23 Kasım 2015 Pazartesi

NYC Lash and Brow Transparan Maskara

Merhabalar,

Kaşları inceltmek yerine kalınlaştırmak bu günlerde oldukça popüler. Dolayısıyla kalın kaşlara şekil vermek de daha zor oluyor. Eğer kaşlar renk yoğunluğuna ihtiyaç duymuyorsa şeffaf maskaralar bu işlem için yeterli. 

Geçen haftalarda İstanbul seyahatim esnasında havaalanına biraz erken gelince kendimi Watsons'ta bulmuştum. NYC transparan maskaralardan görünce de böyle bir ürüne ihtiyacım olduğundan almıştım.


Tombul kıl fırçaya sahip olan ürün kaş sabitlemede oldukça başarılı. Fırçası sayesinde şekil vermek daha kolay oluyor, kaşları taraklı fırçalar gibi tel tel yapmıyor. Tabi transparan jel, sürdükten sonra kuruyunca biraz ağırlık yapmıyor değil ama bu tür ürünlerde karşılaşılan bir durum.

Uygun fiyatlı olması nedeniyle de tercih edilebilir, son günlerde sıkça kullanıyorum. Fiyatı yaklaşık 10 TL. Watsons'larda bulabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher

21 Kasım 2015 Cumartesi

Yves Rocher Fondöten Etkili Mineral Toz Pudra

Merhabalar,

Yağlı veya karma ciltler için toz pudralar özellikle bazı dönemlerde vazgeçilmez olabiliyor. Parlama yapan bölgelerde fondöten üzerine uygulandığında hem parlamayı engellediklerinden hem de makyajı sabitlediklerinden oldukça kullanışlı ürünler. Yves Rocher Fondöten Etkili Mineral Toz Pudra ise %100 doğal mineral içerikli olması nedeniyle ilgimi çeken bir ürün oldu. 


Bendeki 200 - Teint clair rengi. Ten rengim oldukça açık olduğundan bu renk bana ancak yazın biraz bronzlaştığım zamanlarda tam uygun oluyor. Çok yumuşak ve hafif yapılı olan pudra, fazla kapatıcılık gerektirmeyen durumlarda tek başına da kullanılabilir. 


Ambalajı küçük olmasına rağmen kolay kolay bitecek gibi gözükmüyor. İçerisindeki ışıltılar ise cilde olduça güzel bir parlaklık veriyor. Çoğu pudranın aksine ciltte sağlıklı ve canlı bir görüntü oluşturuyor. Hassas ciltlere de uygun olması nedeniyle tercih edilebilir bir ürün.

Yves Rocher Fondöten Etkili Mineral Toz Pudra'ya Yves Rocher mağazalarından veya online sitesinden ulaşabilirsiniz. Fiyatı, mevcut %20 indirimle 52 TL.

Diğer pudra incelemelerim için burayı tıklayabilirsiniz.


Sevgiler,
Seher

19 Kasım 2015 Perşembe

Flormar Camouflage Palet Concealer

Merhabalar,

Renk düzeltici (color corrector) kremleri duymayan yoktur. Bu kremler problemli bölgelerdeki renk farklılıklarını renk teorisine göre nötürlemek için kullanılır. Bildiğiniz gibi üç adet temel renk bulunmaktadır; kırmızı, sarı ve mavi. Bir rengin tamamlayıcısı diğer renkler olmaktadır. Dolayısıyla sarı rengin tamamlayıcısı diğer iki rengin bileşimi olan mordur. Bu mantıkla renk farklılıklarına göre color corrector kremlerin kullanılışı aşağıdaki gibidir.

Göz çevresindeki mor koyu halkalar için sarı,
Sivilce ve kızarıklık gibi kırmızı bölgeler için yeşil,
Solgun ve sarı görünümlü alanlar için ise mor
Yeşilimsi duran bölgeler için de kırmızı renk kullanılmaktadır.


