken yorumlarını ve önerilerini severek takip ettiğim sevgili ojemrujumrimelim'in blogunda bu konuyla ilgili yazıda bu maskarayı önerdiğini gördüm. 


Aldığım günden beri neredeyse her gün kullandığım bir maskara oldu. Fırçası ince olduğundan kullanımı çok rahat. Hem üst kirpiklere hem de alt kirpiklere rahatlıkla uygulanabiliyor. Kirpikleri uzatıyor, dolgunlaştırıyor ve kıvırıyor. 


Yapısı çok iyi topaklanma yapmıyor ve kat kat uygulanabiliyor. Kalıcılığı oldukça yüksek, gün içerisinde hiç akmıyor ve bulaşmıyor. Kısacası ben bu maskaraya bayıldım.


Tabi hiç mi kötü bir tarafı yok denecek olursa; yapısının çok yoğun olmaması nedeniyle kirpiklerim uzun olduğundan sürerken gözkapağına bulaştırmadan sürmek için biraz dikkat etmek gerekiyor. O kadar da olsun diyerek Max Factor'ün bu maskarasını birçok kozmetik mağazasında bulabileceğinizi belirtiyor ve yazımı sonlandırıyorum. Ancak alırken dikkatli olmak gerek, çünkü Max Factor Masterpiece serisinin birden fazla çeşidi var. Fiyatı ise indirimli 27 tl'ydi.

Sevgiler,
Seher