Ayrı ayrı tüm renklerdense Flormar'ın Camouflage Palet'ini almak bana çok cazip geldi. Bu palette renk düzeltmeye yönelik tüm renkler mevcut, ayrıca ilave olarak açık sedefli bir renk de var.




Benim kullanım şeklim:

Açık sedefli rengi aydınlatıcı olarak,
Bej rengi sarı rengin kullanılması gereken mor bölgelerde,
Pembe rengi kırmızıya alternatif olarak yeşil tonda duran bölgelerde (damar üstleri),
Yeşil rengi kızarık alanlar ve sivilce üzerlerindeki kusurları kapatmada,
Lila rengi ise mora alternatif olarak solgun ve sarı duran bölgelerde.


Paletin içerisinde kendi fırçası var ancak daha iyi dağıtmak için elle yaymayı tercih ediyorum. Öncesinde ise cildimi nemlendiriyorum. Yoksa çok iyi dağılmıyor. Çok yoğun sürmektense tampon hareketlerle nokta nokta uygulamakta fayda var.


Çok sık kullandığım bir palet olmasa da acil durumlarda kurtarıcı olabiliyor. Paleti flormar online sitesinden veya Flormar mağazalarından alabilirsiniz, fiyatı yaklaşık 25 TL.

Sevgiler,
Seher








8 Kasım 2015 Pazar

La Roche-Posay Rosaliac CC Krem

La Roche-Posay ürünleri ile cildi çok hassas olan yakın arkadaşım sayesinde tanıştım. Bu CC Krem kızarıklıkları kapatmayı ve cilt tonunu eşitlemeyi vaad ediyor. Ürün 50 ml'lik pompalı plastik bir şişede geliyor ve ambalajı aşağıdaki gibi.


Yapısı oldukça yumuşak olduğundan cilt üzerinde dağılımı homojen. Günlük kullanıma uygun doğal bir görünüm sunuyor ve cildi güzel nemlendiriyor. Dezavantajı ise sadece tek renge sahip olması diyebilirim. Benim tenim çok açık olduğundan yüzümün bazı bölgelerinde bir ton koyu durdu. Satın almadan önce testerını alıp denemekte fayda var.

La Roche-Posay ürünlerine eczanelerden ulaşabilirsiniz. Rosaliac CC Krem fiyatı yaklaşık 70 TL. Özellikle hassas ciltler ve kızarıklıklar için ideal.

Sevgiler,
Seher



6 Kasım 2015 Cuma

Maybelline Baby Lips Peach Kiss 030

Merhabalar,

Maybelline'in Baby Lips serisini sanıyorum bilmeyen yoktur. Günümüzün Nivea Lip Balm'ları haline geldiler. Ben bu seriden Peach Kiss rengini kullanıyorum. İçerisindeki mikro simler gün ışığında ışıldıyor ve lip balm yapışkan olmayan güzel bir nemlendirme sağlıyor. Kendisi şeftali tonlarında bir görüntüye sahip olsa da dudağa renk vermiyor.



Ben bu ürünü genellikle yazın kullanıyorum. Dudaklarımın daha çok neme ihtiyaç duyduğu soğuk kış aylarında nemlendiriciliğini yeterli bulmuyorum ve kışın Blistex Lip Tone kullanıyorum. Detaylı bilgiye daha önce yazmış olduğum buradaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Siz Maybelline Baby Lips'in hangi rengini kullanıyorsunuz? Yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim.

Sevgiler,
Seher

4 Kasım 2015 Çarşamba

Pure Beauty CC Krem

Merhabalar,

Uzun zamandır Pure Beauty'nin CC kremin methini duyuyordum ama elimdeki ürünlerin fazlalığından dolayı alıp deneme fırsatım olmamıştı. Kardeşim bir alışverişi sırasında Watsons kartın yanında verdikleri indirim kuponlarını kullanıp bu ürünü de almış. Ben de ondan deneyip memnun kalınca daha sonra kendime aldım. 


Ambalajı oldukça şık, çiçek kokusunu da çok sevdim. Bendeki rengi Ivory. Ten rengim çok açık olduğu için bu rengi tercih ettim. Buğday ve esmer tenliler için ise Natural rengi mevcut. İçerisindeki SPF 30'dan dolayı cildi biraz daha beyaz gösteriyor, bu nedenle bir süre deneyip farklı ışıklarda duruşunu görmekte fayda var.

Pure Beauty'nin CC kremi uzunca bir süre (neredeyse 2 ay) severek kullandım. Zamanla benim cildimde belki de sonbaharın etkisiyle kuruluk yarattı. Bazı günlerde pul pul bir görüntü oluşturdu. Bu nedenle şimdi kullanmaya ara verdim. Kardeşim hala severek kullanıyor ve bu tür şikayetleri olmadı.

Pure Beauty CC kremi Watsons mağazalarında bulabilirsiniz. Fiyatı 27 TL. Bazen bir ürün alana bir adet hediye kampanyası oluyor. Ayrıca Watsons kartın yanındaki minik kupon da kullanılabilir.




Sevgiler,

Seher

3 Kasım 2015 Salı

The Balm Mary Lou Manizer Aydınlatıcı

Merhabalar,

Aydınlatıcılar ile yeni tanıştım diyebilirim. Daha önceleri günlük makyajımda tercih etmezken, son zamanlarda sıkça kullanmaktan yüzümün hangi bölgelerinde güzel durduğunu keşfettim. Böylece günlük makyaj rutinimin bir parçası haline geldiler. Son zamanlardaki favorim ise The Balm'ın ünlü Mary Lou Manizer'ı. Ambalajı oldukça şirin ve sağlam.


Yapısına gelince; sarı alt tonlu olan bu aydınlatıcının pigmentasyonu oldukça yüksek. Fırçaya çok fazla ürün almaya gerek kalmadan oldukça güzel bir parlaklık sağlıyor. Elmacık kemiklerimin üst kısımlarına, burnumun üzerine ve göz pınarlarıma uyguluyorum. Kendimi soluk hissettiğim bazı günlerde ise çeneme ve alnıma da biraz fırçayı değdiriyorum. 


Yukarıdaki fotoğrafta da görüleceği üzere az miktarda ürün kullandığınızda bile oldukça hoş bir aydınlık sağlıyor. The Balm ürünlerine Gratis'lerden ulaşabilirsiniz. Daha önce yazmış olduğum The Balm Rockstar Palette incelemesi için burayı tıklayabilirsiniz. Kendisi Mary Lou'ya benzeyen bir aydınlatıcı olan Disco Disco'yu da içeriyor. 

Sevgiler,
Seher

1 Kasım 2015 Pazar

Rimmel London Stay Matte Transparan Pudra

Merhabalar,

Rimmel London'ın en başarılı ürünlerinden biri olan ve herkes tarafından bilinen Stay Matte Transparan Pudra benim de T bölgemde kullandığım bir ürün. Uzun zaman önce almıştım ve de sıkça kullanmama rağmen azalmadı. Kullananlar genelde ambalajının dayanıksızlığından ve ilk düşmede hemen kırılmasından bahsetmişler. Neyse ki ben böyle bir durumu henüz yaşamadım.


Renksiz ve kokusuz, yapısı da oldukça ince. Transparan olması nedeniyle ten makyajının üzerineparlayan bölgelere kullanmak için birebir. Her renk makyaj ile kolaylıkla uyum sağlıyor. T bölgesinin yanı sıra göz çevresini sabitlemede de kullanılabilir.

Stay Matte Transparan Pudra'yı yaklaşık 16 TL gibi uygun bir fiyat ile Watsons'larda bulabilirsiniz. Rimmel London markasına ait severek kullandığım Match Perfection concealer hakkındaki yazıma ise buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Seher